FollotrimmenLøping

Tre om hva som gjør Follotrimmen så spesiell

Follotrimmen starter opp igjen denne uken, med første løp allerede tirsdag 24.april. Alle andre løp går for øvrig på onsdager. Det er 35.året at den populære karusellen arrangeres og vi har tatt en prat med tre av deltakerne om hvorfor de vil løpe akkurat Follotrimmen. Vi stilte følgende spørsmål:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Hvorfor skal du delta i Follotrimmen i år?

– Hvor mange ganger har du vært med?

– Mange kommer igjen år etter år. Hva er det som gjør Follotrimmen så spesiell og som skiller Follotrimmen fra andre mosjonsløp?

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Hva er ditt favorittløp av de 8 løpene i Follotrimmen?

Nina Kristin Visjø Veby (55 år, løper for SkiLøperne)

Jeg gikk Follotrimmen mange ganger på 80 tallet, og etter at jeg begynte å løpe i august 2011 kom jeg på at nå kan jeg løpe Follotrimmen. Min første Follotrim var i 2012, og det var det andre løpet jeg deltok på. Siden jeg hadde gått Follotrimmen tidligere, så hadde jeg i mitt hode at dette var et mosjonistløp. Fort fant jeg ut at det var mange gode og skikkelig gode løpere med. Den ene etter den andre for forbi meg, og da jeg nærmet meg mål tenkte jeg at nå har de kanskje pakket sammen og dratt hjem. Selvtilliten vokste litt da jeg så at jeg faktisk ikke var den siste på resultatlista. Follotrimmen har plass til alle.

Tonje Bringsvor og jeg løper som oftest i følge på de fleste løpene vi deltar på. Løpegleden, opplevelsen underveis, og litt småprating er viktigere for oss enn å kunne løpe noen få minutter raskere. Etter den første sesongen skjønte jeg at Follotrimmen var kommet for å bli i mitt liv!

Jeg har deltatt på alle løpene de 6 siste årene. Det er et veldig sosialt løp, moro med alle man treffer igjen år etter år, man får hyggelig løpeprat både før og etter, avslappet stemning og godt samhold.

Favorittløpet er avsluttingen på Hvitsten med påfølgende bad og kaffekos. Litt vemodig å dra derfra og tenke på at det er lenge til neste sesong med Follotrimmen, avslutter Nina, som også synes det er «veldig fint at Sportsmanden bidrar til å inspirere flere til å bli med i Follotrimmen.»

Selvtilliten vokste litt da jeg så at jeg faktisk ikke var den siste på resultatlista. Follotrimmen har plass til alle. (Nina Kristin Visjø Veby)

Nina Kristin Visjø Veby og venninnen Tonje Bringsvor løper ofte sammen, og løpsgleden er i sentrum, som her i Follotrimmen i Drøbak.

Arve Mjelde (53 år, løper for Oppegård Kommune)

Follotrimmen er viktig for å begrense aldersforfall, få tempo i kroppen, treffe likesinnede.

Jeg har deltatt ca 10 ganger tenker jeg, det er blitt en vane og jeg gleder meg til hvert år.

Jeg har intet favorittløp, det fine er variasjonen mellom de ulike løpestedene, fint å komme seg rundt i de ulike kommunene.

Det er fint å ha et slikt tilbud i sitt nærmiljø og denne mosjonskarusellen kan alle være med på.
Enestående god stemning, morro at 50 årsklassen kanskje er den største og hardeste klassen, det er mange av oss der som «løper for livet!»

Enestående god stemning! (Arve Mjelde)

Arver Mjelde er fast «inventar» i Follotrimmen.

Hege Bakken (32 år, løper for Team Sportsmanden) 

Jeg skal delta først og fremst fordi det er sosialt, og fordi arrangementet er så godt organisert og trivelig å være en del av. Videre gir det noen gode tempoøkter jeg ikke hadde hatt selvdisiplin til uten startnummer. Det er også gøy å sammenligne tidene med tidligere år, og dette gir motivasjon til å prøve og holde formen vedlike. De siste årene har jo dette også vært et lite utvalg av turer jeg har fått uten vogn, og det er jo også veldig befriende ?

Dette blir fjerde gangen jeg er med, om jeg husker rett. Var ikke med i fjor, grunnet ekstrem svangerskapskvalme. I forrige svangerskap var jeg med uten tid, men denne gangen var det ikke snakk om.

Jeg har ikke andre mosjonsløp å sammenligne med, men synes løpet er så godt organisert, og det er så mange trivelige folk med. Hyggelig å hilse på de samme folka i løypa år etter år.

Vanskelig å bestemme seg for én favoritt, men det er noe eget med spenninga med første løpet i Ski. Liker også variasjonen i løypa i Ås veldig godt.

Jeg synes løpet er så godt organisert, og det er så mange trivelige folk med. (Hege Bakken)

Hege Bakken i aksjon i Follotrimmen på Langhus for et par år siden.

 

Har du enda ikke meldt deg på, så kan du gjøre det online helt til midnatt i kveld HER.

Man kan også melde seg på før start i morgen eller før andre løp og betale med vipps eller få med seg en faktura, så det er bare å bli med.

Alle Sportsmandens reportasjer fra Follotrimmen er samlet HER.

Foto: Trond T. Hansen og Frode Monsen / Sportsmanden.no


Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -