Langrenn

Banket av en brite!

Andrew Musgrave knuste alle nordmennene i NM-finalen!

Så har vi sett det også. En skotte som spratt fra alle sine norske konkurrenter og moste de norske verdensstjernene i sprintfinalen i NM på Lillehammer.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Andrew Musgrave imponerte kolossalt helt fra prologen, der han hadde suverent beste tid, over tre sekunder bedre enn nest bestemann. Og skotten viste styrke i kvarten og semifinalen også, før han slo til og hoppet fra alle i den siste tøffe bakken i selve finalen.

– Jeg er jo så treig på oppløpet at jeg måtte bare kjøre på i den siste bakken, sa skotten spøkefullt i seiersintervjuet etterpå.

NM-ski-2014_Musgrave-Hattestad-intervjues
MAKTDEMONSTRASJON: – Jeg er en vanlig gutt fra Skotland, sa Andrew Musgrave etter å ha knust de norske sprinterne i finalen. Ola Vigen Hattestad var likevel veldig godt fornøyd med NM-tittel og en sterk OL-søknad. (Foto: tv-bilde)

Norsk mester ble Ola Vigen Hattestad, som jublet da han kom i mål nesten to sekunder bak briten, både for sitt tredje NM-gull og for å ha avgjort tvekampen mot tredjemann og sølvvinner Finn Haagen Krogh, i det som kan ha vært avgjørende for den siste OL-plassen på sprintlaget.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

De to norske duellantene imponerte mer i semifinalen der begge falt, i hvert sitt heat, for så å komme tilbake og sikre finaleplassen. Det lå mye vilje bak akkurat det.

Muntre Musgrave

Vilje var det også bak Musgraves rykk. Skotten har bodd i Norge i fire år, satser på å bli best i verden, snakker flytende norsk og fremstod som en særdeles munter kar. Han skamroste laget sitt, Team LeasePlan Go, som jo både har et allroundlag og et langløplag.

– Jeg er så fornøyd med teamet. Det er dritbra! sa Musgrave, før han utdypet med denne kraftsalven:

– Vi stikker jo på samlinger med langløpsgutta. Det er litt rått, fordi de er jo gamle og erfarne. Men de er morsomme da! Det er kult. Og vi på allrounglaget trener sykt bra sammen og trives skikkelig godt i lag. Det kunne ikke vært noe bedre!

Les mer om «gamlekara» som Musgrave viser til her: Tigrene er begynt å bite fra seg.

Resultater finale sprint, fristil, menn:

1. Andrew Musgrave, Røa IL
2. Ola Vigen Hattestad, Ørje IL
3. Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL
4. Anders Nøstdahl Gløersen, Rustad IL
5. Tomas Northug, Strindheim IL
6. Torgeir Skare Thygesen, IL Korlevoll-Odda

Sensasjonell sølvvinner i dameklassen

Maiken Caspersen Falla, en av forhåndsfavorittene, innfridde i dameklasen og sikret seg gullet på oppløpet. Men hun fikk knallhard kamp av overraskelsen Kathrine Harsem, som med superski stakk i fra og ledet lenge, men som likevel jublet hemningsløst for sitt overraskende sølv. Bronsen gikk til Heidi Weng, som holdt unna for den andre favoritten, Ingvild Flyugstad Østberg, som nok gikk et litt svakt taktisk finaleløp etter å ha imponert i de andre heatene.

BeitoSprinten2013-Maiken-Caspersen-Falla
GUL: Som på Voss i 2012, ble det NM-gull i sprint til Maiken Caspersen Falla fra Gjerdrum IL. (Foto: Bjørn Hytjanstorp fra sesongåpningen i år)
SØLV: Dagens overraskelse var det Kathrine Harsem fra Varden Il som stod for.  Her fra fjorårets NM på Gåsbu (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
SØLV: Dagens overraskelse var det Kathrine Harsem fra IL Varden som stod for. Her fra fjorårets NM på Gåsbu (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Resultater finale sprint, fristil, damer:

1. Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL
2. Kathrine Harsem, IL Varden
3. Heidi Weng, BUL IL
4. Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb
5. Celine Brun-Lie, Njård
6. Marthe Kristoffersen, IL Varden

 

sportsmanden.no

 

 

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -