Langrenn

Jubelsesong endte i champagnefest!

Therese og Martin feiret WC-triumfene

Falun2014_MJS-TJ-champis2
-Er det her det er party? spurte Therere Johaug før champagnekorkene ble sprettet i Falun i kveld (tv-bilder)

Therese Johaug holdt unna for en jagende venninne Marit Bjørgen i tidenes verdenscup-thriller. For etter en lang sesong, skulle alt avgjøres på det aller siste løpet, som var den siste etappen i mini-touren i Falun. Johaug hadde skarve 15 sekunders ledelse, og den som kom først til mål tok storeslem med seier både i rennet, i mini-touren og i den gjeve verdenscupen sammenlagt, beviset på at du har vært den beste langrennsløperen i verden, sesongen sett under ett.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Falun2014_trippel-minitour-damer
Det ble trippelseier i mini-touren, etter at også Heidi Weng (t.h.) leverte et kjempeløp og gikk seg opp til tredjeplass.

Etter at Bjørgen knappet inn nesten halvparten av forspranget på de første 3 kilometerne, svarte Johaug og halvveis etter 5 km var avstanden den samme. Deretter økte Johaug gradvis og kunne til slutt defilere på oppløpet og juble hemningsløst som bare hun kan, etter å ha sikret seg sin aller første sammenlagtseier i verdenscupen. Dermed ble hun den femte norske kvinnen som klarer den bragden. Berit Aunli, Anette Bø, Bente Skari og Marit Bjørgen (3 ganger) har gjort det før jenta fra Dalsbygda.

– Det har vært en jentedrøm siden jeg var en liten jente, sa vinneren selv, som fikk gratulasjonsklem av nabo og treningsvenninne Marit Bjørgen.

– Jeg kjenner det er litt irriterende når det var så nærmt som det var, sa Bjørgen, som raust tilføyde at seieren var veldig fortjent.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Falun2014_WC-kula-Johaug-Bjørgen
MARIT OG THERESE: Venninner, naboer og steintøffe konkurrenter. Og verdens to beste langrennsløpere.

Martin Johnsrud Sundby hadde forlengst avgjort verdenscupen sammenlagt. I dag avgjorde han også mini-touren og dermed har han vunnet alle tre tourene i årets sesong: i Kuusamo, Tour de Ski og nå i Falun.

– Det var gøy å kunne avgjøre i mørdarbakken, en bakke jeg har sett på siden jeg var 9 år, sa en sprudlende Johnsud Sundby etter å ha avgjort duellen med Aleksander Legkov og Alex Harvey i de siste bakkene før mål.

Falun2014_MJS-jubler1
DEN SATT: Martin Johnsrud Sundby jubler etter å ha klart den han ikke maktet i OL, nemlig å knuse Legkov i den siste bakken.
Falun2014_MJS-WC-vinner
Hvilken sesong han har hatt, selv med «stang ut» i OL, Martin Johnsrud Sundby. Verdens beste langrennsløper i 2013-2014-sesongen.
Falun2014_MJS-WC-trofeet
Therese om Martin: Martin er en helt rå idrettsutøver! Vi ser jo veldig opp til gutta, da…

 

Falun2014_TJ-WC-trofeet
Martin om Therese: Therese og Marit er nok de jenter som er best trent, uansett idrett!

 

 

 

 

 

 
 
 
Det norske laget har hatt litt av en jubelsesong. I kveld er det fest. Kanskje stiller svenskekongen også? Han er i hvert fall med på bildet, nederst til høyre.
Det norske laget har hatt litt av en jubelsesong. I kveld er det fest. Kanskje stiller svenskekongen også? Han er i hvert fall med på bildet, nederst til høyre.

sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -