HelgeløpetLøpskarusellenRun4life

Helgeløpet nr. 7 med seks ulike vinnere

Helgeløps-serien med de virtuelle løpene til Sportsmanden og Run4life går sin gang.

Sist helg var det 5 km og 10 km som stod på programmet, i tillegg til et 3 km langt motbakkeløp kalt Himmelspretten.

5 km ble vunnet av Tone Oraug (21.02) og Jan Billy Aas (18.34).

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
VANT: Tone Oraug, her på hjemmebane i Glavamila i Askim i 2018.

På 10 km var det Team Sportsmandens Inger Johanne Klokset og Tom Erik Åsen som var raskest.

Sistnevnte overrasket seg selv med bare å være 22 sekunder bak persen med sitt løp på Vinstra på 37.42.

–Tok en spontan 10k i Helgeløpet ikveld. Håpet på sub 40, så dette var overraskende! Kun 22 sekunder bak persen min fra 2014, uten nedtrapping/forberedelser av noe slag, sa Tom Erik etterpå.

Inger Johanne Klokset sitt løp på 46.34 ble gjort i Haugesund, så den geografiske spredningen er stor, selv om deltakelsen ikke er all verden.

Perset på 5 km og 10 km rett etter hverandre

En som klinket til med å sette personlig rekord både på 5 km og på milen, var Egil Løken. Den tidligere skøyteløperen er nok vant til å ta to distanser etter hverandre fra sin forrige karriere, men å gjøre det på de to klassiske løpsdistansene er mer uvanlig.

–5 km startet med en tung følelse første 3 km, men det løsna litt på slutten som førte til negativ splitt og pers med 2 sekunder! I pausen på 20 minutter følte jeg på rask restituering og god følelse før start 10 km. Klarte å åpne behersket med 4.21 på første km. De neste 8 km var rimelig jevne fra 4.06 – 4.11 og siste km på 4.00. Negativ splitt her også (20.59 – 20.28), en god følelse! Pers med 37 sekunder, som var langt over forventning etter 5 kilometeren, skrev Løken selv i Facebookgruppen Løpskarusellen.

Etter nye 20 minutters pause, fullførte han «trippelen» med også å ta med seg motbakkeløpet i nærområdene på Hadeland. Sterkt levert!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
IMPONERTE: Ikke mange setter pers på 5 km og 10 km på samme dag, slik Egil Løken gjorde.

Hjemmeseier i Himmelspretten

I motbakkeløpet Himmelspretten over 3 km ble det arrangørseier til Hanne Wibe og Frode Monsen, som begge løp i traseen til Grefsenkollen Opp til vinnertider på 21.18 og 16.09 etter 155 høydemeter. I bakkeløpet var det ganske ulike forutsetninger, da noen valgte langt mer krevende og brattere terrengløyper. Eller som veteranen Vidar Ellefsen, som nok en gang fullførte alle tre distansene;

–Helgeløpet Himmelspretten 3 km ble gjennomført med 3 ganger opp Vardåsen med tilsammen 420 høydemeter.

Det viktigste er imidlertid å skape aktivitet og et tilbud om litt ekstra motivasjon i disse koronatider, samt at man selvsagt kan få testet seg selv skikkelig.

HARDHAUS: Vinner av Birkebeinertrippelen i klasse M60-64 år i fjor, Vidar Ellefsen, fornekter seg ikke.
HJEMMESEIER: Frode Monsen er klar til start i Himmelspretten fra Torsovparken. På forsidebildet er Hanne Wibe på toppen av Grefsenkollen, da sol plutselig ble byttet ut med regn og haggelbyger.

Aller resultater fra Helgeløpet nr.7

Pinsemaraton og -ultra – med flott uttrekkspremie!

Til helgen arrangeres Pinsemaraton og -ultra, der du kan velge mellom distansene halvmaraton, maraton, 50 km og 80 km. Løpene kan løpes hele pinsehelgen.

Vi trekker også ut en heldig deltaker som vinner Coxa Carry sitt unike løpebelte med drikkebag til en verdi på ca. NOK 1000.

Et slikt drikkebelte kan bli ditt.
Produktinfo her.

Mer om Pinsemaraton og -ultra og påmelding her


Sportsmanden.noSpre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -