Annen idrettFolloXtra

Hvem blir årets idrettsnavn i Follo

Siste sjanse til å stemme i dag – Hagen og Weng i tetkampen!

BeitoSprinten2013-Heidi-Weng
Heidi Weng fra Ytre Enebakk i aksjon under sesongåpningen i Beitosprinten. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Jevngamle Carl Fredrik Hagen og Heidi Weng, begge 22 år, er to av de nominerte til Årets idrettsnavn i Follo. Dette er en årlig kåring som Østlandets Blad står for, der leserne selv avgjør hvem som vinner.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Også svømmetalentet Eline Swensen fra Ski er blant de 9 nominerte etter sine to gull på 800m og 1500m fri fra junior-NM i november.

De øvrige er den ubeseirede proffbokseren Simen Smaadal fra Langhus, som vant i fjor, styrkeløfteren Joachim Lindseth med sølv fra junior-VM, motorsyklist Ivar Norum (trial), Kolbotns fotballprofil Ingvild Isaksen, håndballspiller Vasja Furlan fra Follo HK og rallykjører Sveinung Bieltvedt.

– Blant mange verdige kandidater fikk vi silt listen ned til ni finalister som representerer et bredt spekter innen idretten. Felles for dem alle er at de har prestert på høyt nivå i sin idrett, nasjonalt og/eller internasjonalt, på junior- og/eller på seniornivå, skriver ØB på sine nettsider.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Her er mer om alle kandidatene med ØB sin begrunnelse for nominasjonen.

Ifølge lørdagsutgaven av papiravisen var det fredag kommet inn over 1100 stemmer og det er styrkeløfter Joachim Lindseth som ledet avstemmingen med 294 stemmer, foran Heidi Weng og Simen Smaadal med 212 og 211, og med Carl Fredrik Hagen ikke langt bak med sine 179 stemmer. De fire har skilt seg klart ut. Ingen av de andre nominerte hadde over 100 stemmer.

profilbilde-face
Vil du gi din stemme til årets Norgescupvinner i terrengsykkel maraton, Carl Fredrik Hagen, som Sportsmandens lesere har kunnet følge via reportasjer og blogg i hele år – til langrennsløperen Heidi Weng som fikk sitt definitive gjennombrudd sist vinter, til svømmeren og langdistansespesialisten Eline Swensen – eller til noen av de andre utøverne – så kan du gjøre det via linken med kandidatene ovenfor.

Frist er onsdag 18.desember kl 23.59 !

 

 

 

Bilde: Carl Fredrik Hagen i gul ledertrøye, som han til slutt kunne beholde som det synlige beviset på at 22-åringen fra Tårnåsen var Norges beste maratonterrengsyklist i 2013.
(Foto: fra hjemmesiden)

Tidligere vinnere av «Årets idrettsnavn i Follo»:

2012: Simen Smaadal (Boksing)

2011: Ingeborg Sverdrup Rønningen (Spyd)

2010: Follo FK (Fotball)

2009: Follo FK (Fotball)

2008: Follo HK (Håndball)

2007: Christian Andresen (Rally)

2006: Jonathan Nordbotten (Alpint)

2005: Henrik Bjørnstad (Golf)

IMG_5760
Follo FK ble fullt fortjent kåret til Årets idrettsnavn i Follo i 2010 etter en av tidenes største norske fotballprestasjoner og sensasjoner, da bunnlaget fra Adeccoligaen fullt fortjent slo Rosenborg 3-2 etter strålende spill og ekstraomganger i semifinalen i cupen. Belønningen ble cupfinale på Ullevål stadion (bildet), der Strømsgodset ble for sterke. (Foto: Frode Monsen)

 

Les også: Har gjort rent bord i NM i år, men ikke blant de nominerte til Årets idrettsnavn.

 

sportsmanden.no
 
 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

3 thoughts on “Hvem blir årets idrettsnavn i Follo

Kommentarfeltet er stengt