Rått og vått i Råskinnet

Øystein Sylta og Heidi Pharo ble årets raskeste råskinn i det krevende ekstremløpet i Sognsvannstraktene. Sylta tok sin tredje strake seier, med vinnertiden 39.29. Men det var mange råskinn i aksjon i dette spesielle løpet, som går gjennom skog, sti, gjørme, vann og isflak! 

Et av råskinnene var Anne-Brit Strandset, som gir en svært så livaktig beskrivelse av løpet på bloggen sin treningsiver;

Anne-Brit Strandset forserer et av de lettere partiene i Råskinnet. Foto: fra bloggen
Anne-Brit Strandset forserer et av de lettere partiene i Råskinnet. Foto: fra bloggen

 

-I år slapp vi den forferdelige stanken vi hadde i fjor. Isflak i gjørma er egentlig greit, det gjør at vi ikke synker så sant vi treffer isflakene da. Av og til faller man mellom disse, men noen skrubbsår på leggene på man regne med. Likeså greiner og kvister som pisker en i ansiktet, aggressive menn som kommer bakfra og presser seg foran, de hopper på akkurat den flekken du er i ferd med  å treffe slik at en kollisjon er uunngåelig. Noen ber til og med om unnskyldning før de farer videre, mens andre bare peser videre. Jaja, slikt må man regne med i kampens hete.

 

 

 

Også Kondis-president Tim Bennett er fast inventar i Råskinnet, selv om han selv hevder ikke akkurat å være verdens beste terrengløper.

-Myrhullene er kalde og våte. Det virker også som om jeg treffer alle de verste hullene som er. Rundt meg kommer nå pulje 2 stormende..Og da mener jeg stormende! De kommer høyt og lavt, de tryner, hopper og spretter forbi. Jeg blir Tim den trege og er nok litt i veien…

Annonse (Klikk på bildet for info)

Dette og mere til kan du lese i Tim’s verden.

Armer og bein - og gjørme! Tim Bennett bruker alle midler for å komme seg frem. Foto: Heming Leira
Armer og bein – og gjørme! Tim Bennett bruker alle midler for å komme seg frem. Foto: Heming Leira

 

En annen med sans for Råskinnet er Siri Vilberg, som skriver følgende på bloggen sin Sirivil:

– Råskinnet er det morsomste løpet jeg har løpt i år. Kanskje det er fordi tida ikke sier noe som helst (53:20), ingen kilometertider å holde orden på og kjempe mot. Det skjer ting hele tida: myrhull og skrenter, nedoverbeining og tung gange i bratte kneiker. Dessuten er jeg flink til det, jeg veit hvor jeg skal sette beina. I dag løp jeg fortere enn mange folk som slår meg på 10k gateløp. Deiser forbi dem i hver eneste utforbakke, og det er kjempe-, kjempe- kjempegøy. Veldig «smak på detta!»-følelse.

Allsidige Torodd Lybeck vant klasse 60-64 år. Han etterlyser faktisk tøffere konkurranse, særlig av flere birkebeinere, i sin reportasje på Torodds blogg;

Bilde av Torodd Lybeck fra fjorårets Råskinn, hentet fra bloggen. Også det er tatt av Heming Leira.
Bilde av Torodd Lybeck fra fjorårets Råskinn, hentet fra bloggen. Også det er tatt av Heming Leira.

-Med tanke på det høge nivået i Birkebeinerrennet og Birkebeinerløpet, også i min aldersklasse, synes jeg det er rart at det er så få veteraner som stiller opp og gjør det bra i Råskinnet. Dette er jo som skapt for oss birkebeinere! Jeg pleier egentlig sjelden å løpe slik at jeg blir blaut på beina, så jeg trener ikke mye i myrer og andre blauthøl – likevel føler jeg meg heime i råskinnløypa,

 

 

Sportsmanden kan i hvert fall trygt slå fast at Råskinnet tydeligvis ikke for pyser!

 

Er det noen lesere som har lyst å få publisert referater fra egen blogg eller skrive et innlegg fra et løp eller ritt de er med på som deltaker eller tilskuer, så send gjerne inn ditt bidrag til post@sportsmanden.no, aller helst ledsaget av et bilde eller to.

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!

One thought on “Rått og vått i Råskinnet

Kommentarfeltet er stengt