LangrennStor-Oslo

Tigrene er begynt å bite fra seg

Se også Dammens rapport fra Budorrennet

Thomas Alsgaard sitt lag Team LeasePlan Go har allerede bemerket seg, på flere enn en måte. For gutta på laget er svært så synlige i sine oransje og svartstripete tigerdrakter, ikke akkurat et vanlig syn i den norske fjellheimen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men laget begynner også å vise seg frem i toppen av resultatlistene. I Budorrennet ble det sogar første- og tredjeplass til hhv Thomas Henriksen og Kjetil Hagtvedt Dammen, mens sjefen sjøl, Thomas Alsgaard, også viste seg frem for første gang i vinter med en solid fjerdeplass i sin årsdebut.

Henriksen-Dammen
TIGRENE: Thomas Henriksen og Kjetil Hagtvedt Dammen imponerte begge i Budorrennet. Spesielt sterkt av Henriksen å komme tilbake etter stavbrekk og vinne. Se Dammen sin racerapport nederst. Her er duoen fra Romjulsrennet. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Tigrene vil nok vite å bite godt fra seg utover i sesongen, spesielt i langløpene, men laget er også et allround lag.

– Satsningen er revolusjonerende da den under samme paraply har både et langløps-lag med fokus på Swix Ski Classics og et allround-lag som skal rekruttere løpere til landslag via satsning på tradisjonell langrenn, kan vi lese på teamets hjemmeside.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Og ambisjonene til teamet er store. Foruten at Thomas Alsgaard satser på seier i Vasaloppet – en ikke helt beskjeden ambisjon – så står det følgende på hjemmesiden:

– Teamets mål er å vinne flest mulig renn i Swix Ski Classics. Vasaloppsseier, sammenlagtseier både i herreklassen og ungdomsklassen for herrer er også målsetning. Målsetningen for Allround laget er å rekruttere løpere til landslag, VM og OL.

En svært ambisiøs satsing som det skal bli spennende å følge utover vinteren.

BeitoSprinten2013-Jorgen-Brink
MERITTERT: Den mest meritterte Vasalopperen i teamet er uten tvil Jørgen Brinck, med tre seire på rad på rullebladet fra 2010, og med løyperekord i det siste. Men i år er det Thoams Alsgaard som skal vinne, mannen som knuste nettopp Brinck på sisteetappen i den berømte VM-stafetten i Val di Fiemme i 2003. (Foto: Bjørn Hytjanstorp / Sportsmanden)
Audun laugaland er en annen av tigrene. Her er han under sesongåpningen på Beitostølen. (Foto: Bjørn Hytjanstorp / Sportsmanden)
Audun Laugaland er en annen av tigrene. Her er han under sesongåpningen på Beitostølen. Laugaland ble nr 7 i fjorårets Swix Ski Classics, langløpscupen som ble vunnet av Anders Aukland foran broren Jørgen. Beste «tiger» var Jørgen Brinck på fjerdeplass. (Foto: Bjørn Hytjanstorp / Sportsmanden)
BeitoSprinten2013-Per-Kristian-Nygard
Per Kristian Nygård er en spennende kar. Han er spesialist på motbakker og arrangerer hver sommer sitt eget motbakkeløp, Koboltgruvene Opp, der han ikke er høfligere enn at han selv gjerne stikker av med seieren, se neste bilde. (Foto: Bjørn Hytjanstorp / Sportsmanden)
Vinnerne_Bjerkreim-Nilsen_Nygård
GODE ÅRET RUNDT: Per Kristian Nygård var ikke snauere enn at han vant sitt eget løp Koboltgruvene Opp i sommer. Etterpå «lånte» han damen til Dammen på seierspallen, etter at Inger Liv Bjerkreim Nilsen vant dameklassen. Hun vant også klasse 25-29 år i Budorrennet og var nest raskeste dame totalt. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Sesongstarten med Beitosprinten og Romjulsrennet på Sjusjøen kunne kanskje vært bedre for tigrene i Team LeasePlan Go, med 11. og 12.plass til Dammen og Henriksen i sistnevnte, men i Budorrennet var altså duoen langt hvassere med begge på pallen.

Her er Kjetil Hagtvedt Dammen sin egen rapport fra rennet, sakset fra hjemmesiden:

Budorrennet

Så å si hele jula og nyttårfeiringa har i år foregått på en lånt hytte på Nordseter. Det har vært gull siden jeg ikke liker å løpe og gå på rulleski som trening på denne tida av året. På Nordseter har det stort sett snødd hver dag, og jeg har fått trent bra og mye.

Har også gått skirenn. Romjulsrennet på Sjusjøen gikk så som så. Følte meg sterk og fin, men hadde ikke farta inne til å henge med tetgruppa.

Bedre gikk det i går da Budorrennet gikk av stabelen. 46km i våt nysnø på en tåkefylt Hedmarksvidde. Fra teamet stilte Alsgaard, Callesen, Henriksen og meg selv. Etter bare 50 meter forsvant Calle med en brekt stav. Jeg kom meg akkurat forbi, men havnet litt på etterskudd opp de første bakkene og måtte bruke de neste km på å hente inn tetgruppa med Henriksen, Ahrlin, Golberg og Post. Jaga sammen med Alsgaard og kom etter hvert opp og vi var en stund samlet alle seks. Før start var jeg spent på forholdene og om det kom til å være løst for stavene og uheldig å stake, heldigvis var det fastere enn jeg fryktet.

Etter hvert måtte både Alsgaard og Golberg slippe, og vi gikk å byttet på å dra vi fire. Med ca 10km igjen ble det litt smårykking og fartsøkninger og da vi hadde 6km med lett terreng til mål var det Henriksen, Ahrlin og meg igjen. Da var Henriksen uheldig og brakk staven og jeg var sikker på at det kom til å stå mellom Ahrlin og meg. Hadde følt meg sterk i en periode mellom 20 og 35km, men begynte å merke det i arma på slutten og måtte la Ahrlin gjøre grovarbeidet å henge på som best jeg klarte. Men Henriksen hadde tidenes opphenting og tok fort og sikkert innpå. Da vi kom inn på konkurranse løypene på Budor forsvant de siste sekundene som dugg for sola, og i siste kjøringa ned på stadion var Henriksen først og var i realiteten aldri truet og vant. Supersuben slo til igjen!

Nå blir det noen dager hjemme i snøfattige Oslo mens vi venter på hva som skjer med Tsjekkia til helga. Ser stygt ut med tanke på renn.

Kjetil-Hagtvedt-Dammen
Stakeeksperten Kjetil Hagtvedt Dammen i aksjon i Romjulsrennet. Han ble nr 12 i fjorårets Swix Ski Classics, bl.a etter en sterk 5.plass i Marcialonga. (Foto: Frode Monsen/ Sportsmanden)
sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Tigrene er begynt å bite fra seg

Kommentarfeltet er stengt