Astrid Uhrenholdt JacobsenLangrennOL Sotsji

Uhrenholdt Jacobsen sjokkert over vraking

Norges lag til åpningsrennet på 15 km i OL er klart

BeitoSprinten2013-Astrid-Uhrenholdt-Jacobsen
Astrid Uhrenholdt Jacobsen har hatt en kanonsesong, slått Heidi Weng både i Touren og på samme distanse i NM der hun tok sølv, men er likevel vraket fra åpningsdistansen i OL.
(Foto: Bjørn Hytjanstorp, Sportsmanden)

Det norske laget til åpningsdistansen på 15 km  med skibytte i OL er tatt ut. I tillegg til Marit Bjørgen og Therese Johaug, som var selvskrevne, falt valget på Kristin Størmer Steira og Heidi Weng. Dermed er «årets slager» Astrid Uhrenholdt Jacobsen vraket fra laget på åpningsdistansen, noe hun selv skjønner svært lite av:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg forstår det rett og slett ikke. Jeg slo Heidi Weng i Tour de Ski, der det er etapper både i klassisk og fristil. Og jeg slo henne på denne distansen i NM, til tross for at jeg var sliten etter Touren og gikk dårlig. Jeg forstår det ikke, sier Jacobsen til NRK.

BeitoSprinten2013-Heidi-Weng
Heidi Weng har vært hestehalen bak Astrid Uhrenholdt Jacobsen i år, men kapasiteten er udiskutabel. Likevel virket hun ikke å ha tro på å få gå 15 km etter å ha tatt bronsen i NM, og sa da at det var 10 km klassisk som var favorittdistansen.
(Foto: Bjørn Hytjanstorp, Sportsmanden)

Det er ikke vanskelig å skjønne at Jacobsen må være voldsomt skuffet, etter å ha hatt sin desidert beste sesong så langt. Og de fleste trodde nok at det ville bli NM-resultatet på tilsvarende øvelse som til slutt skulle bli tungen på vektskålen. Det ble det nok også for Kristin Størmer Steira sin del, som vant og overbeviste nok til å sikre seg den tredje plassen på laget. Men da Jacobsen seilte fra Weng og tok sølvet med god margin, og også tok kraftig innpå Steira helt på slutten, er det nok mange som mener at hun hadde gjort seg fortjent til den fjerde plassen på laget. Riktignok gikk Weng som den eneste av de tre sprinten dagen før og kjente kanskje denne litt i beina, og det er muligens dette ledelsen har tatt hensyn til.

– Det var jevnt og et vrient valg. Jeg har brukt god tid og sett på resultatene fra siste NM og historikken fra denne type renn, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NTB.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Også NRK sin ekspertkommentator Torgeir Bjørn synes avgjørelsen er overraskende.

– Jeg er overrasket over det, og hun har grunn til å føle seg skuffet. Slik jeg vurderer det, er Therese og Marit selvskrevne, og så er det jevnt mellom tre som kjempet om de to siste plassene. Men jeg mener Astrid er best av de tre utfordrerne, sier Torgeir Bjørn til VG.

BeitoSprinten2013-Kristin-Stormer-Steira
Kristin Størmer Steira viste solid form på distansen da hun tok gullet i NM og fikk OL-plass som belønning. (Foto: Bjørn Hytjanstorp, Sportsmanden)

Uansett, Norge har et utrolig luksusproblem her. Men Astrid Uhrenholdt Jacobsen har hatt en stabilitet i år som hun har manglet tidligere og det er ikke vanskelig å skjønne at hun må være fryktelig skuffet.

Åpningsrennet går lørdag 8.februar.

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -