HalvmaratonMotbakkeløpOppegårdTeam Sportsmanden

Kilian Jornet og Per-Chr. Torgersrud imponerte

Geiranger fra fjord til fjell i Nibbeløpet

Verdens beste fjelløper, spanjolen Kilian Jornet, vant Nibbeløpet i Geiranger på lørdag. Men karen som kom på andreplass, Team Sportsmandens veteran Per-Christian Lysaker Torgersrud imponerte enda mer!

Geiranger fra fjord til fjell er et av landets største motbakkearrangement, med ulike måter og konkurranser for å komme seg opp de 21 kilometer lange motbakkene fra Geirangerfjorden til Dalsnibba, 1500 meter over havet. Du kan sykle, løpe eller gå fra fjord til fjell, med et fantastisk fjordlandskap som vakkert bakteppe.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
GEIRANGER FRA FJORD TIL FJELL: Noen av de 35 svingene som inngår i Nibbeløpet.
(FOTO: Arrangøren)  

Løpets totalvinner var legenden Kilian Jornet, spanjolen som har bosatt seg i Romsdalen og som regnes som verdens beste fjelløper. Jornet er også en eventyrer av rang som beveger seg særdeles hurtig i bratte og vanskelige fjellområder som ikke er å anbefale for vanlige mosjonister. Han har blant annet rekordene for å ta seg raskest opp til toppen og ned igjen av Mont Blanc, Matterhorn og Mount Everest, sistnevnte ble besteget to ganger i løpet av kort tid i fjor uten tilførsel av oksygen! 

Nå har Jornet også løyperekorden i Nibbeløpet, som ble forsert på raske 1.26.42, der for øvrig Team Sportsmandens veteran Per-Christian Torgersrud imponerte minst like mye med å bli nummer to og vinner av klasse 40-44 år på sterke 1.30.23. Vegard Øie ble treer på 1.38.40.

NIBBELØPET: Kilian Jornet legger i vei helt til venstre i mørkegrønn singlet. Per-Chr. Torgersrud er nummer tre fra høyre, med startnummer 556, med Vegard Øie like bak (446). Midt på bildet er Kjell Magnar Barli (fjerdemann i mål med startnr. 499), Knut Anders Hatlen i mørkeblått (nummer 10 i mål) og Iver Matias Glomnes (sjettemann i mål med startnr. 536)
(FOTO: Arrangøren)

Foruten Jornet er det bare tre mann som noensinne har løp bakkene raskere enn Per-Christian Torgersrud. Tidligere og nåværende motbakkekonger som Jon Tvedt og Thorbjørn Ludvigsen er nå bak Torgersrud på Nibbeløpets adelskalender.

Maria Dvergsdal var raskeste kvinne i Nibbeløpet som ble vunnet på 2.09.50, foran Iren Nordal og Jodi Brautaset.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Her kan du se hvordan det så ut da Kilian Jornet satt sin makeløse rekord opp og ned Matterhorn

Sprek Oppegård-famile i Nibbeløpet

Av de 136 som valgte å løpe det tøffe halvmaratonløpet Nibbeløpet, som slynger seg oppover fjellsiden i 35 svinger, var også fire blad Lundanes fra Oppegård. 

Raskest i familien til toppen av de lange bakkene var Anders Lundanes, som med tiden 2.08.37 ble nummer 10 i klasse M23-34 år og nummer 24 totalt. Anders har tidligere spilt fotball for Oppegårds A-lag og studerer nå i Trondheim. Broren Lars løp opp på 2.42.37 i samme klasse, mens faren Geir Lundanes var like bak eldste sønn til toppen etter 2.45.22 til 6.plass i klasse M60-64 år. 

STARTEN: Lars Lundanes (nr 511) legger i vei fra fjorden i Geiranger.
(FOTO: Arrangøren)

Marit Lundanes, søster til Geir, var imidlertid best i familien plasseringsmessig. Med gode 2.31.16 ble det en flott tredjeplass i klasse K50-54 år. 

– Et kjempefint arrangement – men bratt! Vi har vært mye i Geiranger med foreldre som er derfra, men aldri løpt til Dalsnibba før. Det var tøft fra Djupvasshytta og opp de siste 5 kilometerne – brattere enn 1:8 (13 %) noen steder, forteller Marit.  

FRA FJORD… Familien Lundanes er klare til start i Geiranger. Fra venstre Lars, Anders, Geir og til høyre Marit. Nummer to fra høyre er Camilla Lundanes Karlsen, niese til Geir og Marit, som gikk de 5 siste kilometerne og stod og heiet de andre inn sammen med Geirs kone, Ingeborg Hommelstad (fotograf).  
…TIL FJELL: Familien er samlet på toppen etter målgang.
FOTO: Ingeborg Hommelstad  

Alle resultater

Hjemmeside: Geiranger frå fjord til fjell

– – –

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i lokalavisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken.

En forkortet versjon av denne artikkelen står på trykk i Oppegård Avis torsdag 13.juni 2019.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -