MotbakkeløpVestlandet

Vant Fløyen Opp med ribbeinsbrudd!

-Jeg er sjanseløs! sa Kirsten Marathon Melkevik før start i Fløyen Opp, selv om hun var utpekt som forhåndsfavoritt av mange, bl.a på Kondis.no. Men det få visste, var at Marathon Melkevik hadde pådratt seg ribbeinsbrudd og ikke fått trent noe særlig den siste måneden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
jenter-før-start
Spreke ungjenter er klare for trimklassen i Fløyen Opp. Blant fotografene med rød topplue er en avslappet Kirsten Marathon Melkevik, som selv mente at hun var sjanseløs før start…

Det skulle en ikke tro, for den tidligere maratonløperen fløy opp Fløysvingene til toppen av Fløyen fortere enn alle de andre damene og vant en klar seier, hele 41 sekunder foran overraskelsen Rebecca Wade, BFG Bergen. Den antatt hardeste konkurrenten, Norgesmester May Britt Buer, fikk en strekk i den siste unnabakken (!) og mistet nok andreplassen på det. Men mot Marathon Melkevik var hun uansett sjanseløs denne gangen.

Seierspallen: Rebecca Wade, Kirsten Marathon Melkevik og Mai Britt Buer
Seierspallen: Rebecca Wade, Kirsten Marathon Melkevik og May Britt Buer
bratte-bakker-i-starten
Det var mange bratte bakker å forsere gjennom bebyggelsen i starten. Her fra trimklassen, som startet en halvtime før konkurranseklassen.

 

Kirsten-MM-intervjues
Kirsten Motbakke Melkevik intervjues etter seieren.

– Jeg er utrolig overrasket og kjempefornøyd. Dette hadde jeg aldri trodd, sa Kirsten Marathon Melkevik til journalistene etter løpet. Hun fortalte også at maratonkarrieren er over, nå er det motbakkeløp hun satser på. Konkurrentene er herved advart!

Vinnertiden til Kirsten Marathon Melkevik på 16.35 var 5 sekunder raskere enn Buer sin vinnertid fra i fjor, men klart bak hennes egen løyperekord på 15.55.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Wade og Buer kom inn på 17.16 og 17.21 i det 3,2 km lange motbakkeløpet med 10 % gjennomsnittlig stigning fra Vågsallmenningen i Bergen sentrum til toppen av Fløyen.

May Britt Buer på sin side var nok mer bekymret for strekkskaden enn for at hun ble slått, men håpet at den ikke ville sette henne langt tilbake. Hun har nemlig satset stort på årets sesong og bl.a hatt to høydeopphold. Men slitt litt med et vondt lår som hun altså slo helt opp like før mål.

På fjerdeplass kom en annen motbakkespesialist, Elise Vikne fra Osterøy, mens Marthe Katrine Myhre, som debuterte som motbakkeløper og av Sportsmanden på forhånd ble utropt som outsider, var uheldig og ble løpt ned i trengelsen like etter start.

 

Marthe-Myhre-spent-før-start
Marthe Katrine Myhre er en konkurranseglad jente. De fire siste helgene har hun gjort det skarpt i Rotterdam Marathon, Skarverennet, Sentrumsløpet og nå Fløyen Opp.

-Det var ikke noe godt løp fra min side. Jeg ble nedtråkket i tredje serpentinsving og tapte masse. Kom meg aldri i gang etter det og samtidig ga jeg nesten litt opp. Neste gang må jeg spisse albumene litt mer, forklarte en litt oppgitt maratonmester etter et litt brutalt møte som motbakkeløper.

 

Arrangøren IL Gular var veldig uheldig med været. Derfor holdt mange av de forhåndspåmeldte seg hjemme og få etteranmeldte seg på løpsdagen. Dermed ble det bare 482 som løp opp til Fløyen, enten i konkurranse- eller mosjonsklassen, til tross for at 535 var forhåndspåmeldte.

Uansett var det rekord.

Men med bedre vær og litt bedre markedsføring, så bør det være langt flere som stiller til start til neste år i dette flotte løpet.


Resultater
(PS. Det er flere feil i resultatlistene. Miguel Blanco er f.eks neppe over 50 år og flere menn står oppført i resultatlistene for kvinner. Bl.a. står Arne Bjørndal oppført som vinner av kvinner 50-54 år…)

Les også Ludvigsen fløy opp til løyperekord

 

Vinnerne3
Spreke vinnere som smiler fornøyd og dessuten får hver sin sjekk på kr 5000. Kirsten Marathon Melkevik og Thorstein Ludvigsen jubler.
Alle bilder: Frode Monsen

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

3 thoughts on “Vant Fløyen Opp med ribbeinsbrudd!

Kommentarfeltet er stengt