Furusjøen RundtLangrennTurrenn

Eventyrlig dag i Furusjøen rundt

Kvamsfjellet viste seg fra sin beste side – Håvard Hansen og Emilie Kristoffersen vant igjen

«Eventyret i Rondane» er slagordet til Furusjøen rundt-rennet, som ble arrangert lørdag 17.februar på Kvamsfjellet. Og en eventyrlig dag ble det virkelig for de rundt 700 deltakerne. For maken til flott vintervær skal man lete lenge etter. Med knallblå himmel og hele den majestetiske fjellrekken fra Rondane som flotte kulisser, panserspor og 6-7 kuldegrader, kunne ikke utgangspunktet vært bedre. Det eneste måtte være at det kalde været på natten hadde gjort føret litt trått, særlig i skyggepartiene. Tidene ble derfor litt svakere enn i fjor.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men på den annen side var smøreforholdene enkle og ukompliserte, så her var det like forhold for alle med blåswix under skiene for mosjonistene, mens de fleste av de beste nok gikk på blanke ski, i hvert fall av gutta. Men det er flere lange og sugende motbakker på den 45 km lange runden som også er seedingrenn til Birken og Vasaloppet. Den kortere 20 kilometeren er adskillig lettere også profilmessig, men en ypperlig løype om man vil gå et skirenn med en særdeles flott ramme og med litt lave skuldre.

Starten er gått for Furusjøen rundt-rennet 2018. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Kongen og dronningen av Furusjøen

Det ble favorittseire og reprise fra fjoråret ved Håvard Hansen fra Team Mosetertoppen Skiline og Emilie Kristoffersen fra Alta IF / Team Veidekke Nord-Norge. Hansen vant for tredje gang, mens Kristoffersen tok seieren for fjerde år på rad. Snakk om å være eksperter på Furusjøen rundt!

45 km menn:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

1. Håvard Hansen M40 Team Mosetertoppen Skiline 2:07:48
2. Henrik Gullikstad M20 Lillehammer Skiklub 2:10:11
3. Ole Eirik Fuglehaug Ekrem M20 Lillehammer Skiklub 2:10:59

Tre blide karer på seierspallen. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

45 km kvinner:

1. Emilie Kristoffersen K25 Alta IF / Team Veidekke Nord-Norge 2:30:41
2. Anne Hørsand K30 Ilseng IL 2:46:05
3. Martine Nygaard K30 Asker Skiklubb/Team Milsluker´n 2:52:17

Brede smil også på kvinnenes seierspall. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Jan Olav Beitmyren i spiss for sterke veteraner

Totalt fullførte 441 den lengste løypen og 133 kortløypen, i tillegg til at en del valgte mosjonsklassen uten tidtaking.

Av flere veteraner som utmerket seg må vi først nevne Jan Olav Beitmyren fra Gjøvik Skiklubb som i klasse M50 var med å prege rennet helt fremme i tetgruppen. Han endte på 5.plass på 2.11.08, snaue to minutter bak Magnus Bleken på fjerdeplass og ikke mer enn 3.20 bak vinneren Håvard Hansen.

Vinner av klasse M55 Jan Otto Hoel fra IL Snøhetta tok 25.plassen totalt på 2.20.46 og Øyvind Wennersberg fra Mysen IF forsvarte fjorårsseieren i klasse M60 på sterke 2.25.44, som holdt til 34.plass totalt.

Vi nevner også at den tidligere fotballspilleren og deretter sterke syklisten Knut Anders Fostervold fortsatt er i god form. Tiden 2.29.23 holdt til 44.plass, drøye minuttet foran kvinnevinner Emilie Kristoffersen.

Simen Eide Brøste suveren på 20 km

20 kilometeren ble vunnet i suveren stil av Simen Eide Brøste fra Lillehammer Skiklubb på 57.54, med over åtte minutters margin og som den eneste som gikk på under under timen – og av Ragnhild Rykhus Aa fra Dombås IL på 1.11.24. Hun hadde bare de tre medaljevinnerne foran seg i mål av gutta.

20 km  menn:

1. Simen Eide Brøste M20T Lillehammer Skiklub 57:54
2. Gard Woxholt M16T SK Rye 1:08:18
3. Jan Petter Eide M45T Tormod skilag 1:08:31

20 km kvinner:

1. Ragnhild Rykhus Aa K20T Dombås IL 1:11:24
2. Frida Øygard K25T NTNUI 1:14:31
3. Kolibri Drobish K16T Kvam IL/Revelstoke NSC 1:15:46

Flere bilder fra rennet

Henrik Gullikstad åpner med saftige dobbelttak og tar teten i det feltet har passert vannet Orvillingen. I mål hadde han kun Håvard Hansen foran seg. Andremann i hvit drakt er Kristian Kjonerud fra Team Mosetertoppen Skiline, som blir nummer 7 på 2.11.36, mens lagkameraten og vinneren Håvard Hansen er den tredje i rekken av hvite løpere borterst i bildet. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Løpere like bak teten ut fra start. Til venstre med startnummer 17 er Eirik Thorsrud fra Team Milslukern Driv som blir nr 14 på 2.18.33. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Løpere strømmer på. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Startpartiet er bredt og fint med mange spor å velge i. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Fantastisk skue møter løperne over den første kulen, med Rondane i horisonten. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
I grønn drakt her er Ola Øvstedal, sterk veteran fra Ås IL.
Pulje 2 kommer dampende over Orvillingen. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Full innsats og litt kamp om posisjonene. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Så er det pulje 3 som kommer. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Kjell Anders Storsand fra Orkdal IL åpner hardt. Han blir nr 151 på 2.52.17. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
En fin tur venter løperne, og været kunne ikke vært bedre. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Baktroppen tar til venstre. 45 eller 20 kilometer venter. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Rondane panorama! Furusjøen sees foran. Løypen tar til venstre fra start, mens løperne kommer opp bakken fra høyre mot mål etter fullført runde, både for 20 km og 45 km. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
I MÅL! Torbjørn Bonkerud fra Team Parkettpartner er i mål som nr 10 i klasse M55 på 2.47.03. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Gammel storløper: Konrad Unsgård fra Leik IL ble «bare» nr 5 i klasse M60 på den sterke tiden 2.47.31. Det er høyt nivå blant veteranene. Unsgård er imidlertid ingen hvem som helst. I NM-stafetten i 1987 gikk Unsgård 1.etappe og rykket da fra selveste Bjørn Dæhlie og Vegard Ullvang, som begge gikk åpningsetappene for sine lag. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Per Solbakken fra Lillehammer Skiklubb kom på plassen foran Konrad Unsgård, som fjerdemann i M60-64 år på 2.42.56. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Annbjørg Efskind fra Årvoll IL gikk 20 km i mosjonsklassen uten tid, mens Ola Øvstedal fra Ås IL klokker seg inn like bak på 2.49.47 på sin 45 km. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Ola Øvstedal gikk rennet i fjor også. Da bodde han på Rondablikk hotell som vi ser i bakgrunnen på bildet. Øvstedal måtte få med seg rennet i år også, selv om det denne gangen ble en lang dagstur fra Follo med rundt 5 timer kjøring hver vei. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Unni Strand fra Sel IL tar 2.plassen i klasse K50 på 20 km, mens Ingunn Solli (1071) vinner klassen under. Begge får tiden 1.34.44. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
FINISH: Elise Rivenes Hagen fra Høybråten og Stovner IL seiler over målstreken som en god nummer 2 i klasse K25 på 45 km på 2.54.08, kun slått av kvinnenes totalvinner Emilie Kristoffersen. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Hanne Wibe spurter inn til 3.plass i klasse K50 på 20 km. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
For en dag! Hanne Wibe feiret sin egen 50-års dag med å gå 20 km i Furusjøen Rundt, et langt stenkast fra familiehytten der hun har feiret adskillige vinterferier og påskeferier som jente. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

 

Resultater totalt per løype (for menn og kvinner samlet)

Klassevise resultater

Les også reportasjen fra fjorårets rekorddeltakelse i Furusjøen rundt.

 

KONGEN AV FURUSJØEN: Håvard Hansen flankeres av toer Henrik Gullikstad (t.v.) og treer Ole Eirik Fuglehaug Ekrem. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
DRONNINGEN AV FURUSJØEN: Emilie Kristoffersen flankeres av toer Anne Hørsand (t.v.) og Martine Nygaard. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

 

Fantastisk ramme: Startnummer 98 Kim Finsrud fra Sport1 blir nr 88 på 2.40.56. Foto: Thomas Pettersson/Fronfoto – Se stort album på arrangørens Facebookside her.
Sportsmandens reporter Frode Monsen som nummer 2 i rekken her gikk 20 km i år etter å ha prøvd seg på 45 km i fjor. Selve arrangementet var omtrent like fint som været og forholdene på bildet, bedre kan det vanskelig bli. Det måtte i såfall være en deltakermedalje i mål, den glimret med sitt fravær og var savnet av noen. Men dagen og solen skinte til gagns. (Foto: Ingrid Rudi Teige, arrangøren)
Rikelig med mat og drikke var det også etterpå, både av saft, Yt, sjokolade, bananer, kjeks og varm suppe med brød. Mange av deltakerne bodde for øvrig på Rondablikk i bakgrunnen. Enklere logistikk til start og mål av et skirenn skal man i tilfelle lete lenge etter. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Deltakere og tilskuere kunne velge om de ville varme seg i innendørs i varmeteltet eller ute rundt bålpanner. Arrangøren fikk da også mye og velfortjent ros etterpå. -Et fantastisk flott arrangement, dette må bli terningkast 6, hørte vi en av deltakerne sa i målområdet. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

 

Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -