LangrennSjusjøenTurrenn

Se hvor flott det var i Romjulsrennet på Sjusjøen

Etter noen års pause grunnet både pandemi og avlysning på grunn av snømangel(!), var Romjulsrennet på Sjusjøen tilbake med et brak 30.desember.

I år var værgudene virkelig snille, for det var et ganske ufyselig vær halvannet døgn forut for rennet. Senest samme morgen var det ganske surt, men så klarnet det opp, solen tittet frem og det endret seg til et praktfullt vinterlandskap i timene før, under og like etter rennet, før det igjen skyet til og enda et lavtrykk med vind og snøvær la seg over landskapet samme ettermiddag.

Men under rennet var det altså flotte forhold, med sol til lettskyet og 5-6 minusgrader.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Håvard Solås Taugbøl avgjorde i knallhard seierskamp

Det ble som ventet et rotterace i kampen om seieren, i hvert fall aller fremst for herrene. Seks mann kom seg løs i en pulje som også kom samlet mot mål. Det lå an til et durabelig spurtoppgjør. Til slutt var det sprinteren Håvard Solås Taugbøl fra Lillehammer Skiklub som fikk kastet seg frem som vinner, med Petter Stakston på samme tid på andreplass, begge med 1.00.10. Deretter kom de andre i tetgruppen omtrent likt over mål, alle fire på samme tid, kun ett sekund bak vinneren. Seks mann innen ett sekund altså, med Stian Berg på tredjeplass, deretter Stian Hoelgaard, Erland Kvisle og langløpsveteranen Tord Asle Gjerdalen. Så gikk det kun 15 sekunder før neste femmannspulje kjempet om plassene fra 7 til 11. Den duellen avgjorde Edvard Sandvik, med Morten Eide Pedersen, Fredrik Helgestad, Olaf Talmo og Karstein Johaug jr. alle kun ett sekund bak i mål.

Feltet kommer dampende etter cirka tre kilometer, anført av Erland Kvisle.
Stian Berg (11) tar til slutt tredjeplassen. Henning Lie blir nummer 19.
Et flott skue. Christian Rønning fra Lillehammer Skiklub / Team Mosetertoppen Skiline blir nr. 8 i klasse M41-45.

Anikken Gjerde Alnæs slo til igjen på hjemmebane

Hos damene ble det naturlig nok større spredning, siden de starter samtidig med gutta. Anikken Gjerde Alnæs trener mye fra familiehytten på Rømåsen og er lokalkjent i løypene. Anikken er blitt en av våre mest allsidige løpere, der hun hevder seg i alt fra langløp med Team Ragde Charge til sprint for Rustad IL. Hun trives svært godt i Romjulsrennet som hun også vant i 2019 og tok sin andre seier på vinnertiden 1.10.17.

Mari Nordlunde fulgte 42 sekunder bak etter å ha avgjort sølvkampen med fem sekunders margin til den tidligere OL-vinneren Ragnhild Haga, mens Johanne Hauge Harviken, Tuva Anine Brusveen-Jensen og Marie Renee Sørum Gangsø fulgte på de neste plassene, alle med tider under 1:15. Flere historiske skinavn her.

Anikken Gjerde Alnæs i kraftfull staking på vei mot sin andre seier i Romjulsrennet, her og på forsidebildet.
Mari Nordlunde fra Follebu SK blir nest beste kvinne.
Ragnhild Haga på vei mot tredjeplass. Haga vant Romjulsrennet 30.desember 2017, den samme vinteren som hun ble hun olympisk mester på 10 km fristil.

Kondis sin ivrige lokalredaktør for Hedmark, Rolf Bakken, er endelig i form igjen etter å ha slitt med covid i høst. Han staket seg rundt til 8.plass i M61-64 år.
Ett år eldre Vidar Ellefsen har base på Sjusjøen store deler av vinteren med hyttekontor og solde treningsøkter. Han kom på plassen bak Bakken.
Etter rundt 20 av de 23 kilometerne kommer løperne til demningen ved Kroksjøen, der Fjellelva fortsatt er åpen.

Totalt var det 326 påmeldte. 282 startet og 280 fullførte. Kanskje noen av de 44 som hadde meldt seg på og ikke stilte til start angrer seg litt når de ser disse fine bildene fra rennet.

Resultater Romjulsrennet, 30.12.2022

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Foto. Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -