Langrenn

Sølvgutten Didrik Tønseth dagens overraskelse

Men Petter Northug jr vant som han ville.

NM på ski: Ingen kunne true Petter Northug jr i spurten, etter at alle andre enn Petter Northug jr hadde gjort drajobben underveis i 30 km med skibytte. Dermed fikk nok Petter det svaret han  ønsket seg og et nytt NM-gull i medaljesamlingen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
GULL: Petter Northug jr.
Arkivfoto: Bjørn Hytjanstorp

– Jeg ønsker å få litt svar, og først og fremst en god gjennomkjøring, sa Northug til Nrk før start. Men underveis virket det ikke slik. I seksmannsgruppen med Martin Johnsrud Sundbye, Didrik  Tønseth, Tord Asle Gjerdalen, Simen Østensen og Eldar Rønning, var Northug den eneste som konsekvent holdt seg bak og ikke dro en meter.

– Det hadde vært greit å gjort et realt stykke arbeid og fått testet kroppen litt, kommenterte Thomas Alsgaard underveis om Northugs innsats.

Men Petter er Petter. Kanskje hadde han nok med å henge på gruppen, på sin første dag etter høydeopphold. Han har aldri konkurrert før på første dagen i lavlandet. Og når han ligger slik i baktroppen og sparer mest mulig krefter, så er han alltid på hugget når spurten går.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SØLV: Didrik Tønseth slo til med et sterkt løp og sølv i dagens 30 km med skibytte i NM.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Så også i dag. Og de andre gutta gjorde akkurat samme tabben som Therese Johaug gjorde tidligere på dagen, å slippe den raskeste løperen foran før siste bakken og oppløpet. Da blir det vanskelig. Når Tord Asle Gjerdalen i tillegg gikk noe uryddig, gjorde det vanskelig for Martin Johnsrud Sundby å komme frem, og til slutt falt selv, så var det overraskende nok Didrik Tønseth som var den eneste som reelt utfordret Northug litt i spurten. Skjønt han hadde nok ikke troen på at det var mulig å slå Petter.

– Det var det beste løpet jeg har gått! Jeg var mer enn fornøyd med å være så tett på (Petter), sa han til Nrk etterpå.

Likefullt, Didrik Tønseth var dagens mann.

De to siste års mester Martin Johnsud Sundby tok en fortjent bronse, etter at han hadde gjort brorparten av drajobben underveis.

Og hvis noen tvilte på det; Petter Northug jr er i rute med tanke på VM!

BRONSE: Martin Johnsrud Sundby, her fra torsdagens 15 km.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

 

Resultater

 

 

sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -