LøpingStor-Oslo

1814-løpet gjenoppstår

200-års jubileet markeres med 5 km på Eidsvoll 25.mai

emblem1
Hva passer bedre enn at 1814-løpet gjenoppstår i forbindelse med 200-års jubileet for grunnloven. At Løpsklubben 1814 også har 20-års jubileum, er jo ganske artig.

Etter syv år i dvale, gjenoppstår 1814-løpet på Eidsvoll.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jada, søndag 25. mai blir 1814-løpet igjen arrangert, forteller en av ildsjelene både før og nå, Bjørn Hytjanstorp, til Sportsmanden.

Og hva passer bedre enn at dette skjer bare 8 dager etter selve 200-års jubileet for grunnloven på Eidsvoll! Men det er faktisk like mye et annet jubileum som er årsaken til at løpet nå igjen ser dagens lys:

– Løpsklubben 1814 har 20 års jubileum i 2014. Flere av oss har snakket løst rundt et jubileumsløp. Så kom Ull/Kisa på banen med en henvendelse om et samarbeid. Vi syntes dette hørtes veldig spennende ut med et 1814-løp i 2014, og inngikk et samarbeid med Kisa, sier Rune Nilsson  i Løpsklubben 1814 til Eidsvoll Ullensaker Blad.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Eidsvoll-grunnlovsjubileet
ÅRHUNDRETS FEST: – Helgen før 1814-løpet arrangeres blir århundrets fest avholdt på Eidsvoll Verk. Allerede når vi skriver januar er veiene inn mot Riksbygningen pyntet til fest. Gled dere til å løpe forbi bygningen som absolutt alle kommer til å bli meget godt kjent med i løpet av 2014! (Fra løpet sin facebookside)

1814-løpet ble arrangert første gang i 1991 og ble arrangert i 16 år, med totalt over 18.000 deltakere.

– Høydepunktet var nok i 1993 da 1993, utrolig nok, var påmeldt til arrangementet! sier Rune Nilsson.

Mens distansene tidligere har variert litt, blir det nå en rask 5 km som står på programmet.

– Det blir 5 km og et barneløp på ca. 800 m. Løypen vil jeg si er lett, og her bør det være mulig å løpe opp mot det man er god for. Det skal i hvert fall ikke være løypen sin skyld hvis tidene blir svake, forteller Bjørn Hytjanstorp.

Løpet har nylig opprettet egen facebookside og vil innen kort tid også ha klar en egen hjemmeside, der man kan melde seg på løpet.

Den-første-utgaven
HISTORISK SUS: -Slik så det ut da vi ønsket velkommen til den aller første utgaven av 1814-løpet. Året var 1991, og de lokale kjendisene som skulle vekke folks interesse var ingen ringere enn Unni Larsen, Bjørn Dæhlie og Tormod Knutsen, står det på 1814-løpet sin facebookside.
Det skal bli spennende å se hvem og hvor mange som stiller i jubileumsløpet 25.mai.

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “1814-løpet gjenoppstår

Kommentarfeltet er stengt