LangrennVM Seefeld

Høydepunkter fra tidenes ski-VM

Glimt fra ski-VM i Seefeld fra sofakroken

VM i Seefeld 2019 ble tidenes VM sett med norske øyne. Aldri før har Norge tatt 13 gullmedaljer totalt, eller 10 av 12 gull i langrennsløypen. De to siste langrennsøvelsene var for øvrig kvinnestafettene, der vi i begge tilfeller ble slått knepent av Sverige.

Alle andre nasjoner tok til sammen 9 gull! (Tyskland 6, Sverige 2 og Polen 1)
Aldri før har en nasjon dominert så til de grader som i år, en utvikling mange mener er skadelig for sporten. Det kan nok være riktig, men den debatten skal vi ikke ta her.

I stedet oppsummeres noen av høydepunktene. Det er på langt nær alt som er med, men vi har samlet innleggene fra Sportsmanden sin Facebookside etter hvert som VM skred frem, med bildene og kommentarene vi la ut der fortløpende.

Så her kommer en liten minnebok:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Ventetiden er over

Endelig er dagen kommet for Therese Johaug, som er storfavoritt på dagens 15km med skibytte. I VM i Falun i 2015 (bildet) ble det seier på samme distane – hennes forrige individuelle VM-gull – foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen (11) og Charlotte Kalla (7). Astrid er en joker i dag også og det kan lett bli samme seierspall som for fire år siden. Lykke til! ??
(Foto: Frode Monsen/Sportsmanden.no)

23.februar – 15 km med skibytte

GRATULERER! ???? Både med GULL til Therese Johaug, som taklet det enorme forventningspresset og vant, som hun gjorde på samme distanse for fire år siden (det siste bildet) – og med SØLV til Ingvild Flugstad Østberg, som tok sin første individuelle VM-medalje! Astrid Uhrenholdt Jacobsen på fjerdeplass uten fullklaff og Heidi Weng, som endelig viste gryende form, på sjuendeplass lover også veldig godt for fortsettelsen. ??✌️
Therese Johaug – Verdensmester på 15 km med skibytte i 2019 i Seefeld.
Therese Johaug – Verdensmester på 15 km med skibytte i Falun i 2015, hennes forrige individuelle VM-gull. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

23.februar – 30 km med skibytte

ET EVENTYR: VM i Falun for fire år siden; en enslig og fortvilet løper kommer langt bak resten av feltet på 30 km med skibytte, og må etter hvert bryte med store ryggsmerter. Senest i fjor holdt Sjur Røthe på å legge opp. I dag ble den sympatiske vossingen VERDENSMESTER på samme distanse! Landslagstrener Eirik Myhr Nossum strigråt av glede da han skulle intervjues og alle skryter av hedersmannen Røthe. Når han fikk kontroll på sin Bektherevslignende sykdom ble han verdens beste, mot alle odds! GRATULERER også til Martin Johnsrud Sundby med medalje i enda et mesterskap! ??✌️

(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Verdensmester – mot alle odds!
Gratulerer til både Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby!

21. februar – Sprint kvinner – Kommentar

Kommentar fra Petter Soleng Skinstad:

Mari Eide sin VM-bronse «noe av det sterkeste jeg har opplevd!»

Om TV2 ikke hadde plass til denne kommentaren fra deres…

Publisert av Sportsmanden Torsdag 21. februar 2019


26.februar – 10 km klassisk

Et herlig VM-drama på 10km klassisk. Gratulerer til palljentene Therese Johaug, Frida Karlsson og Ingvild Flugstad Østberg! Hvem hadde trodd at en svensk junior skulle følge Therese Johaug helt til målstreken og ta sølvet. Therese var mektig imponert over Frida og husker nok tilbake til VM i Sapporo for 12 år siden, da hun selv fikk sitt gjennombrudd med sin sensasjonelle bronsemedalje på 30km som junior. ?????? 

27.februar – 15 km klassisk


Ikke siden Oddvar Brå vant VM-gullet alle unnet han for 37 år siden har noen nordmann vunnet VM på 15km klassisk. Ikke siden den dagen i 1982 har vel et VM-gull vært mer fortjent heller, enn da Martin Johnsrud Sundby endelig fikk mesterskapsgullet han har manglet. Og det etter et sekund-drama av de sjeldne. Halvveis lå han 18 sekunder bak russeren Bessmertnykh, først en kilometer før mål skjønte han at det kunne bli seier – og i mål var han 2,9 sekunder foran. GRATULERER, Martin Johnsrud Sundby, dette gullet unner en hel nasjon deg! ???
ENDELIG! Hvilket sekunddrama!
Konge, Dronningen og en skikonge. Alle jublet for Martin Johnsrud Sundby i dag!

2.mars – 30 km fristil, fellesstart

JUBELJENTER! Jammen hadde de krefter igjen til et skikkelig jubelhopp etter å ha tatt gull, sølv og bronse på 30 km i VM! Therese Johaug ?har hatt sitt beste mesterskap noensinne med 3 individuelle gull, samt stafettsølv. I antall medaljer ble hun overgått av Ingvild Flugstad Østberg?som reiser hjem med hele 5 medaljer! (3 sølv og 2 bronse). Og VMs største overraskelse var Frida Karlsson?- junioren som drar hjem med 1 gull, 1 sølv og 1 bronse i sin seniordebut! ??????

3.mars – 50 km fristil, fellesstart

HVILKEN AVSLUTNING PÅ TIDENES SKI-VM! Sympatiske Hans Christer Holund, nittedølen som ble verdensmester som junior for 12 år siden, men som har hatt en seniorkarriere som en berg-og-dalbane, som aldri har vunnet et WC-renn og som sist vant et skirenn i Skandinavisk Cup i Latvia i 2015! Vi har ikke glemt den gledelige bronsen i OL på 30km, men nå gikk han solo i Johan Olsson-stil i over halve femmilen, holdt unna for en hardt avsluttende Bolsjunov og sikret et veldig fortjent gull! Når Sjur Røthe slår kompis Martin Johnsrud Sundby på målstreken i kamp om bronsen og fjorårets OL-helt Simen Hegstad Kruger, klubbkamerat til Holund i Lyn blir nummer 5 på Lyn sin 41 års-dag, 43 år etter at klubbens legende Ivar Formo selv ble verdensmester på 50km, er det meste sagt. ?

Hvilken avslutning på tidenes VM, der Norge vant alle gullmedaljene i langrenn for herrer og rekordmange 13 gull totalt. GRATULERER til HC og hele laget og støtteapparatet! ?????

Gratulerer Hans Christer Holund som VERDEMSMESTER PÅ 50 KM I 2019! En fantastisk prestasjon, etter å ha gått solo i over halve løpet!
Pallen 50km: Hans Christer Holund holdt unna for jagende Bolsjunov. Forspranget skrumpet fra 1.20 på det meste til rundt 20 sekunder med et par kilometer igjen, men HC gikk i kjelleren, holdt unna og tok et utrolig gledelig gull! Noe også Sjur Røthe var utrolig glad for. Seieren var også en fantastisk lagtriumf.
SEIERSKLEMMEN! Landslagstrener Eirik Myhr Nossum er også tidligere trener for HC i Lyn og kjenner hen bedre enn de fleste. HC er en virkelig sliter, dette var utrolig fortjent! sa han temmelig rørt etterpå.
Norsk mesterskap? Neida, det er kamp om den siste medaljen på femmilen i VM i Seefeld. Sjur Røthe er en skilengde foran kameraten Martin Johnsrud Sundby – begge har de individuelt gull og stafettgull fra før – og Simen Hegstad Kruger spurter i bakgrunnen inn til femteplassen, mens norske flagg vaier overalt.


Alle resultater fra VM i Seefeld 2019 og oppsummering (nrk.no)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Her kan du gjenoppleve høydepunkter fra VM i Falun i 2015

Bilder, der annet ikke er nevnt: skjermdump fra nrk / svt1

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -