FollotrimmenLøping

Henrik Brøvig og Emilie Kongsten dominerer

Avsluttet Follotrimmen med sin tredje dobbel på Hvitsten

Det var et noe glissent startfelt da det siste av åtte løp i Follotrimmen ble arrangert i en kupert terrengrunde på drøye 5km ved idylliske Hvitsten i Vestby onsdag ettermiddag. Vinnerne var de samme to i alle tre løpene etter sommerferien; Henrik Brøvig fra Swix på 19.09 og Emilie Kongsten fra Ås IL på 22.24. Kongsten tok sogar sin fjerde strake seier. Ikke nok med det; de to vant også de to siste løpene i fjorårets Follotrimmen. Snakk om dominans!

I FORM I: Emilie Kongsten tok fire strake seire i Follotrimmen. Her på vei til seier i samme løp i fjor.(FOTO: Trond T. Hansen / Sportsmanden.no)
I FORM II: Henrik Brøvig spurter inn til seier i fjorårets avslutningsløp på Hvitsten. Han gjentok bedriften i årets siste løp i Follotrimmen. (FOTO: Trond T. Hansen / Sportsmanden.no)

Nærmest Brøvig fulgte veteranen som dominerte Follotrimmen for noen år tilbake, Geir Simonsen (20.19) fra Drøbak, med friskusen Jan Billy Aas (21.02), som også har flere seire fra tidligere år, på tredjeplass.

Det ble hard kamp om andreplassen hos kvinnene, der Gudrun Ilstad fra Frogn Kommune BIL med tiden 24.05 var to sekunder foran den tidligere «Follotrimmen-dronningen» Stine Aarstad fra Ås IL, som vant rubbel og bit for et par år siden.

Her er noen flere upubliserte bilder fra fjorårets løp samme sted.

Arve Mjelde løp meget bra på 22.20 og andreplass i den største klasse M50-54, bak «umulige» Geir Simonsen. (FOTO: Trond T. Hansen / Sportsmanden.no)
Merete Bolin spurtet friskt i fjor, og tok også klasseseieren på 25.31 i K50-54 i årets løp. Søndag løper hun 10km i Drammensmaraton. (FOTO: Trond T. Hansen / Sportsmanden.no)
Frisk spurt i fjor også av Ronny Kristiansen, den andre i duoen Team Ronny og Jan Billy. Sistnevnte tok altså tredjeplassen totalt og vant klasse M35-39, mens Ronny fulgte opp med sjetteplass på 28.02 i klasse 25-29 år. 14. juli neste år arrangerer de to sitt eget Jubileumsmaraton, der Ronny skal løpe sitt maraton nummer 50 og Jan Billy nummer 100. (FOTO: Trond T. Hansen / Sportsmanden.no)

Den doble og skjulte duellen

Ellers merker vi oss at far og sønn Ladstein vant hver sin klasse. Vi lurer på om det har skjedd tidligere i Follotrimmens 34-årige historie. Unge Karsten har vist fin fremgang i hele år og vant yngste klasse 16-19 år på 23.35, selv om han bare er 14 år gammel. Senior Christoffer, særdeles ivrig mosjonist, fikk også en velfortjent men sjelden klasseseier i M45-49 på 22.23. Det må nesten også nevnes at de begge to løper for Team Sportsmanden.

Og ikke nok med det. For Christoffer Ladstein har det tydeligvis også vært om å gjøre å unngå såkalt «tjeideng», både i år og i fjor. I disse tidligere upubliserte bildene fra fjorårets innspurt, ser vi Christoffer som spurter febrilsk for å holde kvinnevinner Emilie Kongsten bak seg. Ladstein klarte det med tre sekunder margin i fjor da han løp på 22.25. I år var det enda tettere, da Kongsten løp sekundet raskere enn Ladstreins tid fra i fjor. Men Christoffer «berget æren» ved å snike seg sekundet foran den firedobbelte damevinneren i årets siste løp, på henholdsvis 22.23 og 22.24.

Her er fjorårets spurtdramaet i fem akter – som altså var enda tettere i år!

Christoffer Ladstein langer ut, men jages av beste kvinne.
Brukbar kontroll i fjor, men i år var det enda tettere…
Emilie Kongsten brydde seg trolig ikke like mye om duellen som sin mannlige konkurrent.
Emilie Kongsten er straks i mål til sin andre strake seier i fjorårets karusell, som ble fulgt opp med sin fjerde strake seier på onsdag i årets karusell.
Christoffer Ladstein passerer målstreken 3 sekunder foran Emilie Kongsten. I årets siste løp skilte det kun ett sekund. Velkommen igjen til nye dueller i Follotrimmen til neste år!…. (FOTO: Trond T. Hansen / Sportsmanden.no)

Totalt fullførte 124 på tid, i tillegg til at 74 gikk løypen uten tid i årets siste løp.