Jubelsesong endte i champagnefest!

Therese og Martin feiret WC-triumfene

Falun2014_MJS-TJ-champis2
-Er det her det er party? spurte Therere Johaug før champagnekorkene ble sprettet i Falun i kveld (tv-bilder)

Therese Johaug holdt unna for en jagende venninne Marit Bjørgen i tidenes verdenscup-thriller. For etter en lang sesong, skulle alt avgjøres på det aller siste løpet, som var den siste etappen i mini-touren i Falun. Johaug hadde skarve 15 sekunders ledelse, og den som kom først til mål tok storeslem med seier både i rennet, i mini-touren og i den gjeve verdenscupen sammenlagt, beviset på at du har vært den beste langrennsløperen i verden, sesongen sett under ett.

Falun2014_trippel-minitour-damer
Det ble trippelseier i mini-touren, etter at også Heidi Weng (t.h.) leverte et kjempeløp og gikk seg opp til tredjeplass.

Etter at Bjørgen knappet inn nesten halvparten av forspranget på de første 3 kilometerne, svarte Johaug og halvveis etter 5 km var avstanden den samme. Deretter økte Johaug gradvis og kunne til slutt defilere på oppløpet og juble hemningsløst som bare hun kan, etter å ha sikret seg sin aller første sammenlagtseier i verdenscupen. Dermed ble hun den femte norske kvinnen som klarer den bragden. Berit Aunli, Anette Bø, Bente Skari og Marit Bjørgen (3 ganger) har gjort det før jenta fra Dalsbygda.

Annonse (Klikk på bildet for info)

– Det har vært en jentedrøm siden jeg var en liten jente, sa vinneren selv, som fikk gratulasjonsklem av nabo og treningsvenninne Marit Bjørgen.

– Jeg kjenner det er litt irriterende når det var så nærmt som det var, sa Bjørgen, som raust tilføyde at seieren var veldig fortjent.

Falun2014_WC-kula-Johaug-Bjørgen
MARIT OG THERESE: Venninner, naboer og steintøffe konkurrenter. Og verdens to beste langrennsløpere.

Martin Johnsrud Sundby hadde forlengst avgjort verdenscupen sammenlagt. I dag avgjorde han også mini-touren og dermed har han vunnet alle tre tourene i årets sesong: i Kuusamo, Tour de Ski og nå i Falun.

– Det var gøy å kunne avgjøre i mørdarbakken, en bakke jeg har sett på siden jeg var 9 år, sa en sprudlende Johnsud Sundby etter å ha avgjort duellen med Aleksander Legkov og Alex Harvey i de siste bakkene før mål.

Annonse (Klikk på bildet for info)
Falun2014_MJS-jubler1
DEN SATT: Martin Johnsrud Sundby jubler etter å ha klart den han ikke maktet i OL, nemlig å knuse Legkov i den siste bakken.
Falun2014_MJS-WC-vinner
Hvilken sesong han har hatt, selv med «stang ut» i OL, Martin Johnsrud Sundby. Verdens beste langrennsløper i 2013-2014-sesongen.
Falun2014_MJS-WC-trofeet
Therese om Martin: Martin er en helt rå idrettsutøver! Vi ser jo veldig opp til gutta, da…

 

Falun2014_TJ-WC-trofeet
Martin om Therese: Therese og Marit er nok de jenter som er best trent, uansett idrett!

 

 

 

 

 

 
 
 
Det norske laget har hatt litt av en jubelsesong. I kveld er det fest. Kanskje stiller svenskekongen også? Han er i hvert fall med på bildet, nederst til høyre.
Det norske laget har hatt litt av en jubelsesong. I kveld er det fest. Kanskje stiller svenskekongen også? Han er i hvert fall med på bildet, nederst til høyre.

sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!