LangrennRomerikeSki

-Mitt livs løp! Hoel sjokkerte i Beitosprinten

Men ellers var det meste som normalt i langrennsåpningen

Det meste var normalt under årets sesongåpning i langrenn i Beitostprinten. Marit Bjørgen vant kvinnenes 10km klassisk klart foran fjorårets verdenscupvinner Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Og på den etterfølgende 15km klassisk for gutta demonstrerte Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høstflot Klæbo styrke med første- og andreplassen, med Hans Christer Holund på tredjeplass. Didrik Tønseth snek seg inn på fjerdeplass, foran dagens store overraskelse, Johan Hoel fra Åsen IL. Hoel ledet lenge, men selv om han fikk det tøft på slutten, imponerte han stort i sesongåpningen.

-Det var mitt livs løp. Jeg var veldig revansjesugen, sa Hoel til NRK etter løpet, med tanke på at fjorårssesongen ikke ble helt som håpet med mye sykdom.

Johan Hoel fikk en knallåpning på langrennssesongen. Her under Hytteplanmila i høst, der Hoel (i blå trøye) har ryggen til Per-Christian Lysaker Torgersrud fra Team Sportsmanden. Hoel fulgte Torgersrud helt til målstreken til 31.46 som sluttid på 22.plass, men imponerte enda mer på 15km klassisk i langrennsåpningen som gikk unna på 39.39 på litt tungt føre i den tradisjonsrike Beitosprinten. (Foto: Arrangør)

Sjokkåpnet

Etter  5km ledet Hoel hele løpet, etter 10 km lå han fortsatt foran Klæbo på andreplass, og i mål skilte det kun 5,2 sekunder opp til pallen for Åsen-løperen, uten at han nok var veldig lei seg av den grunn.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Johan kunne også glede seg over at lillebroren Amund (20) slo til med en imponerende 71.plass av 156 startende i sin ilddåp som senior, etter å ha gått i mål til ledelse med startnummer 69.

Resultater Beitosprinten

Resultater 15 km klassisk menn

Resultater 10 km klassisk kvinner

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -