Troll Ski – “verdens flotteste skirenn”

Men også i år ble det tåke, trolsk stemning, tøft og vanskelig å se noe som helst i et av verdens lengste skirenn

Neida, skisesongen er ikke helt over. Sist helg gikk Troll Ski Marathon, det tradisjonsrike rennet fra Venabygdsfjellet til Sjusjøen. I fjor ble den 95 km lange løypen forlenget med en ekstrasløyfe som gjorde at den lengste distansen ble hele 120 km. Vær- og føreforholdene i år gjorde at man droppet denne ekstrarunden, men når det ble bestemt, hadde allerede tre mann passert sjekkpunktet…

SAMSUNG CSC
Store, sterke Håvard Hansen fra Strindheim IL vant Trollski 95 km for 7.gang. Forholdene i år var like trolske, og enda tøffere enn i fjor, der dette bildet ble tatt. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

 

Som i fjor ble det tåkete og trolsk stemning i Trollski, som Rolf Bakken for øvrig kaller for verdens flotteste skirenn. I år stod valget om å stake eller å gå med festesmurning for den ivrige mosjonisten. Og selv om det endte med staking, brukte han nesten to timer lenger tid enn på sine beste løp med feste! Så forholdene var svært tunge, med mye motvind og fokksnø. Ja så tøffe forhold var det at hele 124 av de 609 startende brøt rennet!

Alle resultater

– Å kalle det en trolsk opplevelse er vel litt klisjépreget? Likevel er det i etterkant litt rart å tenke på at der jeg tidligere har gått trollbundet av de fantastiske omgivelsene, gikk jeg en hel arbeidsdag uten å se noe som helst. Føle meg snytt? Nei, ingen grunn til det. Jeg vet hvordan det kan se ut og hvor utrolig fort milskiltene kan komme når det er skarpt skareføre på Troll Ski – verdens flotteste skirenn – i all fall i min verden. Så neste år skal jeg nok “stake lell”!

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

Slik avslutter Rolf Bakken reportasjen sin. Du kan lese hele hans fine rapport her:

En trolsk stakemaraton

SAMSUNG CSC
Tyske Theresa Eichhorn gjentok også fjorårsseieren på 95 km i trolske Trollski.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Les også Rolf Bakken sin reportasje fra sitt Birkebeinerrennet, som han fullførte for 20.gang: 

Birken x 20 – men ikke i stil

SAMSUNG CSC
Bakken i Birken – i fin stil: Rolf Bakken stilte i år til start for 22.gang på Rena og kom til mål for 20.gang. At han ikke fullførte de to siste gangene han stilte til start, er ikke hans egen feil… (Foto: Frode Monsen)

PS. Om Troll Ski Marathon er langt, så er det ingenting mot dette, som går på søndag:

Nordenskiöldsloppet tilbake etter 132 år! 

Og på Sjusjøen på lørdag 9.april går noe så sjeldent som Sjusjøen Fri – et fristilsrenn for mosjonister, samt Bendit langrennsfestival for ungdom til 16 år.

Var det noen som trodde at langrennssesongen var over?

Sportsmanden.no 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)