Ute på nye eventyr

Bloggerne er på farten igjen

Selv om ingen av de faste bloggerne på Sportsmanden lenger er langrennsløpere, ligger de ikke akkurat på latsiden om dagen av den grunn. Både terrengsyklist Carl Fredrik Hagen og løper Marthe Katrine Myhre er på sydlige breddegrader – igjen! Kristin Lie derimot, har tatt frem både ski og joggesko for snøløping. Mens den lengstløpende av blogge-gjengen, ultraløper Bjørn Tore Kronen Taranger, har fått seg ny klubb! Valget falt på IL Gular.

Grancanaria-treningsleir-2014-1
Carl Fredrik Hagen i farta på Gran Canaria. – Grunnlaget for sesongen legges nå, sier han.
(Foto: Privat)

Carl Fredrik Hagen var ikke lenge hjemme fra sin forrige treningsleir, før fjorårets Norgescupvinner satte snuten sydover igjen. Nå ligger han på treningsleir sammen med Øivind Bjerkseth, Kjell Karlsen og Johan Strømberg, samt mange andre NC-terrengsyklister, og forteller om fin fremgang.

– Alt går bra og etter planen. Mye mengde, kvalitet på hardøkter og god hvile er stikkord. Jeg føler meg sterk og kroppen responderer veldig bra, rapporterer Hagen til Sportsmanden fra Gran Canaria.

I dag har for øvrig de fire forannevnte vært på langtur øyen rundt. En fin og utrolig sprek måte for nestoren i gjengen, Kjell Karlsen, å feire sin 50-års dag på! Gratulerer med jubileet!

Annonse (Klikk på bildet for info)

Kjell Karlsen sin blogg kan du for øvrig lese her.

Kjell-Karlsen-blogg
Sprek 50-åring! Kjell Karlsen er hektet på sykkel, står det å lese på hans egen blogg. Veteranen er nå inne i sin 13.sesong med Hardrocx og feiret 50-årsdagen med en langtur med langt yngre konkurrenter. (Foto: Privat/bloggen)

Marthe Myhre løper søndag et halvmaraton i Almeria i Spania. Dette er en oppkjøring frem mot vårens hovedmål, som er Sevilla Marathon om tre uker.

– Målet mitt er å gjennomføre et godt løp. Har ingen tidsmål og hovedsaklig er dette en hard gjennomkjøring til maraton i Sevilla 23.februar, der målet er å løpe godt under pers og prøve å ta EM-kravet. Formen er god, men jeg lader ikke spesielt til helga, forteller Marthe.

Marthe-og-Tone-500x281
Marthe (t.h.) er den ene halvdelen av utøverne i Team Waitz. Tone Hjalmarsen (t.v.) er den andre, mens sjefen sjølv selvsagt er Jack Waitz. Her fra treningsleiren på Fuerteventura for et par uker siden. (Foto: Privat)

Kristin Lie har også nylig vært på treningsleir på de sydlige breddegrader, for øvrig sammen med Marthe og Tone Hjalmarsen i Team Waitz, men nå finner hun motivasjon i hjemlige og vinterlige omgivelser.

– I går løp jeg rett ut på jordet i Maridalen, inn på blåmerket sti i Korsvollskogen og videre inn til Sognsvann. Det var fantastisk og gir en helt unik naturopplevelse! skriver Kristin på bloggen sin i dag.

Snøløping-jan2014
Kristin Lie i friske fraspark i nysnøen i Maridalen. (Foto: Privat)

Også Bjørn Tore Kronen Taranger har oppdatert bloggen sin, som har ligget i dvale i en del måneder. Det har imidlertid ikke gutten selv, som altså har skiftet klubb, men fortsatt satser friskt mot sitt store mål, å bli verdensmester i ultraløp!

Bjørn Tore skriver følgende på bloggen om veien videre, der han også oppsummerer sesongen som har gått. 

– Jeg meldte meg ut av BFG Bergen før nyttår! Tusen takk til alle som har hjulpet meg på veien frem til i dag! Jeg meldte meg inn i Gular forrige helg, 2 timer før 1. løp i Maratonkarusellen gikk av stabelen. Løpet endte med en finfin 2.plass og tiden 2:56:57 på maratondistansen. En superfin gjennomkjøring i svært strek motvind! Fornøyd! 🙂
Gleder meg til å bli bedre kjent med alle i Gular! Og det aller beste er at Jan Fjærestad fortsatt skal være min personlige trener!!! 😀 Det er selvsagt veldig viktig for meg at han blir med meg videre på veien mot å bli Verdensmester i ultraløping! 🙂 Jeg er svært takknemlig!

Det blir en travel sesong… jeg er allerede tatt ut til både VM/EM i 24 timers og VM/EM i 100 km! 😀 Gleder meg!

BT-blogg2014-1
Bjørn Tore går videre i ny klubb, men med samme personlige trener. Jan Fjærestad er verdens beste trener, sier fjorårets doble norgesmester. (Foto: Privat/bloggen)
sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!