LøpingVestlandet

Sommerlig, flott og tøffe dueller i Åsaneløpet

Åsaneløpet ble arrangert søndag 21. mai, med sol og sommervarme som seg hør og bør i Bergen.

I år hadde arrangøren erstattet halvmaraton med 10 km, i tillegg til den vanlige 5 kilometeren. Løypene var også noe endret, og bestod av en frem og tilbakeløype som var temmelig lettløpt, der de to bakkene på 5 kilometeren bestod av en undergang og en overgang, som riktignok måtte forseres to ganger.

På den korteste distansen innfridde forhåndsfavoritten Marius Garmann Sørli fra Ask Friidrett. Han tok en klar seier på 15.38, foran Leander Warncke-Wang (16:26) fra Tertnes og Anders Kjærevik (17:06) fra BFG Bergen Løpeklubb.

Lina Rivedal fra Varegg Fleridrett vant kvinnenes 5 km på 18:36, med Katrine Hillestad fra Stord Friidrett (19:36) og Ingri Birkeland fra Osterøy IL (20:30) på de andre pallplassene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
BLID VINNER: Marius Garmann Sørli.

Rivende spurtoppgjør på 10 km

På den doble distansen, som startet 12 minutter før 5 km, ble det en knallhard duell mellom fire løpere! Like før mål kom gruppen samlet, og på oppløpet stod det til slutt mellom Callum Smith fra BFG Bergen Løpeklubb og Christoffer Bergsagel Wiggen fra Gular, der førstnevnte knep seieren med seks tideler, til vinnertiden 33:14,1. Jonas Lillejord fra Osterøy IL og Tage Morken Augustson fra Varegg Fleridrett var heller ikke mange sekundene bak på henholdsvis 33:19 og 33:22.

Topp 4 er i tet allerede etter 500 meter. Toer Christoffer Bergsagel Wiggen fører an, med Callum Smith, Jonas Lillejord (2058) og Tage Morken Augustsson (2093) i rygg. Til venstre (2052) sees ultraløper Bjørn Tore Kronen Taranger, som ble nummer 6 på 35.01, og Helge Haugen, som ble nummer 5 på 34:30, i sort drakt. Bakerst til venstre i gruppen er Olav Meling Spikkeland, som endte på åttendeplass.

På kvinnesiden var Amalie Joensen fra Gular sterkest og vant på 38:12, foran Rebekka Birkeland fra Ask Friidrett med 38:39 og Anne-Mette Juuhl fra Gular på 41:52.

På forsidebildet er Birkeland i tet med Joensen på hjul, mens det altså var motsatt rekkefølge i mål.

Amalie Joensen jubler for seier på 10 km.
Rebekka Birkeland klokker seg i mål som en god nummer to.
Anne-Mette Juuhl tar tredjeplassen på 10 km.

Totalt 100 var påmeldt 10 km, hvorav 92 stilte til start, mens 124 av 139 påmeldte fullførte 5 km. I tillegg var det to barneløp med bred og ivrig deltakelse, og god stemning blant både deltakere, tilskuere og de driftige og hyggelige arrangørene i Norna-Salhus IL.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
IVRIGE: Det lyser innsatsvilje i barneløpet!
Felles oppvarming til 10km foran Åsane Storsenter, her i en noe utradisjonell variant.

Sportsmanden var til stede for første gang i Åsaneløpet, og vi kommer gjerne tilbake.

Den gode maratonløperen Marita Bertelsen blir nummer 3 i klasse M23-34 år på 43:30.

Flere bilder finner du i stor bildeserie her.

Resultater Åsaneløpet 2023

Alle foto: Frode Frimann / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -