LangrennMarcialongaOppegårdTurrenn

Tårnåsen Elghufslaug i Italia

I forrige uke skrev vi om våre lokale utøvere som hadde tatt turen til Italia for å delta i det populære skirennet Marcialonga.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det viser seg at det var enda flere med fra Oppegård enn de vi klarte å søke opp i resultatlistene. Av kommunens langveisfarende mosjonister var nemlig også en sprek kvartett fra Tårnåsen Elghufslaug, Thomas Emsell Larsen, Børge Kristiansen, Øivind Bystrøm og Hans Fredrik Johansen. (På forsidebildet står de i den rekkefølgen, fra venstre. Foto: Privat)

–Tårnåsen Elghufslaug er en skiglad treningsgjeng på en 10-12 karer som trener sammen når de kan og reiser på renn sammen. De kommer til å ha deltakere på Holmenkollmarsjen til helgen og Birken senere i sesongen, forteller en av utenlandsfarerne, Hans Fredrik Johansen. Han deltok i Marcialonga for femte gang og anbefaler flere skiglade innbyggere å ta turen til Italia. 

– Jeg synes det er gøy å ha Marcialonga som mål for treningen og se at tiden forbedres fra år til år, det blir spennende å se når det snur. For mosjonister kan jeg anbefale Maricalonga, for det er en virkelig flott tur! Lite stigninger og mye liv langs løypa der man går fra by til by gjennom dalen i et fantastisk landskap. Hele reisen, med fantastisk mat og drikke er en stor opplevelse. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
MILSLUKER: Hans Fredrik Johansen i mål i Cavalese etter sitt femte Marcialonga. (Foto: Privat)

Og Johansen var heller ikke snauere enn at han gikk det syv mil lange rennet på 3.51.30. Dermed var det han som var raskest av et 17-talls mosjonister fra Oppegård i «Den lange marsjen», og ikke Charles Granquist, som vi skrev sist. De to er imidlertid godt kjente. Begge er medlemmer i KIL Triatlon, og for Hans Fredrik sin del, er det triatlon som nå vil stå i fokus fremover vinteren og våren. 

– Jeg har ikke planlagt flere skirenn i år, som småbarnsfar må jeg prioritere strengt. Kanskje jeg får mulighet til å slenge meg med på sparket. Det jeg har fokus på treningsmessig de neste 12 ukene er Ironman 70.3 Marbella, det vil være min første halvdistanse. Jeg har bare deltatt i distansene Olympisk og Sprint tidligere, forteller han til Sportsmanden og Oppegård Avis.

Halvdistanse består av 1900 meter svømming, 90 km sykling og til slutt halvmaraton med 21,1 km løping. 

MED ELITEN: Hans Fredrik Johansen sammen med Team BN Bank på løypebefaringen lørdag. Årets vinner Petter Eliassen er helt til venstre, Hans Fredrik er nummer 3 fra venstre med blå jakke, og teamsjef i Team BN Bank Øystein «Pølsa» Pettersen er nummer to fra høyre. (Foto: Privat)

Hele den oppdaterte listen over lokale deltakere i Marcialonga kan sees her.

Endrestad på pallen i Fenstadrunden

Strålende innsats av 20-åringen fra Svartskog

Lovende Sebastian Kristoffer Endrestad fra Svartskog slo i helgen til med en flott tredjeplass i den 28 km lange Fenstadrunden, som lørdag ble arrangert for 27. gang. Det var skikkelig vinterføre i Fenstadmarka med fire minusgrader og godt med snø, men nysnøen som lavet ned hele renndagen gjorde forholdene ganske krevende, med litt vinglete spor som resultat.

Sebastian lot seg imidlertid ikke affisere av dette og avgjorde spurtduellen om den siste plassen på seierspallen med sluttid 1.45.15. Suveren vinner var Jonas Amundsen fra Nes Ski på 1.37.57.

Sebastian har tidligere representert Oppegård IL, men går nå for Bækkelagets Sportsklubb. 20-åringen har også  gjort seg bemerket for lange løp på beina i ung alder, og i 2017 vant han klasse 16-20 år i det 61 km lange og tøffe fjelløpet UltraBirken på sterke 5.39.33. Etterpå fortalte han at dette var det hardeste han hadde vært med på, men at det var kjempegod trening til vintersesongen, da det er langrenn han først og fremst satser på.

LOVENDE: Sebastian Endrestad etter klasseseier i UltraBirken løp i 2017. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Østmarkrunden – Oslos eldste turrenn

Lørdag 2.februar gikk også den 30 km lange Østmarkrunden fra Skullerud idrettsanlegg, i tett snødrev også der. Rennet var det 49. i rekken og er faktisk Oslo eldste turrenn. I år var det også innlagt KM for Oslo skikrets.

To av dem som trosset vær og vind var Karl-Olaf Høntorp og Knut Lyngar som begge representerte Oppegård IL, og det var eldstemann Høntorp som med 1.35.52 var best av de to med en sterk 2.plass i klasse M41-50 år. Lyngar brukte 2.05.09 på sitt løp til 15.plass i klasse M31-40 år.

Nils-Erik Auraker fra Sofiemyr og Skiforeningen var ikke langt bak Høntorp i mål med 1.39.46 til 7.plass i samme klasse, mens Torgeir Lindtveit fra Kolbotn gikk på 1.45.33 til 8.plass i klasse M51-60 år.

SPREK DUO: Nils-Erik Auraker og Karl-Olaf Høntorp klare for Østmarkrunden. (Foto: Nils-Erik Auraker)

– – – 

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i papirutgaven til Oppegård Avis, en lokalavis som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

Artiklene i denne reportasjen kommer på trykk i Oppegård Avis torsdag 31.januar. 

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -