God jul til triatlon-Norge!

– Nyhetsbrev og julehilsen fra Triathlonforbundet –  

2013 går mot slutten og vi kan konstatere at vi har hatt tidenes norske triatlonår. Over hele landet har nye og gamle triatleter satt hverandre i stevne. Nye klubber kommer jevnlig til og konkurransene har vært flere, større og bedre enn noen gang.

2014 sesongen har alt begynt å fylles opp, men nye konkurranser og arrangementer kommer til jevnt og trutt. Triatlonkalenderen oppdateres fortløpende med nye konkurranser så følg med på triatlon.no jevnlig.

Annonse (Klikk på bildet for info)

NM Vintertriathlon

Dag_Oliver-1-2-940x400

Bildet: Dag Oliver, Triathlonforbudnet. 

Alt andre helg i januar har Lygnaseter skisenter og Brandbu IL  nok en gang gleden av å invitere til NM i vintertriatlon. En drøy times kjøring nord for Oslo i idylliske omgivelser vil Brandbu IL Skigruppa nok en gang vise at de er best på å arrangere vintertri.

For mer informasjon og lenke til påmelding se her.

Dette skriverTriahlonforbundet i sitt ferske nyhetsbrev som er publisert i dag.

Les Sportsmandens reportasje fra fjorårets NM i vintertriathlon her.

Annonse (Klikk på bildet for info)

Og president Arild Mjøs Andersen har følgende julehilsen: 

Julehilsen_Dag_Oliver-1-6-copy-620x250
Julehilsen fra presidenten i Triathlonforbundet Arild Mjøs Andersen. (Foto: Dag Oliver)

2013 var et fantastisk år for norsk triatlon. Sporten vår er i voldsom vekst og vi har sett en flott økning i antall stevner, klubber, utøvere og ikke minst mediedekning. Alt tyder på at denne trenden vil fortsette i 2014 og 15.

Velkommen til alle nye utøvere. Triatlon er en krevende idrett, men den gir mye glede og mestring og ikke minst variert trening. Triatlon er kjent for å være en inkluderende idrett, medet raust og godt miljø. Jeg håper derfor at så mange som mulig blir medlem i en klubb og tar del i fellesskapet. Selv om triatlon er en individuell idrett, så er det mye motivasjon, hjelp og råd man kan få av å bli kjent med mer erfarne utøvere.

Det har etter hvert blitt mange gode og populære konkurranser i Norge. Det meste av dette gjøres på dugnad. Jeg håper alle setter pris på de som jobber frivillig for å gi et godt tilbud til oss utøvere. Mange konkurranser er allerede utsolgt for 2014, men husk at det også finnes en rekke mindre konkurranser man kan være med på. Det er viktig å støtte opp om de lokale konkurransene; alle konkurranser har begynt i det små og den eneste måten de kan vokse på er at folk støtter opp om dem. Hvis ikke det finnes konkurranser i ditt nærområde, så er det fullt mulig å sette i gang noe selv. Vi i NTF bidrar gjerne med gode råd.

2014 blir et veldig spennende år for våre beste utøvere. Allerede i vår begynner kvalifiseringsløpet til OL i Rio 2016. Vi har sammen med Olympiatoppen et mål om å få med utøvere dit. Det er et trangt nåløye, da det er et skyhøyt nivå på internasjonal triatlon. Vi har utøvere med potensial og motivasjon til å klare dette, men det er mye hardt arbeid som skal til for vi ser de norske fargene i Rio. Det er imidlertid en utfordring som inspirerer!

Triatlon har tradisjonelt sett vært en idrett  dominert av voksne menn. Dette har det vært et tydelig skifte på de siste årene. I dag er kvinneandelen i klubbene oppe i 40%. Nå krysser vi fingrene for det neste store skiftet. Det er et strategisk mål å få flere barn og ungdommer til å begynne med triatlon som sin hovedidrett. Utviklingen er meget positiv. Flere klubber er i gang med egne barne og ungdomsprosjekter, men etterspørselen etter tilbud begynner etterhvert å bli stor. Derfor det er et stort ønske at flere klubber setter i gang med  treningstilbud og konkurranser for unge.

Det er egentlig ikke så lenge før det igjen er badetemperaturer i Norge, men for dem som liker seg med ski på beina finnes det vinter-triatlon stevner også. Alt andre helg i januar går NM i Vintertriatlon av stabelen.

Jeg håper alle får en riktig god jul, selvsagt med en god porsjon trening for å ivareta formen.

Julehilsen fra

Arild Mjøs Andersen

President Norges Triathlonforbund

Les også om helgens storsamling på Toppidretsssenteret.

Mer om triathlon på Sportsmanden her.

Samling TIS_18122013_620x250
Bildet er hentet fra artikkelen på hjemmesiden til Triathlonforbundet.

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!