DanmarkEtape BornholmInternasjonaltLøping

Klart for Etape Bornholm – sommerens vakreste eventyr

Sportsmanden stiller med lag på den danske ferieøyen

Like sikkert som at Tour de France arrangeres i juli hvert år, så avholdes også det årlige og uoffisielle nordiske mesterskapet i etappeløp på den danske ferieøyen Bornholm på samme tid. Sportsmanden er i år til stede ikke bare som reporter, vi stiller også lag denne gangen, som vi naturligvis vil følge ekstra tett. I tillegg til de individuelle konkurransene, arrangeres det nemlig også lagkonkurranser både for klubber og firmaer på den idylliske øyen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det spesielle med Etape Bornholm er at det består av fem ulike etapper fem dager på rad, som tilsammen utgjør nøyaktig en maratondistanse. Dessuten er det fem veldig forskjellige og ganske spektakulære etapper. Her er en kort omtale, med link til reportasjene på Sportsmanden for to år siden.

IMG_3886
Øystein Mørk har flere deltakelser i Etape Bornholm. Her på strandløpet for to år siden, da han tok en svært imponerende 7.plass sammenlagt. I fjor ble han nummer 5. Mørk er på plass i år igjen. 
Foto: Sportsmanden / Marie Wibe Bakker

Løpet starter med en kontrollmålt og ganske så rask 10 km fra Hasle på øyens vestkyst. Her er det mulig å løpe fort, dersom man er ute etter en rask 10-km tid. Etappen går på asfalt og grusveier langs kysten. Dag 2 har den mest spesielle etappen; et unikt strandløp på Skandinavias største sandstrand Dueodde, på sørøstspissen av øyen, der man både løper i vannkanten og må avansere både opp og ned i bratte og løse sanddyner. Tredje dag forflytter vi oss til de «dype skoger» midt på øyen i Almindingen, der et svært kupert og tøft skogsløp venter i grønne omgivelser, men med en brutal avslutning opp en bratt bakke. Men om innspurten er tøff på skogsløpet, så er den ingenting mot avslutningen av «Kongeetappen» på fjelløpet torsdag, fjerde dag. Etappen på nordøst-kysten har en innkomst av det spektakulære slaget med en knallhard motbakke, der det står tettpakket med tilskuere på begge sider av veien til mål på toppen ved Hammeren fyr. De siste 435 meterne har en stigning på hele 17 prosent. Bakkespurten på rundt 900 meter kalles HammerDysten og har egen tid med pengepremier, noe det selvsagt er også for konkurransen totalt. Det hele avsluttes med en ny 10 km i og rundt hovedstaden Rønne, med målgang inne på stadion der det er flere tusen tilskuere og stor stemning. Da er altså 42 195 meter tilbakelagt over fem dager under særdeles varierte omgivelser. Det hele overføres live på dansk TV2 hver dag, samt med høydepunkter på kvelden, og engasjementet og atmosfæren er upåklagelig.

Mulitipower Sportsmanden består av følgende lag:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Lagkapteinen og Superbirkebeiner: Tore Bjerkrheim, sterk og svært allsidig veteran fra Nesbyen som er blitt såkalt Superbirkebeiner 15 ganger på 15 forsøk. Det vil si at han har klart det berømte merket i samtlige starter både på ski, sykkel og løping! Bjerkrheim ble nummer 67 sammenlagt i fjor og har en første- og andreplass i klasse 50-54 år de to siste årene på Bornholm. 
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen
IMG_4067
Bakke-eksperten: Sønnen Kjetil André Bjerkrheim tar stadig nye steg som løper. Allerede for to år siden var han raskeste nordmann med 5.plass totalt i HammerDysten på «Kongeetappen» på Bornholm. Selv om han nok satset mer på bakkespurten enn på totalplasseringen i akkurat løpet, så var det utrolig imponerende. I fjor lå han an til en fin plassering før en skade gjorde at han raste fra 43. til 264. plass sammenlagt i siste løp.
Foto: Sportsmanden / Marie Wibe Bakker
Sterkt trekløver: Sistemann fra Nesbyen er Ruben Strand. Også han har løpt Etape Bornholm tidligere og vet hva som venter. Her fra fjorårets løp på den danske øyen. Foto: Gunn Reime
Sterkt trekløver: Fra Nesbyen kommer også Ruben Strand. Her i aksjon under fjorårets Etape Bornholm, der han var lagets bestemann som nummer 41 sammenlagt.
Foto: Gunn Anny Reime
Hanne Wibe er den siste kvinnen på laget. Hun deltar i Etape Bornholm for tredje gang. her er det fullt fokus opp "mørdarbakken" for to år siden. Foto: Marie Wibe Bakker
Firkløveret fra Nesbyen kompletteres av den ene av to kvinner på laget; Nina Kristin Johansen. Her har hun akkurat startet på det første løpet i fjorårets etappe. 
Foto: Gunn Anny Reime
IMG_4140
Fighting face: Hanne Wibe fra Langhus i Ski er den andre kvinnen på laget. Hun deltar i Etape Bornholm for tredje gang. Her er det fullt fokus opp «mørdarbakken» for to år siden.
Foto: Sportsmanden / Marie Wibe Bakker
11125514_10153247511581041_7659418542739104125_o
Redaktøren: Frode Monsen stiller på Bornholm for femte gang. Forrige gang for to år siden kom dette bildet på trykk i avisen. Her drikkes det med begge hender under første løp fra Hasle.
Foto: Berit Hvassum, Bornholms Tidende

I tillegg løper også Gunn Anny Reime, Johnny Strand, Liv Tone Lyngstad og Monica Johansen Strand for Multipower Sportsmanden på Bornholm. Men reglene for lag er slik at det MÅ meldes på seks personer, hverken mer eller mindre, hvorav de fire beste teller sammenlagt.

Multipower Sportsmandens løpere er imidlertid bare noen få av mange nordmenn som hvert år kombinerer ferie med løping under populære Etape Bornholm. I år er 114 norske løpere påmeldt hele etappen, i tillegg til at det også arrangeres barne-/ungdomsløp over tre dager og man kan være med på enkeltløp underveis.

En av dem som ferierer her hvert år er Svein Arne Sølvberg fra Ski. Med ett unntak har han vel vunnet klassen sin hvert eneste år, og den særdeles spreke 66-åringen er på plass i år også. Det er også Norges bestemann flere ganger, Øystein Mørk fra SK Kraft i Lier utenfor Drammen, som også stiller i lagkonkurransen for klubblag. Mørk har flere år vært inne på topp 10-listen sammenlagt og tok en imponerende 5.plass sammenlagt i fjor i det svært sterke selskapet. Og Pål Asbjørn Kullerud, nummer 23 totalt i fjorårets konkurranse, stiller i spissen for en kontingent for Varteig IL, for å nevne noen.

Sportsmanden vil komme med flere oppdateringer underveis i Etape Bornholm.

CLEAN SHEET: Hanne Wibe gratulerer Svein Sølvberg med fem strake seire i klassen sin etter siste løp i Etape Bornholm i 2013. Foto: Frode Monsen
BORNHOLM-EKSPERTEN: Hanne Wibe gratulerer Svein Sølvberg med fem strake seire i klassen sin etter siste løp i Etape Bornholm i 2013.
Foto: Frode Monsen

 

Følgende stiller for Multipower Sportsmanden i Etape Bornholm: 

43 Frode Monsen Multipower Sportsmanden NOR SOFIEMYR Etape Bornholm – Firmahold
1587 Gunn Anny Reime Multipower Sportsmanden NOR NESBYEN Voksen
1453 Hanne Wibe Multipower Sportsmanden NOR SOFIEMYR Etape Bornholm – Firmahold
524 Johnny Strand Multipower Sportsmanden NOR NESBYEN Voksen
41 Kjetil Andre Bjerkrheim Multipower Sportsmanden NOR GOL Etape Bornholm – Firmahold
1565 Liv Tone Lyngstad Nilsen Multipower Sportsmanden NOR GOL Voksen
1506 Monica Johansen Strand Multipower Sportsmanden NOR NESBYEN Voksen
1493 Nina Johansen Multipower Sportsmanden NOR NESBYEN Etape Bornholm – Firmahold
42 Ruben Strand Multipower Sportsmanden NOR NESBYEN Etape Bornholm – Firmahold
40 Tore Bjerkrheim Multipower Sportsmanden NOR NESBYEN Etape Bornholm – Firmahold
SAMSUNG CSC
KLARE: Selv om bildet er litt uklart, er far og sønn Bjerkrheim mer enn klare for en ny uke på Bornholm. Her etter Fornebuløpets 5 km, der de begge løp på 17-tallet, med junior halvminuttet foran senior.
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen

 

Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -