Carl Fredrik HagenOppegårdSykling

Supermotivert for ny sesong som sykkelproff

Carl Fredrik Hagen fra Tårnåsen ser frem til nye utfordringer i sitt nye israelske lag.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Vår sykkelproff Carl Fredrik Hagen har akkurat avsluttet et to-ukers treningsopphold i Spania, den første samlingen med sitt nye lag Israel Start-Up Nation. 

Vi traff på Hagen for et par uker siden, da var han ute på en 4 timers sykkeltur på hjemlige trakter, med snø på bakken og batterier rundt anklene for å holde føttene varme. Carl Fredrik sykler utendørs året rundt, til og med på Sjusjøen vinterstid. Men han la ikke skjul på at han gledet seg stort til et par uker i litt varmere strøk i Spania. Og ikke minst til å treffe sine nye lagkamerater i det hardtsatsende laget Israel Start-Up Nation. 

Navnet til tross, laget er enda mer internasjonalt enn det belgiske storlaget Team Lotto Soudal, der Hagen har hevet lønn i sine to første år som sykkelproff. Kun 4 av 31 ryttere er israelere, og hele 9 mann er nye foran årets sesong. Den mest kjente er den firedobbelte Tour de France-vinner Chris Froome. 

På treningsappen Strava er alle øktene til vår lokale sykkelstjerne loggført. I 13 dager har altså idylliske Girona i Katalonia, i det nordøstre hjørnet av Spania, vært basen til Hagen og resten av sykkellaget. Og de har ikke akkurat ligget på latsiden. Mange av sykkelturene er på over 200 kilometer, den lengste turen sist lørdag var på 231 kilometer med hele 3.612 meter med stigning! Det tilsvarer halvannen gang fra havsnivå til toppen av Galdhøpiggen! Turen ble for øvrig syklet på like over 7 timer. En hard arbeidsdag, selv for en sykkelproff. 

Carl Fredrik Hagen er klar for nye utfordringer i ny drakt. (FOTO: Noa Arnon) 


Hvordan var treningsleiren? 

– Det var en kjempebra treningssamling med mye kvalitet. Jeg var jo veldig spent, men følte meg veldig velkommen fra dag 1, forteller Carl Fredrik Hagen på telefon fra Spania.

Han var imponert over opplegget til sitt nye lag, og sier at det var både hardere trening og mye bedre organisert enn i Lotto Soudal. 

– Det var sinnssykt bra lagt opp og det var ikke behov for å legge på mer trening, utdypet Hagen, som er kjent for sine store treningsmengder. 

Carl Fredrik forteller også at det var svært strenge smitteverntiltak under hele oppholdet. Laget var inndelt i fire mindre grupper, og Carl Fredrik syklet mye sammen med Michael Woods og Dan Martin, store stjerner i sykkelsporten. 

– Det var veldig hyggelige folk, kule lagkompiser og et godt støtteapparat. Det var godt organisert og proft, men ikke stressende, sa Hagen. Det siste kan være viktig, da det av og til kan være vanskelig å yte sitt beste hvis stressnivå og forventningspress er for høyt.

Et Nordre Follo som plutselig er blitt episentrum for den britiske mutasjonen av covid-19 viruset i Norge, medførte også at hjemreisen ble utsatt med en dag, da Hagen som alle andre reisende til Norge etter de siste innstrammingene nå må ha en negativ test senest 24 timer før avreise. Da vi snakket sammen ventet han på resultatet fra testen samme morgen, og gledet seg til å komme hjem til norsk vinter med bagen full av nye inntrykk og motivasjon. 

Hagen skulle imidlertid egentlig ha vært på vei til Argentina nå, men både den turen og de to første rittene som var planlagt for sesongen er avlyst. Dermed ser det ut til at sesongdebuten blir to ritt i Frankrike i slutten av februar, før kursen går tilbake til området han nå har gjort seg kjent i, til Katalonia Rundt 22.-28.mars. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Sykler Italia Rundt igjen

Årets store mål blir Giro d´Italia i mai, et ritt Carl Fredrik likte svært godt, selv om han i fjorårets debut ikke helt klarte å følge opp de sterke prestasjonene fra Spania Rundt for to år siden, da han ble historisk med 8.plassen – den beste norske sammenlagtplasseringen noensinne i en av de tre store tre-ukers rittene.

–Hva slags rolle jeg får i Giroen er imidlertid litt uklart. Men jeg har fått beskjed om å være i min første toppform da, røper 28-åringen fra Oppegård, ivrig på å komme i gang med en ny og spennende sesong som proffsyklist, i nytt lag.

I Israel Start-up Nation sine klubbfarger,
Bilder: Noa Arnon

Kontrast

Kontrastene fra Spania til vinterværet i Nordre Follo var store. Carl Fredrik la selv ut disse to bildene på sin første sykkeltur etter hjemkomsten til Oppegård.


– – –

Sportsmanden i Oppegård Avis

Sportsmanden skriver hver uke en side i Oppegård Avis om mosjonister og eliteutøvere fra Oppegård. 
Om stort og smått fra den kondisjonerte verden, med lokale briller. 
Denne artikkelen står på trykk i lokalavisen denne uken.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -