FunrunLøpingOppegård

«Episk» i måneskinn i Winterrun

Vinterlig løpsfest uten snø i Oslo

Lørdag kveld var det lysshow med fakler og en spesiell stemning i Oslos gater da Winterrun ble arrangert i en løype rundt og gjennom Akershus festning. 

Episk løype lagt gjennom og rundt Akershus Festning i måneskinn. Topp stemning, særlig når politiet kjører i gatene og heier over høyttaler, skrev en av de 1632 som fullførte Oslo Winterrun på løpets facebookside etterpå. 

Svært mange fra Oppegård hadde tatt turen til Tigerstaden. Mange deltok mer for opplevelsen enn for selve konkurransen, men beste lokale prestasjon stod nok Birgitte Istad for. Med den sterke tiden 45.47 i den kontrollmålte 10 kilometeren, kunne hun dra hjem til Tårnåsen med andreplass av hele 211 deltakere i klasse K40-49 år – eller som fjortende raskest av samtlige 598 kvinner som valgte hoveddistansen. Dette var jo et annerledes løp med en ganske utfordrende løype gjennom deler av festningsområdet; «opp bratte trapper, ned dritbratt brostein, med skarpe svinger og hjørner» – samt «et lite stykke med veldig sleipt og til dels gjørmete gress», som beskrevet etterpå. Men ellers var det gode forhold og svært lite vinterlig i årets løp – og altså mye moro.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Starten er gått for årets GORE-TEX Winterrun i Oslo.
Foto: Arrangøren / Sylvain Cavatz

Winterruns 10 km ble for øvrig vunnet av Ola Korbøl fra Mosvik IL Friidrett på 34.47, med Kristoffer Petersen Skonnord fra Lillehammer IF på samme tid – samt av Elvira Vegas fra Oslo på 40.37.

Mer om løpet på arrangøren Runner´s World Norge sin hjemmeside her:

Winterrun – en suksess selv uten vinter

Resultater

– – –

Sportsmanden i Oppegård Avis:

Sportsmanden skriver en ukentlig side om lokal kondisjonsidrett i papiravisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. Artikkelen over kommer på trykk i uke 6 – 6.februar 2020. 
(Fra 1.1.2020 har Oppegård kommune og Ski kommune slått seg sammen til Nordre Follo kommune, men Oppegård Avis fortsetter som lokalavis omtrent som før.)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Alle reportasjene til Sportsmanden i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -