LangrennOL PyeongChang

Fullklaff og gledelig OL-gull til Ragnhild Haga

Knuste alle etter perfekt løp på favorittdistansen 10 km fristil

Ragnhild Haga fra Åsen IL og Norge tok et svært imponerende OL-gull da hun fosset fra både Charlotte Kalla og Marit Bjørgen på den siste runden og vant en klar seier på dagens 10 km fristil i PyeongChang.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Som på 30km for gutta der Simen Hegstad Kruger slo til etter startfallet og overrasket alle med å vinne, var ikke Haga den aller største favoritten på 10 km. Men etter å ha vært på pallen i alle rennene på 10km og på pallen i verdenscuprennene både i Davos og Toblach, var hun definitivt en av dem som kunne gå helt til topps. Og med et perfekt gjennomført løp både teknisk og taktisk, var det en svært verdig vinner som kunne juble over sin første olympiske medalje, og det sogar av edleste valør.

-Jeg tror det er en tøffere løye enn man skulle tro, så det gjelder å gå litt smart og kanskje holde roen nederst i bakkene og mate på over kuler og toppen av bakkene, fortalte hun til tv-reporteren før løpet, og tilføyde:

-10 fri er jo favorittdistansen min, så jeg sikter jo høyt!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Fire(!) glade jenter på pallen: Ragnhild Haga er omkranset av sølvvinner Charlotte Kalla, mens Marit Bjørgen og Krista Permakoski delte bronsen. (tv-bilde)

Taktikken ble fulgt til punkt og prikke. For etter å ha ligget bak Charlotte Kalla halvveis – og hardtåpnende von Siebental på første mellomstasjon – klinket Haga til ut på andrerunden, og fra 6,2 km var hun i tet for å bli:

– Jeg tenkte at i dag skal jeg bare beholde roen og gå bra på ski og ikke tenke så mye på at det står om seieren, så da økte jeg, så det var jo en bra løsning, fortalte hun i seiersintervjuet etterpå til Vibeke Skofterud.

Charlotte Kalla var en god nummer to, mens en overlykkelig Krista Permakoski klarte å ta inn noen sekunder på Marit Bjørgen på slutten og ble belønnet med delt bronse i mål! Bjørgen selv var også svært glad både for egen bronse og for det fantastiske gullet til lagvenninnen, som hun ga denne flotte attesten:

– Hun (Haga) har hatt en vanvittig utvikling i år og vært den sterkeste og jevneste skøyteren i hele vinter. Hun er rå til å disponere løpene sine og dette fortjente hun virkelig. Hun får ikke sove i natt!

Ingvild Flugstad Østberg startet bra og lå foran Bjørgen lenge, men falt ned til 7.plass på sisterunden, mens Heidi Weng skuffet igjen og ble nummer 11. Etter å ha gått vinterens to dårligste løp i OL, fryktet hun litt for plassen på stafettlaget. Men kanskje det løsner for Heidi også snart, slik det virkelig har gjort for den jevngamle barndomsvenninnen og treningspartneren Ragnhild Haga.

Ragnhild Haga har hatt 10km fristil som sitt store mål hele vinteren. Hun stod over Tour de Ski og satset alt på å være i superform 15.februar i Korea. Og som et ledd i oppkjøringen tok hun også med seg Romjulsrennet på Sjusjøen som en tøff gjennomkjøring og konkurranse med gutta. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

 

Sportsmanden.no

 

Takk for at du leser Sportsmanden. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -