LangrennTour de Ski

-Seiersklemmen! Endelig vant Heidi Weng

Tok sin første verdenscupseier etter over 30-pallplasser

Hun hadde over 30 pallplasser i verdenscupen, men manglet fortsatt prikken over i-en med en seier. Helt til i dag. Da var det endelig Heidi Weng sin tur til å klatre helt til topps i et verdenscuprenn. For etappene i Tour de ski er også separate renn i verdenscupen, og få har vel fortjent en seier mer enn den symtaptiske jenta fra Ytre Enebakk. Senest i går var hun bare 9/10 fra seier, men denne gangen var marginene med henne da hun spurtslo årets overraskelseskvinne, Ingvild Flugstad Østberg, på dagens 10km klassiske fellesstart i Val di Fiemme.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg trodde nesten ikke det var mulig, sa en rørt og glad Heidi Weng til NRK etterpå.

IMG_1103
SEIERSKLEMMEN: -Jeg tror hun var stolt, sa Heidi Weng etter at hun fikk klem av mamma i målområdet. -Det var bra det!, sa mamma May Bente til datteren. (Bilde: tv/Nrk)

Fikk seiersklem av mamma

– Nå blir jeg nesten på gråten, for nå har jeg møtt mamma, vet du, sa lettrørte Weng.

Få, om noen, fortjente en seier mer enn henne. Også Flugstad Østberg var kjempeglad på lagvenninnens vegne, selv om hun for andre dag på rad ble snytt for 5 viktige bonussekunder av Weng, sekunder som hadde vært gode å ha før monsterbakken skal klatres i morgen. For selv om Therese Johaug igjen viste menneskelige tendenser og ble fragått av de to i den siste bakken, så er trolig forspranget på 38,7 sekunder altfor lite til fjellgeiten Johaug. Men ingen hadde trodd at Østberg skulle ha ledertrøyen så lenge. Selv skryter Østberg av Weng:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det (seieren) unner jeg Heidi av hele mitt hjerte, sa hun etterpå, etter at hun selv altså hadde en ny imponerende dag i sporet.

Flugstad Østberg_SAM_14581-480x600
IMPONERER STADIG: Ingvild Flugstad Østberg er fortsatt på toppen av sammenlagtlisten. Få hadde trodd det før Tour de ski. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

– Jeg følte meg veldig, veldig fin i dag. Det er nesten så jeg angrer på at jeg ikke gikk til litt hardere litt før, sa Gjøvikjenta.

Les også: Heidi tok en ny Weng-vri – og Ingvild Flugstad Øsbergs ønske om å bli kalt all-rounder… 

Martin maskin er tilbake

Og om noen trodde at Martin Johnsrud Sundby hadde mistet formen etter sitt ene dårlige løp tidligere i uken, så ble all tvil definitivt feid til side i dag. Kun Niklas Dyrhaug fulgte Røa-ekspressen nesten til mål, til en gledelig andreplass, med kasakstanske Poltaranin på tredje.

Petter Northug jr tapte igjen terreng, men det blir et realt bikkjeslagsmål om andreplassen sammenlagt i Tour de ski opp monsterbakken i morgen, men kun 10 sekunder som skiller Petter på andre- og Finn Haagen Krogh på sjetteplass, med luringen Didrik Tønseth ikke mange sekundene bak der igjen. Det kan utmerket godt være han som kniper andreplassen i morgen.

Seieren er imidlertid reservert en mann som ifølge Petter Northug stiller i en egen klasse, klassen for maskiner; Martin Johnsrud Sundby.

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -