LøpingOppegårdTrening

Et skattkammer av treningsmuligheter

Når mil blir til smil!

Christian Odgaard er innflytter til Oppegård. Han har ḱun bodd her i åtte måneder, men har allerede forelsket seg i de fantastiske treningsmulighetene han har rett utenfor sin egen stuedør. 

Den driftige tobarnsfaren som elsker å løpe og trene lovpriser forholdene i sin nye lekegrind, etter at drammenseren tok med seg kone og to barn og flyttet fra Haslum i Bærum til Myrvolltoppen i fjor høst. Vi var med Christian på en tremilstur på nye og gamle stier, en variert løpetur litt utenom det vanlige.

Christian Odgaard er en ivrig maratonløper. I hvert all var han det. Nå er fokuset mer rettet mot opplevelser og turer enn mot plasseringer og perser. Christian er en skikkelig globetrotter som har deltatt på en rekke løp rundt omkring i verden, og som elsker både utfordringene, opplevelsene og ikke minst stemningen rundt løpene. 

Nå kan ikke 44-åringen få lovprist sine nye omgivelser nok. 

–Området er et skattekammer full av fine stier til løping eller turer med familien, sier han med stor glød. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
«EVENTYRSKOGEN» Christian Odgaard nyter å utforske de mange blåstiene.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Og selv om undertegnede etter å ha løpt omkring i området i over 20 år trodde han visste om de fleste stiene, hadde Oppegårds «fersking» noen nye partier å vise frem allerede. Og sine ord i behold, etter å ha lokket med følgende i forkant: 

–Det blir en tur på magiske blåstier, kongelige grusveier, lekre gangveier og over en majestetisk italiensk bro!

Sistnevnte er selvsagt Da Vinci-broen, som riktignok ligger i Ås, men for oss løpere er det en flytende overgang mellom de gamle kommunene Oppegård, Ski og Ås. Og det meste av søndagens tremilstur foregikk i Oppegård. 

Fantastiske løpsmuligheter! 

Vi som har bodd i Oppegård i et helt eller halvt liv, kan lett glemme hvor fint vi har det, så det kan være godt for oss alle med en liten påminnelse over hvor heldige vi er som bor her. Som Christian så treffende beskrev de lokale treningsmulighetene: 

–Oppegård og omegn er jo nærmest en utømmelig skattekiste når det kommer til fantastiske løpsmuligheter! 

UTØMMELIG SKATTEKISTE: Skulle tro man var langt ute i villmarken.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Disse superlativene kommer altså fra en kar som har opplevd mer enn de fleste når det gjelder løping. Odgaard har løpt en rekke av de store internasjonale maratonløpene, men favoritten er faktisk Reykjavik Maraton, på grunn av noe av det samme, nemlig den unike atmosfæren og de flotte naturopplevelsene som følger med.  

Men de internasjonale bravadene til vår ferske tilvekst i løpsmiljøet får vi komme tilbake til senere. For nå kan Christian nesten ikke vente med å utforske flere av skogsveiene og stiene i Oppegård, på jakt etter nye opplevelser og godfølelsen. Som han selv sa på søndagens langtur:

Mil blir til smil! 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Når mil blir til smil! Christian Odgaard med Sportsmandens redaktør langs den historiske Kongeveien.

Sportsmanden i andre media

Sportsmanden skriver en side hver uke i lokalavisen Oppegård Avis. Dette innlegget står på trykk denne uken, der det har fått plass på førstesiden av morgendagens avis!

Endelig et førstesideoppslag! ?


 Se alle reportasjer fra Sportsmanden i Oppegård Avis her.

Tilbakeblikket:

Her kan du lese Christian Odgaard sin reiseskildring på Sportsmanden etter Reykjavik Marathon i 2015:

Kjellergraving og en brennhet rumba i Lækjargata!


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -