HalvmaratonLangrennOppegård

I dagens Oppegård Avis: Løpssesongen er ikke over

Sterk lokal innsats i Jessheim Vintermaraton

Trodde du at løpssesongen var over? Da må du tro om igjen. På søndag gikk det tradisjonsrike Vintermaraton av stabelen på Jessheim, med helmaraton, halvmaraton og 10km på programmet. Som navnet tilsier, så kan det være vinterlige forhold, som i fjor da det var snø og litt isete da løpet gikk. I år var det imidlertid så flotte forhold at det var flere som både løp veldig fort og som satt personlige rekorder selv om kalenderen altså viste 18.november.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Aller raskest løp Team Sportsmandens Håkon Urdal, som med den sterke tiden 2.37.43 ikke bare vant maratondistansen – han løp også halvminuttet raskere enn han gjorde da han for bare tre uker siden satt ny pers i Frankfurt Maraton, som regnes som en av verdens raskeste løyper!

Men med bare veier, sol og 2-3 grader viste altså løypene på Jessheim seg for å være minst like raske.

Som far, så sønn – og omvendt!
FORNØYD: Tredjeplass i klassen og flott medalje til Svein Hagen. (Foto: Karsten Ladstein)

En som imponerte på Jessheim var Svein Hagen fra Tårnåsen. 53-åringen holder seg alltid i god form, men har denne sesongen prioritert andre ting enn selv å konkurrere. Svein er for øvrig far til Carl Fredrik Hagen – Oppegård og Norges ferske sykkelproff som i 2019 debuterer for det belgiske storlaget Lotto Soudal.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

At Carl Fredrik både har fått bra gener, gode impulser og mye inspirasjon opp gjennom årene fra faren, er det imidlertid ingen tvil om. Hagen senior var selv også en lovende triatlet og har maratonpers midt på 2.40-tallet som ung triatlet. De senere årene har han fra tid til annen dukket opp i Follotrimmen og i diverse mosjonsløp, og i høst kom lysten til å prøve å løpe halvmaraton på under 1 time og 30 minutter igjen. Det er noen år siden sist.

Som sagt, så gjort. Skjønt det er langt fra like enkelt å gjøre som det kan høres ut som! Gjennomkjøringen forrige lørdag med 5km på Sørum gikk imidlertid unna på raske 19.25 og viste at Hagen var i form. Og hovedmålet på Jessheim ble også nådd med god margin, til sterk sluttid på 1.26.09 på halvmaratondistansen, til tredjeplass i klasse menn 50-54 år som fin belønning.

I 2009 vant for øvrig da 18 år gamle Carl Fredrik Hagen halvmaraton samme sted på sterke 1.13.23. 

Beste lokale løper i år var den litt yngre sambygdingen Øyvind Wang fra Trollåsen, som raste gjennom to runder i Jessheims gater på 1.18.15. Det holdt til syvende plass totalt, seier i klasse 45-49 år og ny personlig rekord på distansen, etter å ha tatt ut alt inn mot mål:

IMPONERTE: Det var ikke bare Svein Hagen (forsidebildet) som imponerte på Jessheim. Også Øyvind Wang (tredjemann i rekken her, med sort lue) løp fort på Jessheim. (Begge foto: Bjørn Hytjanstorp)

 –  Jeg kunne både halvsvimmel og hengende utslitt, men kjempeglad, over nærmeste gjerde konstatere at formen endelig igjen er på linje med toppformen jeg hadde våren 2017, uttalte en overlykkelig Wang etterpå.

To blad Gotheim fra Oppegård IL hadde også tatt turen til Jessheim. Vi tipper at dette er far og sønn. Rogeir løp i hvert fall 10km på 45.06 i klasse 50-54 år, mens det gikk enda raskere med Henrik, som med gode 38.05 var femte best i klasse 23-34 år og ellevtemann totalt i mål.

En som løp enda raskere var unge Karsten Ladstein, sønn til Christoffer som vi skrev om forrige uke etter Plantasjen sin maratontur til Torino. 15-åringen har tatt kjempesteg i år og søndag ble det enda en personlig rekord på unggutten med sterke 37.10. Kun syv løpere passerte målstreken før Karsten. Og siden vi er inne på det, får vi nesten ta med at Christoffer selvsagt også var på plass og løp enda en maraton, årets syvende, selv om det gikk litt tungt denne gangen.

FREMSKRITT! Karsten Ladstein imponerte igjen med ny pers. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

… men langrennssesongen har startet

Om løpssesongen synger på siste verset, er langrennssesongen i støpeskjeen. I helgen var det sesongåpning på Beitostølen. Litt i skyggen av Therese Johaug sitt comeback med seier, sesongåpnet også Thomas Gifstad fra Oppegård med en 81.plass på 15km fristil, drøye fire minutter bak vinneren Sjur Røthe. Nå er det riktignok langløp og staking som gjelder for Gifstad, som kom rett fra et fire ukers langt opphold på Kanariøyene! Men det var nok godt å komme i gang med skisesongen, der Vasaloppet er det store målet.

SESONGSTART: Thomas Gifstad sesongåpnet i den grønne Rustad-trøyen. (Foto: Rustad IL)

 

Se alle reportasjene i Oppegård Avis her.

 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -