FjellmaratonLøpingOppegård

Lill og Joggekameratene imponerte i Fjellmaraton

Veteranene i løpegruppen tok 7 premier i løpsfesten på Beitostølen! 

Det norske Fjellmaraton ble lørdag arrangert for 40.gang på Beitostølen. Løpet går for å være et av de flotteste maratonløpene i landet, men i år skulle værgudene spille arrangøren og løperne et lite puss. Natten før løpet lavet det nemlig ned med snø og Valdresflya ble stengt. Dermed måtte løypen for hel- og halvmaraton legges om, mens det 10 km lange terrengløpet Fjellbukken og det 7 km lange Miniton fra Båtskaret til Beitostølen gikk som planlagt. 

Som alltid er det mange lokale løpere som tar turen til fjells og får med seg både løpet og folkelivet på Beitostølen denne helgen. Joggekameratene har i flere tiår vært fast innslag på fjellet – og selv om snittalderen på gruppens deltakere blir stadig eldre, stilte hele 10 menn og kvinner til start i år også. Og joggegruppen fra Oppegård og Ski var ikke snauere enn at de nok en gang forsynte seg grovt av medaljefatet med diverse klassepremier!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
MEDALJEFANGST fra Joggekameratene i Fjellmaraton: Fra venstre Bente Kongsten, Lill Eriksen, Randi Michelsen, Per Olav Lande, Turid Malmo Knutsen og Alvilde Dancke.
FOTO: Trond T. Hansen 

Aller mest imponerte superveteranen fra Kolbotn, Lill Eriksen. 61 år unge Lill løp de 7 kilometerne i Miniton på kjempesterke 27.11. Det var syvende beste tid av samtlige 244 kvinner, og raskest av alle over 40 år! Tiden tilsvarer en gjennomsnittlig kilometertid på godt under 4 minutter. Det er raskt, selv om løypen går slakt nedover. Det er bare å prøve selv… 

– Jeg er veldig godt fornøyd, fortalte Lill selv i målområdet etterpå. 

IMPONERTE: Lill Eriksen (61) løp raskest av samtlige kvinner over 40 år på Miniton.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Men hun var altså ikke alene om å forsyne seg av medaljefatet. Per Olav Lande og Randi Michelsen vant også sine klasser med henholdsvis 32.07 i M70-74 år og 41.52 i klasse K75+. Bente Kongsten ble nummer 3 i K60-64 år på 34.30. Og sist, men ikke minst, Anne-Berit Skoghus kunne feire sin 75-årsdag med tredjeplass i klassen på 44.52. 

Ikke alle valgte å løpe Miniton. «Tuppen og Lillemor», alias Alvilde Dancke og Turid Malmo Knutsen, markerte seg i det tøffe terrengløpet Fjellbukken, 10 km i søle og gjørme som stort sett bare går oppover.

Alvilde ble nummer 2 i klasse K60-64 år på 1.07.35, mens Turid slo til med klasseseier i K65-69 år på 1.17.22. 

Etterpå var det som vanlig premieutdeling med feiring og afterrun utendørs, og da tittet også solen frem, akkurat i tide.

VANT: Randi Michelsen løp raskest av alle over 75 år på Minitons 7 km.
FOTO: Trond T. Hansen / Joggekameratene
NR.3: Anne Berit Skoghus var ikke langt bak til tredjeplass i K75+.
FOTO: Trond T. Hansen / Joggekameratene
BLID: Marit Bjerke fullførte Fjellgeita i fin stil.
FOTO: Trond T. Hansen / Joggekameratene
SPREKE DAMER: Anne Berit Skoghus, Bente Kongsten og Alvilde Dancke er fornøyde etter dagens økt.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no
PREMIE: Turid Malmo Knutsen har alltid smilet på lur. Ekstra grunn til å smile med fin premiebag for klasseseier i Fjellbukken.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no
LØPENDE REPORTER: Artikkelforfatter Frode Monsen løp selv også. Her i en litt smertefull innspurt på halvmaraton etter plutselige problemer med hoften på den siste kilometeren. Sportsmandens redaktør har selv vært med i Joggekameratene i en årrekke fra han flyttet til Oppegård for 21 år siden, og har mange ganger vært på tur med den muntre gjengen til Beitostølen. Se bildet under.
FOTO: Trond T. Hansen / Joggekameratene
GOOD OLD DAYS: Seks av Joggekameratenes løpere som forsynte seg av medaljefatet etter Fjellmaraton i 2001. Turid Malmo Knutsen og Alvilde Dancke var med den gangen også, mens de andre på bildet er fra venstre maratonvinner Fredrik Nålsund, Sissel Vien, Frode Monsen og Stig Vangsnes. Fotografen er også den samme; Trond T. Hansen.
Litt mer om det og flere tilbakeblikk kan du se her!

Hovedreportasjen fra årets Fjellmaraton:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Vinterlig Fjellmaraton på årets første sommerdag

Tidligere fra Fjellmaraton på Sportsmanden:

Samleside fra Fjellmaraton

– – –

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i lokalavisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

Denne artikkelen står på trykk i Oppegård Avis torsdag 6.juni 2019.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -