InternasjonaltLangrennSkribenter og bloggereTrond Inge Carlsen

Verdens lengste fristilsrenn

La Transjurassienne – Oppdatert med bildetekster. Den 35. utgaven av La Transjurassienne gikk av stabelen søndag. Rennet er 76 km og går mellom Lamoura og Mouthe i Frankrike og skal visst være verdens lengste fristilsrenn. I tillegg arrangeres det en femmil i klassisk dagen før, på lørdagen. Går du begge disse rennene er du samtidig med i Transjurassienne Ultra, som er sammenlagttiden for de to rennene over tilsammen 126 km!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Stemningsfullt fra La Transjurassienne. Bildet er fra løpets hjemmeside.

Trond Inge Carlsen fra Rustad deltok i begge rennene og kjempet seg til mål til en flott 57. plass sammenlagt på ultradistansen.

Det var minus 20 grader da rennet startet, men et flott vintervær med Jura-fjellene som en flott ramme rundt rennet.

Trond Inge Carlsen gikk nettopp Marcialonga.
Nå var han på plass i Frankrike for å gå 2 x La Transjurassienne.

Trond Inge har sendt oss denne rapporten fra de franske alper:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

La Transjurassienne 2013 – Racerapport fra Trond Inge Carlsen

Etter å ha vært febersyk en uke med vondt i brystet, og uten trening i 9 dager passet det egentlig dårlig å gå La Transjurassienne Ultra. En 2 milstur på fredag var helt nødvendig for å vekke kroppen, og når lørdag morgen kom følte jeg meg faktisk veldig bra i kroppen. Men etter 2 mil kjente jeg at grunnlaget ikke var hva det  burde. Men jeg gjennomførte på en grei måte uten å gå i kjelleren. Pga det kalde været ville jeg heller ikke utfordre lungene. Jeg gikk et av mine dårligste 5-mil på 3.11, men var fornøyd med å komme greit igjennom. Dessuten ble jeg faktisk nr 14 av 95 i min klasse!

Håpet steg derfor for en mulig start på søndag, som er det egentlige La Transjurassienne og verdens lengste og tøffeste langrenn i fristil.

Søndag morgen dro vi av gårde allerede klokken 6, men temperaturen underveis til start varierte fra -12 grader til -25 grader, så dette virket veldig spennende.

Det var kaldt, men strålende vær under La Transjurassienne.
Foto: Trond Inge Carlsen

Men den kalde nysnøen gav en elendig glid, så de første 2 milene måtte jeg bruke ganske mye krefter for å holde en akseptabel fart, og det holdt også denne dagen kun i 2 mil. Deretter var det over i komfortsonen, men allerede etter 30 km måtte jeg ned i turmodus, og ganske raskt deretter i laveste modus ever. Det var så vidt jeg flyttet meg i motbakkene. Men været var fint og jeg frøs ikke, og det var jo ganske interessant å se alle de fantastiske skiløperne som jeg hadde lagt bak meg, passere.

Ulike antrekk og ambisjonsnivå også i LaTransjurassienne.
Foto: Trond Inge Carlsen

Det var en merkelig mental opplevelse å være helt på felgen og se skiltet som viste 40km igjen. Det var ikke snakk om å ta en km av gangen, men 10 meter av gangen. Men dagen var ung og jeg hadde likevel ikke noe annet å gjøre, dessuten var klærne mine fraktet til målområdet, og hvordan skulle jeg ellers komme meg hjem.

Men omsider kom jeg meg til mål og brydde meg ingenting om tiden. Det eneste som betydde noe var at jeg hadde fullført Ultradistansen på 126 km. Men jeg ble likevel nr 1217 av 2031 fullførende. Men det var mange som brøt, så det var ikke bare jeg som slet.

Rustad IL er en av Norges største langrennsklubber og har alltid mange deltagere, det være seg i NM eller i mosjonsløp rundt omkring i verden. Rustad-løperne er også ganske lett gjenkjennelige i sine grønne drakter. Her inspiserer tre Rustadløpere løypen, med kun 50 km igjen på La Transjurassienne Ultra. Trond Inge Carlsen er til venstre.
Foto: Trond Inge Carlsen privat.

 

På 5-mila ble jeg nr 159 totalt av 663 fullførende mannfolk, og på Ultra-distansen sammenlagt ble jeg nr 57 av 94 fullførende mannfolk. Det var også 10 damer som fullførte og kun 3 av dem var foran meg.

Til venstre i blått er Ove Pernes som vant sin klasse 55-59 i 50 km klassisk lørdag og 25 km fristil søndag. Da gikk han 25 km fra hotellet til starten først. Det gjorde også de to til høyre i bildet, Erik Askautrud og Bernt Lie, uten at de deltok i konkurransen, så det ble 5 mil på alle tre søndag også. Han som titter fram bakerst til høyre er reiselederen fra PWT, Karsten Koppland, som også gikk Ultra. Det var kun 4 fra Norge som gikk Ultra. Den tredje var også med i reisefølget vårt, mens sistemann var Erik Steene fra Tromsø, som gikk veldig bra og ble nr 22 totalt.
Foto: Trond Inge Carlsen

 

Hjemmeside med resultater.

Les også:

Rapport fra Marcialonga

Stemningsrapport før Marcialonga

 
 
sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -