FolloLøping

Elin og Roger vant Langhusløpet og Christian snek seg under 3 timer i Reykjavik Marathon

Team Sportsmanden i vinden på flere arenaer i helgen

Sensommer og høst er høysesong på løpsfronten. Så også for Team Sportsmandens mange mosjonister, som i helgen blant annet var representert i Langhusløpet, Maratonkarusellen i Fana, Christian Frederik-løpet i Moss og i Reykjavik Marathon!

Elin Sophie Ones og Roger Thompson til topps i Langhusløpet

Langhusløpet ble arrangert for andre gang på Langhus utenfor Ski på lørdag. På kvinnesiden ble hoveddistansen 10 km vunnet av Elin Sophie Ones fra Team Sportsmanden. Vinnertiden i den tøffe løypen som gikk på lokale veier på asfalt, grus og sti, var på 47:31. Jeanett Kay og Marte Ramsfjell tok de andre pallplassene hos kvinnene, med Team Sportsmandens veteran Merete Bolin på 7.plass til seier i klasse K55-59 år på 52:49.

VANT: Elin Sophie Ones var raskeste kvinne i Langhusløpet.

Aller raskest var Magnus Bjørkeng Aaløkken fra Nordstrand IF, som avgjorde tvekampen med den lokale stjernen Geir Gjessing til sterk vinnertid på 35:00, mot Gjessings 35:47. Elias Spigseth tok den siste plassen på pallen med 38:50. Beste mannlige løper fra Team Sportsmanden var Martinius Liland på 7.plass på 43:15.

Øvrige deltakere fra Team Sportsmanden på 10 km var Hans-Jørgen Lund, nr.3 i M55-59 år på 49:19, og venninnene Nina Kristin Veby og Tonje Lund, som ble hhv. nr 1 i K60-64 år og nr.2 i K50-54 år på samme tid, 1:12:44.

Og det stopper ikke der. For på den halve distansen, 5 km, gikk Roger Thompson helt til topps på 18:24.

Team Sportsmanden-løperen med tilnavnet «Raske-Roger» representerte denne gangen Follo Brannvesen, foruten klubben sin Driv IL. Kvinnenes 5 km ble vunnet av lokale Margrethe Førre Nardocci fra arrangørene Langhusløperne på 22:01.

Resultater Langhusløpet

I RUTE: Mats Martinius Liland – her i rygg på Federico Maltese – ble nummer 7 og er i god rute mot høstens store mål: maratonbedut i Athen. Italienske Maltese ble nummer 10, men slått av Liland med ett minutt i mål.
Hans-Jørgen Lund i fint driv.
VANT I BAKTROPPEN: Tonje Lund og Nina Kristin Veby vinner nesten alltid klassen for løpets blideste. Denne gangen ble det også klasseseier i K60-64 på Nina og 2.plass i K50-54 på Tonje etter lik tid på 1:12:44 på de to venninnene.
SPREK TRIO: Merete Bolin la ut dette bildet i Team Sportsmanden sin Facebookgruppe: «Langhusløpere i dag, men vi var enige om skovalg 👍.. De holdt fint i denne varierte løypa 😊 «

Christian Odgaard klarte målet om sub 3 timer på maraton

Det er en del år siden «maraton-globetrotter» og Sportsmanden-skribent Christian Odgaard løp på tider langt under 3 timer på maraton. Men det siste året har Christian igjen fått trent bra og kommet i gradvis bedre form.

Noen ambisjoner om å klatre ned mot persen på 2.37.31 har han ikke, men derimot et uttalt mål om igjen å klare å bryte den for mange «magiske 3-timers grensen». Og det klarte Odgaard med et nødskrik da han løp i mål på 2:59:21 i det som var hans 10.start i favorittløpet Reykjavik Marathon – seks ganger på maraton og fire ganger halvmaraton! Tiden holdt også til 27.plass totalt.

FRA GLANSDAGENE: Christian Odgaard i Norges-singlet i tet fra start i Reykjavik Maraton. (Foto: Christian sitt forsidebilde på Facebook)
GLADGUTT: Christian Odgaard la ut dette bildet på Facebook med følgende kommentar etter løpet. «02:59:21 og 27-plass totalt i fantastiske Reykjavik Marathon i dag! Langt fra pers, men veldig stas å nå målet med å komme seg under 3-timers grensen igjen! Hygge seg litt nå!»

Morten og Inger Johanne med nok et maraton i Fana

Morten Vestvik nærmer seg nå 100 maraton. Sammen med kona Inger Johanne Klokset, som inntil nylig har sverget til halvmaraton, løp de begge det årlige Bergen Skogsmaraton i Hordnesskogen i Fana, som alltid inngår som det fjerde løpet av seks i Maratonkarusellen i Bergen.

Etter at Morten fikk en alvorlig kreftdiagnose for et par år siden, noe han har vært veldig åpen om, har fokuset blitt å etter hvert klare å fullføre distansen, med mål om å løpe sitt 100.maraton på hjemmebane i Karmøy Maraton i november. Og formen er stadig på oppadgående, selv om kona igjen var rasket sav de to. Morten fullførte på 4:14:27 til 2.plass i M55-59 år, mens Inger Johanne slo til med klasseseier i K55-59 år og 4.plass av kvinnene på 4:09:33. Sterk innsats av begge!

Ketil Monssen fra BFG Bergen Løpeklubb og Margunn Bye Tøsdal fra Sædalen Idrettslag vant på hhv. 2:49:03 og 3:19:51 i den kuperte gusløypen med et innlagt terrengstrekk som løpes diverse ganger.

Resultater Bergen Skogsmaraton 2023

MARATONPARET: Inger Johanne og Morten med fine glass etter fullført Skogsmaraton.

Christian Frederik-løpet

Også i Moss sitt stolte mosjonsløp, Christian Frederik-løpet, var Team Sportsmanden representert, ved Frank Skaftun og Roar Tomter.

Frank Skaftun ble nr.2 i M55-59 år på 47:08 på hovedløpet 10 km. Løpet ble vunnet av Magnus Erstad fra Kamp/Vestheim på 32:40, etter hard kamp fra Ulrik Lolland fra Rygge IL på 33:01 og Mats Hellerud fra arrangørklubben Moss IL på 33:37. Sigrun Gjølberg fra Rygge IL vant kvinnenes 10 km på 35:49, foran Angelica Karlsen fra Moss IL på 36:17 og Johanne Hjelle Nitter på 41:14.

Roar Tomter løp sterkt på 5 km, der han vant klassen og ble nr.4 totalt på 19:41. Løpet ble vunnet av Göran Winblad fra OK Moss på 17:19, og av Alise Gjersøe fra Vansjø/Svinndal IL på 20:41. Winblad ble for øvrig nr.2 i det første Fjordløpet på Jeløya i 2021 og laget en kul videofilm fra løpet. Kanskje han stiller til start igjen når Fjordløpet 2023 arrangeres lørdag 9. september?