FolloLøpingTriatlon

Fjorårsvinneren er klar til kamp

Den lokale triatleten Erik Blom-Dahl vil prøve å forsvare seieren i Oppegårdmila

Fjorårsvinner Erik Blom-Dahl venter et hardere felt i år. Han satser på å løpe raskere enn i fjor.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
oppegardmila020
Erik Blom-Dahl fra fjorårets løp.
Foto: Arrangøren

Av Arve Paulsen, Oppegård IL

– Etter hvert som Oppegårdmila blir mer kjent, kommer flere toppløpere til å melde seg på og kampen om seieren blir hardere. Jeg er forberedt på å løpe enda raskere enn i fjor, sier triathleten som har Oppegårdmila, Sentrumsløpet, Skiløpet og Berlin maraton på programmet i år.

Sesongens store mål for Erik Blom-Dahl er Ironman i Kalmar i august. Det betyr ikke at han regner med at Oppegårdmila blir en lett øvelse.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Løypa er ganske krevende, noe kupert og med flere små kneiker underveis, sier han.

Erik Blom-Dahl bor på Oppegård. Han trener ca 13-14 timer per uke. Treningen består hovedsakelig av sykling og løping til og fra jobb året rundt (Oppegård-Nydalen), samt at han svømmer på Sofiemyr i helgen og på morgen på vei til jobb.

Sånn sett er han på hjemmebane når han skal løpe Oppegårdmila på Østre Greverud. – Det er ekstra moro når man kan konkurrere i lokalmiljøet med og mot kjente og naboer. Dessuten er det fin stemning på stadion, og ekstra motiverende med to runder med passering på kunstgresset.

SAMSUNG CSC
PÅ HJEMMEBANE: Den lokale triatleten Erik Blom-Dahl i full fart gjennom lysløypen i Oppegårdmila i fjor, som han vant sammen med Gerard Cornelissen.
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen

Han er vant til å løpe langt – og lenge. Nå kjører han noen korte intervalløkter for å få opp farten til en 10 km. Han har pers på 10 km på 34.47 fra Sentrumsløpet nå i april. I fjor vant han Oppegårdmila i den drøye 10-kilometerstraseen på 38:09.

Familien er også med til Østre Greverud. 7-åringen er klar for å løpe. Kona og 11-åringen er inne i en overtalelsesfase. Tvillingene kommer til å ligge trygt i vogna i år som i fjor. Kanskje kommer besteforeldrene fra Rakkestad for å overvære det hele.

– Til å være første gang, hadde Oppegårdmila svært få barnesykdommer i fjor. Det var en kjempepositiv opplevelse. Med godt vær er jeg sikker på at det blir et supert familiearrangement uansett hvilken hastighet og distanse man løper, sier han.

SAMSUNG CSC
Kan Erik Blom-Dahl gjenta suksessen lørdag 6.juni, da «nye» Oppegårdmila arrangeres for andre gang?
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen


PS: Erik Blom-Dahl ladet opp til Oppegårdmila med å delta i NM i duathlon, som også ble arrangert i Østre Greverud Idrettspark på søndag. Det endte med en sterk 7.plass totalt og sølv i Master I  (40-49 år).  Så formen virker å være upåklagelig før Oppegårdmila. 

Påmelding
Pris fra og med 16 år og eldre: 250 kroner + påmeldingsgebyr på 15 kroner. For løpere til og med 15 år er prisen kun 50 kroner. Fra og med 5. juni øker prisen med 100 kroner.

Les også:

Oppegårdmila satser på å gjenta suksessen

Oppegårdmila gjenoppstod etter 10 år


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -