Carl Fredrik HagenInternasjonaltOppegårdSykling

– Verdensklasse!

Carl Fredrik Hagen på pallen i Criterium du Dauphine i kamp mot nesten hele verdenseliten

Carl Fredrik Hagen fra Tårnåsen og Lotto Soudal syklet det tøffe 8-dagers rittet Criterium du Dauphine i Frankrike sist uke – et av de mest prestisjefylte etapperittene utenom de tre store. De fleste av verdens beste syklister var med og brukte rittet som viktig oppkjøring til Tour de France.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Og igjen imponerte 27-åringen som setter seg i stadig større respekt i proffsirkuset. Etter sterk sykling flere av dagene, tråkket Hagen skikkelig til på søndagens avsluttende etappe. Etter å ha jobbet hardt for å komme med i det avgjørende bruddet, var det til slutt bare to mann som stakk fra Carl Fredrik, som på sin side avgjorde duellen om den siste pallplassen mot det knallsterke hjemmehåpet Julian Alaphilippe. At Oppegårdgutten til slutt kunne rulle over målstreken 50 sekunder bak Dylan van Baarle til stor jubel fra massevis av tilskuere til tredjeplass på etappen, er rett og slett helt rått! 

Dette svinger det av!

Johan Kaggestad, sykkelekspert
Carl Fredrik Hagen kronet noen svært aktive uker med en strålende siste etappe i Criterium du Dauphine. Her fra Hammer Series i Stavanger, noen dager før han syklet Tour of Norway. Forsidebildet og foto: Karen M. Edwards / Hammer Series

Se flere bilder, resultater m.m. på Criterium du Dauphine sin hjemmeside

– Dette var fortjent og litt oppsiktsvekkende etter sterk sykling tidligere i uken, uttalte en glad pappa Svein, som altså selv gjorde sine saker bra i Birkebeinerløpet. Det er ikke akkurat å ta for hardt i!

– Dette svinger det av! sa TV2 sin ekspertkommentator Johan Kaggestad. 

– Det er en fantometappe. Meget sterkt, og han får mange plusser i margen hos sportsdirektørene nå, supplerte TV 2-kommentator Christian Paasche etter Carl Fredrik Hagen sin beste plassering til nå i et World Tour-ritt, proffsyklistenes elitedivisjon.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Les også:

Et enormt gjennombrudd! Imponerte ekspertene med sine klatreferdigheter i Romandie rundt

Portrett:

Sportsportrettet: Carl Fredrik Hagen

– – –

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i lokalavisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

Denne artikkelen kommer på trykk i Oppegård Avis torsdag 20.juni 2019.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -