LøpingØstfold

Fra NM-pallen med Jakob Ingebrigtsen til toppen av pallen i Glavamila

Og til helgen er det Ungdoms-NM for travle Fredrik Sandvik

Det var ca 70 løpere som stilte til start i flott høstvær under Glavamilas 39.utgave i Askim onsdag 30.august. Litt trist at det ikke er flere som stiller på dette flotte arrangementet, men alle løperne som deltok var strålende fornøyd med løpet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det var litt usikkert om Askims egen «stjerne», Fredrik Sandvik, ville stille til start. Men han dukket opp, og tok dette som dagens andre økt, selv om han er midt i en viktig konkurranseperiode. I helgen tok han bronse på 3000m hinder i senior NM, der Jakob Ingebrigtsen vant. Mens han til helgen setter kurs for UM i Bergen, der han skal løpe 2000m hinder og 3000m flatt, med mål om nye medaljer.

Flotte premier til glade vinnerne av Glavamila, Andrea Wiik og Fredrik Sandvik. (Foto: Roar Tomter / Sportsmanden.no)

Starten bar preg av at Fredrik ikke var interessert i å slite seg ut, så han la seg bak teten som ble ledet an av ultraløperen Felix Haug. Felix virket heller ikke interessert i å sette opp noe stort tempo fra start, og dermed ble det en gjeng på 7 mann som fikk være med i tetgruppen. Sportsmandens løpende Østfold-reporter fikk til og med gleden av å være med i denne gruppen, noe som gjorde livet som løpende reporter noe lettere. Med i gruppen fra start var i tillegg til de nevnte, Marcus Wiik, Marius Borger, Ronny Sæter og Stein Henrik Olaussen.

OPPVARMING: To av favorittene før Glava-mila, Felix Haug og Stein Henrik Olaussen i lett og munter oppvarming på Askim stadion.

Etter å ha passert første km på 3.40, økte Felix Haug farten noe og tetgruppen ble redusert til tre mann, da bare Fredrik Sandvik og Ronny Sæter fulgte på. I baktroppen hadde unge Marcus Wiik en dårlig dag, og ga mer eller mindre opp da vi tre andre passerte han før to kilometer var løpt. Gjennom lysløypen måtte etter hvert Ronny Sæter slippe de to i tet. Deretter kommer det en kilometer på asfalt, hvor Stein Henrik, Marius og undertegnede økte farten litt for å ta igjen Sæter. Det klarte vi, men da vi startet på Solbergfosslinna (grusvei/sti), var det Marius som satte opp tempoet og kun Sæter fulgte på.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

De siste 2,5km løpes opp Solbergfosslinna og videre opp til stadion, her går det kun oppover, ikke bratt, men jevn slitsom stigning. Felix Haug ledet fortsatt an i tet opp her, men da det gjensto ca 500m satt Fredrik Sandvik inn et rykk som sikret han seieren. Litt lenger bak dro Marius Borger på Ronny Sæter opp hele langbakken, men ble spurtslått gjennom parkanlegget før stadion. Undertegnede fulgte dette spennende oppgjøret om pallplassen noen meter bak, men måtte nøye seg med femteplass etter at Stein Henrik Olaussen slapp omlag 1 km før mål.

DAGENS VINNER: Fredrik Sandvik tok dette som en lett økt mellom senior-NM og Ungdoms-NM. Han lå i feltet til det var 500m igjen, og avsluttet sterkt til enkel seier.

Tidene som ble prestert i år var et stykke unna normalen for alle de i tet. Fredrik Sandvik løp ikke max, men skal ha skikkelig kred for at han prioriterer å stille opp på alle lokale arrangement, uansett om det passer dårlig inn i en viktig konkurranseperiode. Det finnes mange eksempler på de som ville prioritert annerledes, men Fredrik er alltid blid og stiller opp. Forholdene var meget gode, løypa var tørr og fin. Tidene bærer heller preg av at det er flere lokale mosjonister som ikke akkurat er i toppform for tiden.

I kvinneklassen var det Andrea Wiik som stakk av med seieren. Hun var heller ikke helt fornøyd med løpet og formen generelt. Hun fortalte Sportsmanden at hun sliter litt med motivasjonen, men at det var gøy å løpe i dag, og artig med seier på hjemmebane.

SØSKEN: Andrea Wiik vant kvinneklassen og fikk forhåpentligvis fornyet motivasjon av det. Broren Marcus Wiik knyter skoene etter et litt mislykket løp. Han løp sitt dårligste løp på lenge, og ga opp, fortalte han etterpå.

Endelig comeback for Marius Borger

Vi nevner ellers at dette løpet markerte et slags comeback for Marius Borger, som sist deltok i konkurranse høsten 2015 (København halvmaraton – Sportsmanden var til stede da også, se link under). Borger har flere seiere å se tilbake på fra lokale løp i Askim, samt enkeltseiere i Follotrimmen. Han kunne rapportere at formen er et stykke unna, men at det nå trenes jevnt og bra. Så det skal bli spennende å følge Marius framover.

Her kan du gjenoppleve reportasjen fra København: Persefesten som det ikke ble noe av… 

COMEBACK KID FØR: Marius Borger setter på seg startnummer for første gang på to år.
ETTER: Marius Borger kan si seg fornøyd med 4.plass i comebacket og får tommel opp av reporter Roar Tomter, som selv har slitt mye med skader det siste året og tok dette som fin fremgang.

Askim IF Friidrett er arrangør av løpet, og vi var nysgjerrig på om løpsledelsen var fornøyd med løpet og antall deltagere. Askimløpet som gikk 1.mai hadde nesten 3 ganger så mange deltagere, og ble en stor suksess.

Det kan du lese her: Suksess for Askim-løpet på 1.mai

Med bakgrunn i dette var Lasse Jensen (Askim IF) litt misfornøyd med antall deltagere denne gangen. Det er overraskende og skuffende at det ikke er flere lokale løpere som stiller opp på et slikt løp. Litt skuffende var det også at lokalavisen ikke fulgte opp med en forhåndsreportasje, noe som pleier å hjelpe på interessen. Men alt i alt var arrangementet meget godt gjennomført, og som vanlig var det rikelig med premier til alle, pluss en haug med uttrekkspremier.

Reportasje og bilder: Roar Tomter

PREMIER: Enormt med premier i Askim (alltid). Dette fikk jeg for 5.plass i dag.
Ronny Sæter (til venstre) ble nr 3 etter å ha slått Marius Borger i spurten. Rune Iversen løp også bra, men synes løpet er altfor kort.

 

Resultater

Resultater Glavamila 2017 – Menn
Startnr Navn Klasse H/D/B Tid Plassering
230 Fredrik Sandvik H 21,48 1
211 Felix Haug H 21,59 2
183 Ronny Sæhter H 23,03 3
215 Marius Borger H 23,06 4
206 Roar Tomter H 23,10 5
205 Frode Kraugerud H 23,26 6
231 Stein Henrik Olaussen H 23,30 7
179 Marcus Wiik H 24,43 8
226 Rune Iversen H 25,09 9
201 Lars Erik Duserud H 25,44 10
199 Vidar Unnerud H 25,57 11
219 Andre Aardal H 26,20 12
218 Hamon Fabio Moaddab H 26,54 13
227 Lars Johansen H 27,33 14
181 Terje Michael Bjørndal H 28,45 15
180 Brian Nerdrum Brendstuen H 32,58 16
212 Runar Andersen H 35,42 17
197 Håvard Knutsen H 35,51 18
221 Max Huse H 37,59 19
185 Tommy Lacander H 38,00 20
207 Jesper Czwartek H 44,21 21
93 Morten Wetting H Deltatt
95 Walther Wetting H Deltatt
96 Jonny Hermansen H Deltatt
89 Oddbjørn Homstvedt H Deltatt
187 Bjørn Kristensen H Deltatt
Resultater Glavamila 2017 – Kvinner
Startnr Navn Klasse H/D/B Tid Plassering
97 Andrea Wiik D 27,06 1
213 Sara Christoffersen D 28,04 2
225 Sylvia Bystrøm D 28,36 3
194 Selma Sigtrygsdotter D 31,46 4
232 Julie Dahl D 32,10 5
198 Joril Lieberg D 32,24 6
220 Mille Huse D 32,58 7
182 Vibeke Torper D 34,53 8
204 Bente Andreassen D 34,59 9
214 Lene Christoffersen D 38,55 10
209 Isabell Christoffersen D 44,25 11
90 Martine Wetting D Deltatt
91 Therese Wetting D Deltatt
92 Petra Bye D Deltatt
94 Berit Wetting D Deltatt
184 Monica Engkvist D Deltatt
186 Ela Yildirim D Deltatt
188 Gunn Weiby D Deltatt
189 Bettina Andersen D Deltatt
DAGENS VINNERE: To ganger hjemmeseier ved Andrea Wiik og Fredrik Sandvik.

Se også Sportsmanden sine tidligere reportasjer fra Glavamila

Reportasje 2016
Reportasje 2015
Reportasje 2014
Reportasje 2013


Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -