LøpingRomerike

1814-løpet: Monsen vant pokalen

NÅ med reportasje og mange bilder!

Gjenopplivningen av 1814-løpet en stor suksess!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Kristian Monsen fra Ull/Kisa Friidrett og Marianne Pettersen fra MiaCara var de raskeste da 1814-løpet ble gjenopplivet. Med unntak av været, strålte alle på Eidsvoll på søndag.

Inkludert barneløpet, var det 302 deltakere da 1814-løpet gjenoppstod. For ikke bare var det grunnlovens 200-års jubileum, men Løpsklubben 1814 hadde også 20-års jubileum, og med Ull/Kisa Friidrett som medarrangør var det dermed duket for come-back for dette populære løpet. At værgudene ikke spilte helt på lag, la imidlertid ingen demper på stemningen.

BjHytjanstorp_Kristian-Monsen-parken
Kristian Monsen på historisk grunn med Eidsvollsbygningen i bakgrunnen. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Og arrangørklubbens Kristian Monsen skuffet heller ikke og tok en klar seier på 15.46. Det til tross for at han hadde jobbet nattskift og kun sovet noen timer på morgenkvisten før løpet. Monsen, som hadde valgt 1814-løpet fremfor NM i duathlon, der han etter fjorårets bronse ville vært en av medaljekandidatene også i år, tok raskt kommandoen og passerte halvveis på historisk grunn gjennom parken foran Eidsvollbygningen i ensom majestet (bildet). Bak var det tettere, med en gruppe på fem mann som kjempet om de andre pallplassene. Det endte i et rivende spurtoppgjør mellom Lars Jørgen Tvenge Granerud, som ledet inn på oppløpet, men der «hjemmehåpet» Runar Sannerud fra Eidsvoll og Hurdal IL fikk kastet seg såvidt foran etter en frenetisk sluttspurt. Begge fikk samme tid på 16.42, med Rune Nordgård bare to sekunder bak.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
BjHytjanstorp_Sannerud-spurt-om-2plass
Runar Sannerud (t.v.) og Lars Jørgen Tvenge Granerud flyr formelig gjennom luften begge to i en frenetisk sluttspurt. Foto: Arrangøren/Bodil Anthi Svinø

Det ble jevnt i toppen også for damene, der Caroline Høistad Foss kom 6 sekunder bak Pettersens vinnertid på 19.06, med Silje Eklund på tredjeplass ytterligere 12 sekunder bak.

SAMSUNG CSC
VANT: Kristian Monsen fra Ull/Kisa Friidrett med seierspokalen. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no
Den satt! Runar Sannerud løp på hjemmebane, hadde "stukket av" noen timer fra barnedåp for å opprettholde statistikken etter å ha deltatt på samtlige 18-14-løp, og fikk sin belønning med en knallsterk andreplass etter en kolossal sluttspurt. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)
Den satt! Runar Sannerud løp på hjemmebane, hadde «stukket av» noen timer fra barnedåp for å opprettholde statistikken etter å ha deltatt på samtlige 18-14-løp, og fikk sin belønning med en knallsterk andreplass etter en kolossal sluttspurt. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no)
SAMSUNG CSC
Caroline Høistad Foss ledet lenge, måtte til slutt se seg slått av Marianne Pettersen, men kan smile etter en sterk 2.plass totalt i Trento 1814-løpet.


Her følger mange flere bilder av løpere litt lenger nede på resultatlisten, etter hvert som de kommer i mål.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Vi avslutter med to seierherrer som peker på hverandre. Kristian Monsen vant pokalen, mens Bjørn Hytjanstorp har sin store del av æren for at 1814-løpet gjenoppstod. Hytjanstorp arrangerte også i sin tid Norges første ultraløp og har gjennom en årrekke vært en pådriver og ildsjel i løpsmiljøet. I tillegg er han en særdeles dyktig fotograf, noe også Sportsmanden har nytt godt av ved en rekke anledninger.

Alle bilder der ikke annet er nevnt: Frode Monsen, Sportsmanden.no 


Resultater

 

sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “1814-løpet: Monsen vant pokalen

Kommentarfeltet er stengt