MaratonTrening

Breaking2:30 – spennende maratonprosjekt fra 6 norske supermosjonister

Seks norske «supermosjonister» har latt seg inspirere av fjorårets spektakulære «Breaking2»-prosjekt – der Eliud Kipchoge løp maratondistansen på fantastiske 2:00:25 på Monza-banen i Milano og underskred gjeldende verdensrekord på 2:02:57 tilhørende kenyanske Dennis Kimetto.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

De seks har nå laget sitt eget maratonprosjekt.

-Inspirert av dette starter vi nå prosjektet ”Breaking2:30”. Blant supermosjonister omtales 2:30-grensen på maraton som en milepæl. Vi har samlet noen av de ivrige løperne rundt i landet som har erklært et personlig mål om å bryte denne grensen det neste året. Prosjektets overordnede mål er å få bidragsyterne til å løpe Rotterdam- eller Berlin Marathon 2018 på under 2 timer og 30 minutter, skriver initiativtakerne på sin rykende ferske Facebookside.

Det er Simen Næss Berge, Olger Breivik Pedersen, Erlend Aano, André Borgen, Andreas Grøgaard og Jann Post som står bak «Breaking2:30».

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Målet er å inspirere mosjonister, uansett nivå

Med prosjektet ønsker vi å inspirere alle typer løpere, samt oppmuntre mosjonister til å flytte sine egne grenser, sette seg mål og ta ut sitt potensiale selv om man ikke driver med toppidrett.

I 2017 har kun 14 løpere som bor i Norge maktet å løpe maraton under 2:30. Tar man med i regnskapet at 5 av disse er utenlandske statsborgere, kan man konkludere med at nivået bak toppidrettsutøverne ikke er like bra som før. 2017 er heller intet unntaksår. I følge Kondis` statistikk har antallet stabilisert seg mellom 10-14 løpere de seneste årene. Tidlig på 1990-tallet var det en helt annen standard bak de beste norske løperne på maraton. Det samme gjelder tiåret før, skriver de og viser til en tabell på prosjektets Instagram-konto.

-Hvis en rekke klubbløpere og supermosjonister kunne løpe under 2.30 med full jobb, fullt studie og familieforpliktelser for 20-30 år siden, så kan vi ikke skjønne annet enn at det er mulig også i 2018. Det har vi tenkt å teste ut, forteller de.

Og sekstetten er allerede godt i gang. En mann har nemlig «tyvstartet» og allerede klart målet!

Mannen med ideen til dette prosjektet, Andreas Grøgaard, løp 2.29.18 i Rotterdam i år. Han har bevist at det er mulig. Vi andre har litt igjen, men vil gjerne følge etter, avslutter de med i orienteringen.

Sportsmanden ønsker lykke til og vil følge spent med på prosjektet, som altså skal kuliminere i Rotterdam Maraton i april og Berlin Maraton i september.

Og her er deltakerne:

Initiativtaker til prosjektet, Andreas Grøgaard, er fra Kragerø og løper for Kragerø IF. Her er han underveis til 3.plass (og beste norske løper) i Oslo Maraton i 2017 på 2.33.20. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Simen Næss Berge løper for Lillehammer IF. Han kom på plassen bak Grøgaard, på 4.plass i Oslo Maraton i fjor, med tiden 2.35.18. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
André Borgen er fra Oslo. Han er også en rask løper, som her på 5km i 1814-løpet i 2015. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Erlend Aano er fra Stavanger. Her er han i aksjon i Fjellveien under Bergen City Marathon i 2015, da han ble nummer to. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Jann Post trenger kanskje ingen presentasjon. Her er han underveis i favorittløpet New York City Marathon i 2016 sammen med barndomskameraten fra Langhus, Vidar Hansen. Post skrev reportasjen Da Langhus kom til New York etter det løpet, en av de mest leste sakene på Sportsmanden samme år. Post overrasket seg selv med å sette ny pers i New York så sent som i november og kommer snart med sin egen reportasje fra det løpet også her på Sportsmanden. (Foto: Privat)
Sistemann i «Breaking2:30-gjengen» er Olger Breivik Pedersen, Ulsteinvik og Dimna ILs nest største sønn etter Karsten Warholm. Olger Pedersen er også medlem av Team Sportsmanden, der han her ønskes velkommen av Frode Monsen. Pedersen avsluttet for øvrig 2017 med å vinne halvmaraton under Nyttårsmaraton i Ålesund på 1.16.08 på skikkelig vinterføre. (Foto: Hanne Wibe / Sportsmanden)

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -