DrammensmaratonHalvmaratonLøping

Sterke halvmaratonløp i solfylte Drammen

Andreas Myhre Sjurseth og Ida Bergsløkken overlegne

Suksess for Drammensmaraton, som nådde målet om over 1000 påmeldte da løpet ble arrangert under sommerlige og flotte forhold søndag. Hoveddistansen halvmaraton ble vunnet i suveren stil med sterke tider av Andreas Myhre Sjurseth på 1.08.55 etter et sololøp, mens Ida Bergsløkken var enda mer suveren hos kvinnene da hun vant med over 5 minutter på gode 1.15.55. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SEIRET MED SMIL OG STIL: Ida Bergsløkken koster på seg et stort smil på vei til suveren seier på halvmaraton, mens på forsidebildet formelig svever Andreas Myhre Sjurseth over bakken og sin egen skygge. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

På 10 km ble det en tøff duell mellom Simen Næss Berge og Gishe Abdi Wako, som sistnevnte avgjorde med seks sekunders margin til vinnertid 32.29. Heidi Pharo ble overlegen vinner på damesiden med 36.00. 

På den innledende 5 kilometeren ble det seier til Tomas Oskar Hellesø med 16.32 og Lone Brochmann med 19.01. 

Alle resultater

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Halvmaraton størst med over 500 påmeldte

Siden løpet heter Drammensmaraton og ikke har full distanse, er det på sin plass at halvmaraton er den desidert største distansen, med hele 519 påmeldte, omtrent akkurat halvparten av totalt antall påmeldte. I fjor var det en knallhard duell mellom Andreas Myhre Sjurseth og langrennsløper Per Kristian Nygård, som sistnevnte avgjorde etter å ha ligget i rygg på Sjurseth så og si hele veien. I år var det imidlertid ingen som klarte å holde ryggen til den lettbente SK Vidarløperen. Sjurseth hadde en solid ledelse lenge før han rundet etter 10 km, og holdt flyten og steget hele veien. I mål var han 1.50 foran Eivind Flugstad Østberg fra Gjøvik FIK, med André Borgen fra Tyrving IL på tredjeplass med 1.12.40. Det var hard kamp om denne siste pallplassen, og både Hans Chr. Aarnes fra Nittedal IL og Asker Skiklubbs Henrik Vik Tolo var under 1.13, mens det ble delt 6.plass på Bjørn Ivar Nilsen fra SK Vidar og Kristian Ulriksen fra Tromsø Løpeklubb på 1.13.05. Sondre Fylling var åttendemann under 1.14 – ti mann løp under 1.15 og 28 løpere kom seg i mål under 1.20, inkludert kvinnevinner Ida Bergsløkken fra Royal Sport, som kun hadde 16 menn foran seg over målstreken. 

Andreas Myhre Sjurseth holdt stilen hele veien og vant som han ville, mens andre koste seg langs elvebredden i det varme sommerværet.
Langrennsløper Eivind Flugstad Østberg var ikke fullt så lett i steget som Sjurseth, men tok en sterk andreplass med nesten to minutters klaring til tredjeplassen. Her passerer han 5km-løpere på sin første av to runder.
Blers Tony Gjerde var ute etter solid pers i Drammen, åpnet optimistisk, men fikk det nok litt hardere på andrerunden. Det ble 1.15.19 og 12.plass i mål.
Deretter kom et sterk beite etter rundt 9 km. I gul trøye André Borgen, som tar tredjeplassen i mål på 1.12.40, i grønn trøye Øla Matre som endte på 9.plass med 1.14.07 og i blå trøye Bjørn Ivar Nilsen, som endte på delt 6.plass med kristian Ulriksen, som skimtes i rød trøye midt i bildet. I mørkegrønn Frogner Runners trøye ser vi skiløper Christoffer Pallesen, som endte helt nede på 24.plass med 1.19.11.
Team Sportsmandens Bjørnar Slettvåg hadde en offensiv innstilling før start om pers, selv om han har slitt med sykdom tidligere i uken. Og selv om det litt hårete målet var sub 1.15, er nok Slettvåg fornøyd med å slå persen sin med over minuttet – og ikke minst hente inn treningskompis Tony Gjerde like før mål etter en meget sterk avslutning. På forhånd anså han det som ganske utenkelig, og da vi heiet på Bjørnar på den siste broen i bakgrunnen på andrerunden med en drøy kilometer ingen, var han fortsatt rundt 100 meter bak Gjerde. Men han hadde fått los, og i mål var han fem sekunder foran til sluttid 1.15.14.
Team Sportsmandens antatt bestemann Håkon Haug Urdal hadde ikke sin beste dag, selv om 1.17.42 slett ikke er verst uken etter at han løp 76 km i Ringerike 6-timers. «Beina ville ikke være med på ønsket marsfart, så jeg fikk aldri helt opp dampen,» fortalte han etterpå.

Søstre på pallen

Bak suverene Ida Bergsløkken kom de to norsk-bosatte svenske søstrene Jessica Gunnarsson (SK Vidar) og Annica Hernes (Fossum IF), som holder et imponerende høyt nivå fortsatt. Gunnarsson løper i klasse 40-44 år og kom inn på 1.21.33, mens Annica brukte 1.27.06 i klasse K45-49 år. Karin Magnusson fra FIK Ren-Eng, BULs Kristine Beate Walhovd og Kathrine Kvernmo fra Tromsø Løpeklubb kom på de neste plassene som de seks kvinnene som løp under 1.30 i Drammen.

Veteranene Marie Grønneberg fra Fredrikstad IF og Dorte Foss fra Raufoss fulgte deretter, sistnevnte delte åttendeplassen med Julie Wiik fra Tjøme Løpeklubb, mens Janicke Bråthe feiret et svært vellykket arrangement i SkiLøpet dagen før, der hun er primus motor, med selv å løpe på 1.34.27 til 10.plass i et kontrollert løp som oppkjøring til høstens store maratonmål i Berlin. 

Veteranen Jessica Gunnarsson holder koken og ble kun slått av Ida Bergsløkken i Drammen.
Søsteren Annica Hernes konkurrerer ikke like mye, men slo til med tredjeplass på halvmaraton.
Kristine Beate Walhovd i fint driv.
Janicke Bråthe åpnet behersket og løp et meget veldisponert løp til 10.plass.

Det er nok flere som brukte Drammens halvmaraton som fin oppkjøring til enten Berlin eller Oslo Maraton. 

Sterke superveteraner 

To av dem er superveteranene Vidar Ellefsen og Gunnar Skandsen, begge fra Team Sportsmanden. Begge løper de i klasse M60-64 år og begge holder de et imponerende nivå. Ellefsen var aller raskest på sterke 1.25.10! Skandsen løp også under 1.30 med sluttid 1.29.12. Deretter var det et kjempesprang ned til nestemann i klassen, Jørn Ossum, som løp på 1.51.57.

Og hva skal man si om prestasjonene i klasse 70-74 år, som ble vunnet av Herbjørn Brennhovd på 1.40.38 og Vera Nystad på 1.49.03! 

Det er et skyhøyt nivå i veteranklassene! 

Gunnar Skandsen løp på 3.02 i Berlin Maraton i fjor som 60-åring. Drammen halvmaraton var oppkjøring til nok en start i Berlin og målet var under 1.30, og det klarte han altså. Her er Skandsen også hare for en så sterk løper som Kathrine Kvernmo fra Tromsø Løpeklubb, som ble nummer 6 av kvinnene og knep seg under 1.30 med ett sekunds margin!
STERKT: Vidar Ellefsen var imidlertid enda bedre og vant klasse M60-64 år på fantastiske 1.25.10. Det er rett og slett imponerende, selv om Ellefsen selv håpet på under 1.25 i sin debut for Team Sportsmanden! Neste løp blir halvmaraton i Oslo, og de skal løpe fort som skal slå Vidar i klassen.
Herbjørn Brennhovd vant klase M70-74 år på imponerende 1.40.38!
Elegante Ole Peter Bergaust var ikke langt bak på 1.43.03.
Og ikke å forglemme Vera Nystad, fjorårets beste norske kvinnelige veteranløper uansett klasse. Hun vant klasse K70-74 år på 1.49.03!

Noen stemningsbilder

Gjennom sentrumsgatene, inn mot drikkesftasjon…
Der arrangøren Sturla IF leverer drikke til tørste løpere.
Dorte Foss slukker tørsten og fyller på med litt ekstra energi før innspurten.
Ragnar Nygård griper et krus. Ragnar løp SkiLøpets 10km i går og stilte på halvmaraton i Drammen dagen etterpå, der målet var under 1.40 og han var storfornøyd med 1.36.30.
Endelig i MÅL! Christoffer Ladstein passerer målstreken på 1.38.22 etter sine 21.095 meter gjennom Drammens gater.
Deilig å puste ut etterpå!
SkiLøpernes Janicke Bråthe viser frem skoene som hun skal løpe fort med i Berlin Maraton om noen uker. De to Fredrikstad IF-løperne Marie Grønneberg og Hege Gathen følger spent med.
Denne mannen stod for en av dagens aller sterkeste prestasjoner med sitt 1.25-løp og seier i M60-64 år. Vidar Ellefsen var godt fornøyd med debuten sin for Team Sportsmanden.
IVRIGE LØPERE MED 5 LØP PÅ 2 DAGER: Isabel Aarnes og Jan Billy Aas gratulerer hverandre etter endt halvmaraton, der begge tok seg god tid og kom inn på hhv 2.04 og 2.07. Nå hører det med at begge to løp SkiLøpet i går for full maskin – Isabel løp da 10km, mens Jan Billy løp 5km på 17.48 som nest raskest. Og ikke nok med det, Jan Billy synes det ble lenge å vente til starten på halvmaraton, så han bråbestemte seg for å «varme opp» med 5km i Drammen, som startet en halvtime før halvmaraton. Den løp han på gode 18.02 til 9.plass. Da hadde Aas altså knappe 12 minutter på seg til å gjøre seg klar til en ny start! Kanskje ikke så rart at han ble litt sliten under halvmaratonløpet.


Alle 
bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Vi kommer tilbake med litt mer 10 km og 5 km, samt legger ut et eget album fra Drammensmaraton med enda flere bilder!

 

Sportsmanden.no

 

Takk for at du leser Sportsmanden. Sportsmanden drives av idealisme og helt uten lønnskostnader eller sponsorer som et enkeltpersonforetak. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier er vi avhengig av et minimum av inntekter og trenger all den støtte vi kan få. Alle bidrag monner! (mange bekker små…) Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -