LangrennOppegårdTurrenn

Thomas Gifstad på pallen i Trysil Skimaraton

Selv om vi knapt har sett snø i lavlandet i Oppegård i hele vinter, så er det heldigvis annerledes på de store skidestinasjonene. Mens vi forrige uke rapporterte fra Sjusjøen, gikk turen denne helgen til Trysil for noen av våre lokale langrennsløpere. 

Oppegårds beste langrennsløper Thomas Gifstad, som endelig var tilbake i konkurranse sist helg da han staket seg inn til 9.plass på Sjusjøen, viste ny fremgang i Trysil. I mål var han på en gledelig andreplass, kun slått av en av verdens aller beste langløpere, Andreas Nygaard. 

Da vi gratulerte Thomas med pallplassen, var det imidlertid en svært ærlig og realistisk 27-åring vi snakket med. Glad for fremgangen, men med en erkjennelse av at det er langt igjen til det nivået han hadde håpet å være på: 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

–I Trysil i helgen var det absolutt et steg i riktig retning. Første timen gikk sakte da ingen ville dra. Opp mot spurtprisen på løypas høyeste punkt sprakk det opp og jeg falt bakover i feltet. Men jeg jobbet meg inn til en gruppe som til slutt skulle kjempe om andreplass. Jeg fikk maks ut av dagen for min del, men formen er fortsatt altfor dårlig. 

Så selv om det endelig går rett vei, er det tvilsomt om Gifstad stiller i det som var sesongens store mål, Vasaloppet, der han for to år siden var med å kjempet om seieren, bare drøye to sekunder etter vinneren , som også da var Andreas Nygaard. I Trysil var han med 1.53.19 nesten fire minutter bak samme mann. 

–Kort oppsummert har hele sesongen blitt spolert av sykdom og skader. Alt startet med fall i Livigno og hjernerystelse, til omgangssyke i romjula og bihulebetennelse nesten hele januar og en prolaps som jeg sliter med den dag i dag, så jeg får ingen kontinuitet i treningen. Det er nesten litt latterlig hele greia, forteller en ærlig Gifstad. 

Men Thomas er i hvert fall i full trening og stiller til start igjen med friskt mot i Hafjell Skimarathon kommende helg. Endelig beslutning for resten av sesongen tas etter det rennet.  

PÅ PALLEN: Thomas Gifstad kunne reise hjem fra Trysil Skimaraton med en pen sjekk. Andreas Nygaard på topp og svenske Michael Boberg på tredjeplass.
(FOTO: Tron Gifstad)

Men det var flere lokale løpere i aksjon i de fine vinterværet i Trysil. 

Henrik Brøvig fra Oppegård IL ble nummer 31 totalt på tiden 2.05.18. Og litt lenger nede på listene over de 571 som deltok på hoveddistansen 42,2 km klassisk, finner vi også Kim Andre Morton fra Sofiemyr, som kom i mål på 2.58.24 til 33.plass i klasse M31-35 år. 

Etter at det kom litt nysnø natt til lørdag var det sol og fint vær under rennet, men det var mildt med 0 grader ved start. Så det nok litt mer krevende føre for turløperne som er avhengig av feste under skiene. 

–Fantastisk flott preparerte løyper. Mange spor og trikkeskinner over alt. Sikkert en meter snø og helt eventyrlige forhold, supplerer faren Tron Gifstad, ivrig mosjonist selv som søndag opplevde helt andre forhold lokalt som en av svært få som gikk to timer på ski i regnværet på Greverud golfbane!

Alle resultater

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– – –

Sportsmanden i Oppegård Avis:

Sportsmanden skriver en ukentlig side om lokal kondisjonsidrett i papiravisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. Artikkelen over kommer på trykk i uke 8 – 20.februar 2020.  

(Fra 1.1.2020 har Oppegård kommune og Ski kommune slått seg sammen til Nordre Follo kommune, men Oppegård Avis fortsetter som lokalavis som før.)

Alle reportasjene til Sportsmanden i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -