FollotrimmenLøping

Geir Gjessing og Elin Ones vant Follotrimmen i Oppegård i strålende sol

Follotrimmen fra Sofiemyr er vanligvis det siste av fem løp før sommerferien. I år gikk det hverken fra Sofiemyr eller var det siste løpet. Årets første løp ble nemlig utsatt på grunn av et plutselig snøvær, og arrangeres neste tirsdag i Ski. Og på grunn av omfattende og langvarige anleggsarbeider ved Sofiemyr stadion, der det skal bygges en ny barneskole, var start og mål flyttet til Greverud idrettspark.

Løypen var nesten den samme, dog måtte det gjøres en liten avkorting på grunn av de nevnte byggearbeider, mens det til gjengjeld ble lagt til en ekstrasløyfe i nordenden i fjor. Årets distanse ble da cirka 8,5 km, noe lenger enn den gamle traseen, men marginalt kortere enn fjorårets løype.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
STERKT FELT: Veteranenen Geir Simonsen leder an i jakten bak de to fremste etter en drøy kilometer.

Tøff løype

– Det var hardt!

Nils Berg (startnummer 153 på bildet over) var en av flere som ga uttrykk for dette etter målgang. Det skyldes både den kuperte og tøffe løypen, og at det ble ekstra tungt i varmen denne ettermiddagen. Fra start ved idrettsparken går løypen nesten rett inn i en lang stigning også, og det er ikke mye hvile å få gjennom lysløypen til Fløisbonn. De siste tre kilometerne på asfalt tilbake til mål langs Kongeveien er de desidert letteste, men det var mange slitne løpere å se på gresset i målområdet etterpå.

.
Elin Ones sørget for seier til Team Sportsmanden

På kvinnesiden kunne Elin Sophie Ones fra Team Sportsmanden og FOPIL juble for sin aller første seier i Follotrimmen da hun løp over mål på tiden 40:16 som raskeste kvinne.

Marie Hammer Iversen fra Rustad IL ble nummer to på 41:29, mens Gudrun Ildstad fra Frogn Kommune tok tredjeplassen på tiden 41:43.

Elin Sophie Ones og Hans-Jørgen Lund, begge i Team Sportsmanden sine fine trøyer og med sko fra Xtep.no
Elin Ones spurter mot mål til sin første seier i Follotrimmen.
Gudrun Ildstad med Merete Bolin på hjul. Ildstad ble nummer tre, mens Bolin var femte best av kvinnene, og vant klasse K55-59 år.

Geir Gjessing i en egen klasse

ENSOM MAJESTET: Geir Gjesing har vært utilnærmelig i de fire første løpene i Follotrimmen. Her passerer han en kar på vei til golfbanen. Ingen av konkurrentene er i sikte.

Geir Gjessing var sikkert sliten han også, men Skigutten er i ferd med å gjøre rent bord i årets Follotrimmen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg hold følge nesten helt til fotografen! kom det fra andremann Kjetil Bernzten fra Kolbotn SK i det han passerte der vi stod med kameraet etter omlag en kilometer. Derfra til mål økte forspranget til nesten halvannet minutt. Gjessing var altså igjen knusende overlegen til sterk vinnertid på 30:10, mot Berntzen sine 31:36.

TØFF START: Kjetil Berntzen våget å åpne hardt, og var ikke langt bak Gjessing her etter den første, tøffe kilometeren.

På tredjeplass kom Magnus Kjærnsmo Langseth fra Soon triathlonklubb på tiden 31:54.

På en særdeles varm og fin sommerkveld var det litt skuffende at kun 68 stilte til start med startnummer på brystet, hvorav 23 kvinner og 45 menn. Men det må også nevnes at det i tillegg var 41 som fullførte den fine runden som trim uten tid.

Siste løp før sommeren går altså tirsdag 13.juni, med start på Ski stadion kl 18:00. Vi sees da!
(Flere bilder og resultater under annonsen)

TEAM SPORTSMANDEN-DUELL: Charles Granquist er på vei tilbake mot godformen etter at et stygt fall på sykkel på vinterføre satt han ut av spill i flere måneder. Christoffer Ladstein, som har slitt mye med plantar facit de siste årene, måtte se seg slått. De ble nummer 2 og 4 i klasse M50-54 år.
Svein Hagen hilser på fotografen. Han tok Follotrimmen som en behersket gjennomkjøring til Birkebeinerløpet på lørdag.
NR 1: Kjell Ytternes løper for Forrest Gumps med startnummer 1.
MISSING! Line Vestgård løp beviselig Follotrimmen, men er ikke å finne på resultatlisten….
Ola Øvstedal fra NMBU var som vanlig på plass og løp inn til tredjeplass i M60-64 år.
Greta Løkhaug leder an i denne gruppen. Hun ble nummer to i K60-64 år. Nina Bernhardsen følger bak, med startnummer 35.


Resultater Follotrimmen Sofiemyr, 7.juni 2023

Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -