Triatlon

God jul til triatlon-Norge!

– Nyhetsbrev og julehilsen fra Triathlonforbundet –  

2013 går mot slutten og vi kan konstatere at vi har hatt tidenes norske triatlonår. Over hele landet har nye og gamle triatleter satt hverandre i stevne. Nye klubber kommer jevnlig til og konkurransene har vært flere, større og bedre enn noen gang.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2014 sesongen har alt begynt å fylles opp, men nye konkurranser og arrangementer kommer til jevnt og trutt. Triatlonkalenderen oppdateres fortløpende med nye konkurranser så følg med på triatlon.no jevnlig.

NM Vintertriathlon

Dag_Oliver-1-2-940x400

Bildet: Dag Oliver, Triathlonforbudnet. 

Alt andre helg i januar har Lygnaseter skisenter og Brandbu IL  nok en gang gleden av å invitere til NM i vintertriatlon. En drøy times kjøring nord for Oslo i idylliske omgivelser vil Brandbu IL Skigruppa nok en gang vise at de er best på å arrangere vintertri.

For mer informasjon og lenke til påmelding se her.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Dette skriverTriahlonforbundet i sitt ferske nyhetsbrev som er publisert i dag.

Les Sportsmandens reportasje fra fjorårets NM i vintertriathlon her.

Og president Arild Mjøs Andersen har følgende julehilsen: 

Julehilsen_Dag_Oliver-1-6-copy-620x250
Julehilsen fra presidenten i Triathlonforbundet Arild Mjøs Andersen. (Foto: Dag Oliver)

2013 var et fantastisk år for norsk triatlon. Sporten vår er i voldsom vekst og vi har sett en flott økning i antall stevner, klubber, utøvere og ikke minst mediedekning. Alt tyder på at denne trenden vil fortsette i 2014 og 15.

Velkommen til alle nye utøvere. Triatlon er en krevende idrett, men den gir mye glede og mestring og ikke minst variert trening. Triatlon er kjent for å være en inkluderende idrett, medet raust og godt miljø. Jeg håper derfor at så mange som mulig blir medlem i en klubb og tar del i fellesskapet. Selv om triatlon er en individuell idrett, så er det mye motivasjon, hjelp og råd man kan få av å bli kjent med mer erfarne utøvere.

Det har etter hvert blitt mange gode og populære konkurranser i Norge. Det meste av dette gjøres på dugnad. Jeg håper alle setter pris på de som jobber frivillig for å gi et godt tilbud til oss utøvere. Mange konkurranser er allerede utsolgt for 2014, men husk at det også finnes en rekke mindre konkurranser man kan være med på. Det er viktig å støtte opp om de lokale konkurransene; alle konkurranser har begynt i det små og den eneste måten de kan vokse på er at folk støtter opp om dem. Hvis ikke det finnes konkurranser i ditt nærområde, så er det fullt mulig å sette i gang noe selv. Vi i NTF bidrar gjerne med gode råd.

2014 blir et veldig spennende år for våre beste utøvere. Allerede i vår begynner kvalifiseringsløpet til OL i Rio 2016. Vi har sammen med Olympiatoppen et mål om å få med utøvere dit. Det er et trangt nåløye, da det er et skyhøyt nivå på internasjonal triatlon. Vi har utøvere med potensial og motivasjon til å klare dette, men det er mye hardt arbeid som skal til for vi ser de norske fargene i Rio. Det er imidlertid en utfordring som inspirerer!

Triatlon har tradisjonelt sett vært en idrett  dominert av voksne menn. Dette har det vært et tydelig skifte på de siste årene. I dag er kvinneandelen i klubbene oppe i 40%. Nå krysser vi fingrene for det neste store skiftet. Det er et strategisk mål å få flere barn og ungdommer til å begynne med triatlon som sin hovedidrett. Utviklingen er meget positiv. Flere klubber er i gang med egne barne og ungdomsprosjekter, men etterspørselen etter tilbud begynner etterhvert å bli stor. Derfor det er et stort ønske at flere klubber setter i gang med  treningstilbud og konkurranser for unge.

Det er egentlig ikke så lenge før det igjen er badetemperaturer i Norge, men for dem som liker seg med ski på beina finnes det vinter-triatlon stevner også. Alt andre helg i januar går NM i Vintertriatlon av stabelen.

Jeg håper alle får en riktig god jul, selvsagt med en god porsjon trening for å ivareta formen.

Julehilsen fra

Arild Mjøs Andersen

President Norges Triathlonforbund

Les også om helgens storsamling på Toppidretsssenteret.

Mer om triathlon på Sportsmanden her.

Samling TIS_18122013_620x250
Bildet er hentet fra artikkelen på hjemmesiden til Triathlonforbundet.

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -