MotbakkeløpVestlandet

Bugge og Finne raskest Fløyen Opp

OPPDATERT – Johan Bugge førstemann under 14 blank 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det ble rekord i Fløyen Opp både i antall deltakere og med vinnertiden til Johan Bugge. 23-åringen fra Eidsvåg i Romsdal slo fjorårets to beste motbakkeløpere Torstein Tengsareid og Thorbjørn Ludvigsen i kamp om seieren og satte løyperekord på toppen med utrolig sterke 13.44. I dameklassen ble det tøff kamp mellom rutinerte May Britt Buer og unge Karoline Finne, en kamp som Finne avgjorde med en sterk langspurt.

Se også egen bildereportasje med 40 bilder fra Fløyen Opp! 

Startfelt-mosjonsklassen
Starten går fra Nedre Korskirkeallmenningen like ved sentrum av Bergen. (Foto: Hanne Wibe)

– Jeg fikk en luke tidlig og da var det bare å kjøre på, sa en meget godt fornøyd vinner av det fjerde Fløyen Opp, Johan Bugge, til Sportsmanden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

For den avgjørende luken skaffet han seg med en rakettåpning allerede i de første krappe hårnålssvingene opp fra starten på Nedre Korskirkeallmenning. Og selv om Fløyen Opp er 3,2 kilometer med 320 tøffe høydemeter, holdt Bugge unna for Tensgareid, Ludvigsen og resten av feltet som jaget bak.

Johan Bugge løper for Eidsvåg. Og siden dette er et kjent stedsnavn i Bergen, ikke mange kilometerne unna selve løypetraséen, var vinneren påpasselig med å understreke at han er fra Eidsvåg IL i Romsdal, ikke i Bergen.

Men Bugge er likevel ikke ukjent med disse traktene. For selv om han fortsatt bare er 23 år, tok han sin tredje seier i Fløyen Opp. Han vant løpet de to første årene det ble arrangert, og i fjor ble han andremann, kun slått av Thorbjørn Ludvigsen. Så det var ingen tvil om at Bugge var godt fornøyd både med å gjenerobre tronen og å ta tilbake løyperekorden, attpåtil som førstemann som løp under 14 minutter.

SAMSUNG CSC
Johan Bugge i klar ledelse inn i det aller siste partiet, med ca 600 meter igjen til mål. Bak skimtes Torstein Tengsareid. (Foto: Andreas Tvedt Monsen, Sportsmanden.no)

Fjorårsvinner Ludvigsen, som i år løper for nystiftede Bergen Løpeklubb, måtte også se seg slått av vinner av Motbakkecupen i fjor, Torstein Tengsareid fra Egersunds IK. De to har de siste årene vist seg som Norges beste motbakkeløpere i tøffe terrengløyper, mens Bugge trives litt bedre i motbakkeløp som ”kan løpes”, som han selv uttrykte det. Fløyen Opp går da også kun på grus og asfalt, selv om den med sine 320 høydemeter og en gjennomsnittlig stigning på 10 prosent er mer enn tøff nok.

SAMSUNG CSC
Torstein Tengsareid løp også under 14 minutter og raskere enn den gamle løyperekorden. (Foto: Andreas Tvedt Monsen, Sportsmanden.no)
”Stolzekongen”Thorbjørn Ludvigsen, fjorårsvinneren av fløyen Opp, måtte denne gangen nøye seg med tredjeplass. Her jages han av Stian Hovind-Angermund, som ble nummer fire. (Foto: Andreas Tvedt Monsen, Sportsmanden.no)
”Stolzekongen” Thorbjørn Ludvigsen, fjorårsvinneren av Fløyen Opp, måtte denne gangen nøye seg med tredjeplass. Her jages han av Stian Hovind-Angermund, som ble nummer fire. (Foto: Andreas Tvedt Monsen, Sportsmanden.no)


Sterk spurt sikret seier til Karoline Finne i dameklassen

I dameklassen var det ventet et knallhardt revansjeoppgjør mellom fjorårsvinner Kirsten Marathon Melkevik og May Britt Buer, med unge Karoline Finne som en av utfordrerne. Melkevik stilte ikke til start, trolig på grunn av pollenproblemer, men det ble en knallhard tvekamp mellom de to andre om seieren. Buer så sterk ut og hadde en klar luke helt til den siste bakken, men den unge mellomdistanseløperen Karoline Finne hadde et ekstra gir på det aller siste strekket fra toppen og til mål, som faktisk går i nedoverbakke, og avgjorde tvekampen med en solid sluttspurt.

SAMSUNG CSC
Karoline Finne kan slippe jubelen løs etter at et veldisponert løp og en sterk langspurt sikret seieren i debuten i Fløyen Opp (Foto: Frode Monsen)

– Jeg er veldig godt fornøyd med løpet og det var en fin løype, sa en glad vinner til Sportsmanden etterpå. Hun hadde fokusert på å løpe kontrollert og å finne en god rytme, noe hun åpenbart klarte. For i motsetning til Buer, er Finne altså ingen spesialisert motbakkeløper. Selv om hun har prøvd seg i Stolzekleiven Opp og i noen lokale karuselløp, så hadde hun ingen planer om nye motbakkeløp med det første. Det er et først og fremst baneløp hun satser på.

– Jeg håper å kvalifisere meg til Nordisk på 1500 meter, men det er mange om beinet, så det blir nok tøft, fortalte hun etterpå.

For May Britt Buer ble det dermed en ny andreplass, etter at hun i fjor pådro seg en lei skade i innspurten i samme løp, en skade som skulle vise seg å være langt verre enn først antatt. Det hun trodde var en strekkskade, viste seg nemlig å være en fullstendig avrivning i muskelfestet på baksiden av låret som krevde operasjon og to skruer til å feste muskelen, samt flere måneders treningsavbrekk.

Men Buer har aldri løpt fortere opp til Fløyen og tok ikke spurtnederlaget så veldig tungt.

– Det var en grei gjennomkjøring, men dette er ikke et løp jeg har ladet spesielt opp til, sa hun etterpå og fortalte at hun dagen før hadde hatt en treningstur med 1100 meter stigning. Motbakkecupen og NM var de viktigste målene for årets sesong for motbakkespesialisten.

Populært var det også at både Finne og Buer representerer arrangørklubben IL Gular, som dermed hadde en meget hyggelig dag også rent sportslig.

Rebecca Louise Hilland fra Bergen Løpeklubb ble nummer tre, og vi merker oss også at 15 år gamle Ingvild Myking fra Bjarg IL ble nummer seks totalt.

 Seierspallen for damer. Vinneren Karoline Finne flankeres av May Britt Buer (t.v.) og Rebecca Louise Hilland (Foto: Frode Monsen)

Seierspallen for damer. Vinneren Karoline Finne flankeres av May Britt Buer (t.v.) og Rebecca Louise Hilland (Foto: Frode Monsen)

Men bak de beste ble det også rekord, for fjerde år på rad, i antall deltakere. Med trimklasser både med og uten tid, mosjonsklasse og vanlige konkurranseklasser, var det også litt å velge i for de som hadde lyst å legge turen til toppen av Fløyen denne lørdagen. Som i fjor var man litt uheldig med været, da det var litt surt og kaldt og også kom litt nedbør akkurat i timene arrangementet pågikk, mens det var strålende vær både dagen før og i timene etter løpet. Og selv om det fortsatt er et lite stykke opp til arrangøren sin ambisjon om at ”hele Bergen og halve Sandviken skal ta beina fatt opp til Fløyen første lørdag i mai”, så var det over 500 som deltok i årets løp, hvorav cirka 300 i konkurranseklassen.

Det er ingen grunn til at den stigende trenden ikke skal fortsette, for Fløyen Opp er et veldig flott arrangement, og skal visstnok også være enestående i sitt slag som motbakkeløp med start i sentrum av en større by og med mål på toppen av fjellet, der løypen snirkler seg fra Nedre Korskirkeallmenning, opp gjennom bebyggelsen til Skansen, passerer Fjellveien og fortsetter opp svingene til toppen av Fløyen.

Seierspallen menn. Johan Bugge (midten) kan juble for sin tredje seier i Fløyen Opp, løyperekord og 5.000 kroner i premiepenger, mens Torstein Tengsareid (t.v.) og Thorbjørn Ludvigsen også ser meget glade ut for sjekker på hhv 3.000 og 2.000 kroner. (Foto: Frode Monsen)
Seierspallen menn. Johan Bugge (midten) kan juble for sin tredje seier i Fløyen Opp, løyperekord og 5.000 kroner i premiepenger, mens Torstein Tengsareid (t.v.) og Thorbjørn Ludvigsen også ser meget glade ut for sjekker på hhv 3.000 og 2.000 kroner. (Foto: Frode Monsen)


Resultater
.

Se også:

Stor bildereportasje!

SportsBloggen: Bergen og Fløyen – som skapt for motbakkeløp…

 
sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

3 thoughts on “Bugge og Finne raskest Fløyen Opp

Kommentarfeltet er stengt