LøpingOppegårdTerrengløp

-Det kuleste og hardeste terrengløpet jeg har løpt

Fuktig og fint i Nordmarkstravern

Oslos eldste skogsløp, Nordmarkstravern, ble arrangert for 47.gang sist lørdag. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Selve Nordmarkstravern er på 30 kilometer med start fra Stryken, før man løper tvers gjennom Marka til mål ved Sognsvann, i en fin, variert og krevende løype. 

– Løypene tar deg gjennom noen av Nordmarkas vakreste partier. Halvparten på små stier med god løpbarhet, resten skogsbilvei. Med sin kuperte løypeprofil er løypene også en utfordring som gjør alle som fullfører til vinnere, står det å lese på hjemmesiden. Noe vi selv kan skrive under på, etter å ha deltatt for et par år siden. Dette er absolutt et realt skogsløp der man ikke må være redd for hverken røtter, rullesteiner eller å bli våt på beina. 

Flere fra Oppegård valgte lørdagen til å få en frisk og fin naturopplevelse med å løpe gjennom Marka. 

En av dem var Knut Lyngar fra Oppegård IL, som la ut følgende beskrivelse på Facebook: 

–Nordmarkstravern er kanskje det kuleste og hardeste terrengløpet jeg noen gang har løpt. Utrolig gøy med 30 km i flotte Nordmarka. Da er det verdt å ha støle krampelegger to dager etterpå

HARDT OG KULT: Knut Lyngar hadde en fin dag i Nordmarkstravern.
(Foto: Fra Lyngar sin Facebookside / arrangøren)

Lyngar brukte 2 timer og 53 minutter på sine 30 km gjennom Marka. Like før på resultatlisten kom Terje Gomo, som ble nummer 11 i klasse M50-54 år på 2.52.56. Mens Ørjan Gjendemsjø, som i likhet med Gomo er fra Kolbotn, fikk notert 3.06.18 til 36.plass i M35-39 år. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Klasseseier til Lundanes

To av Team Sportsmandens lokale løpere gjorde også sine saker utmerket i Nordmarkstravern. Marit Lundanes fra Kolbotn (forsidebildet, foto: arrangøren) ble sogar klassevinner i K50-54 år på 3.34.22, mens Hege Bakken fra Greverud ble nummer 22 i klasse K19-34, men på litt bedre tid; 3.28.37. 

BLID: Hege Bakken fra Team Sportsmanden løp Nordmarkstravern som fin oppkjøring mot Berlin Marathon.
Foto: Arrangøren

Hanna Breivold fra ekstremløpet Xreid til Halvtravern

På Halvtravern, som går over 15 km med start fra Skar, ble det en sterk andreplass på tiden 1.13.17 til Hanna Breivold, som er fra Oppegård, men representerer Bøler IF. At Breivold valgte den halve distansen skyldes neppe at hun føler at tre mil er for langt. I sommer løp hun nemlig utrolige 133 kilometer fra Voss til Bergen i ekstremløpet Xreid. Ikke akkurat den letteste traséen heller, men løypen gikk i terrenget over mange vestlandsfjell, med formidable 7.500 høydemeter til sammen! Da Breivold løp i mål i Bergen sentrum etter 26 timer og 17 minutter, var hun kun slått av 15 menn og en kvinne! I vår ble hun også nummer 2 i Holmestrand Maraton på sterke 3.01. 

IMPONERTE IGJEN: Hanna Breivold. (Foto: Arrangøren)

Petter Ellefsen fra Sofiemyr løp også Halvtravern på 1.15.18, til 11.plass i M19-34 år, mens Jon Petter Ekroll Johansen fra Kolbotn IL fikk sluttiden 1.34.03 i klasse M35-39 år.

Strabasiøs tur med vondt kne

Team Sportsmandens Arvid Mathiesen fullførte Nordmarkstravern for sjette gang, til tross for at et kranglete kne, som har sørget for et spinkelt treningsgrunnlag i sommer, voldte store problemer for den ivrige mosjonisten fra Bøler. Arvid skriver bloggen Tur og trening.

Nordmarkstraveren 2019. En real skogstur fra Stryken til Sognsvann som er blitt en favoritt. Men aldri har jeg vært så usikker før et løp som det jeg var nå.

TØFFING: Et vondt kne stoppet ikke Arvid Mathiesen fra å fullføre Nordmarkstravern for sjette gang.
Foto: Arrrangeren
TEAM SPORTSMANDEN var godt representert i Nordmarkstravern. Best var Marius Eggerud (t.h.) som løp på gode 2.39.06 til 9.plass i klasse M45-49 år. Her med Arvid Mathiesen og Hege Bakken. I tillegg løp Gunnar Jonsson Halvtravern på 1.22.15 til 7.plass i klasse M50-54 år.
Foto: Arvid Mathiesen

Les hele løpsrapporten til Arvid Mathiesen på Turogtrening her: Nordmarkstravern 2019.


Resultater fra Nordmarkstravern 2019

– – –

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i lokalavisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. En noe forkortet versjon av denne artikkelen er hovedreportasjen vår i Oppegård Avis torsdag 12. september 2019.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -