MaratonOppegårdTeam Sportsmanden

Jaktet 4-timers grensen på maraton

Tre damer fra Kolbotn la søndagsturen til andre siden av hovedstaden. 

Fornebu Cannonballs – et lite, men koselig løpsarrangement i en rundløype på drøye 5 km på Fornebuhalvøyen. Av 16 deltakere som stilte til start finner vi de tre treningsvenninnene Stine Moesgaard, An-Magritt Eide og Marit Lundanes (forsidebildet) fra Tårnåsen og Kolbotn. De stilte alle opp på maratondistansen med frisk målsetting om å løpe den klassiske distansen på under drømmegrensen på 4 timer. 

Alle tre fullførte maraton i imponerende stil, selv om kun Marit Lundanes klarte målet om å løpe på under 4 timer. I sitt andre maratonløp noensinne imponerte hun stort med å løpe raskere på den siste halvdelen av løpet, såkalt negativ splitt, og aller raskest på den siste milen. Med tiden 3.52.58 ble hun nest best og var selv strålende fornøyd etter løpet.

–Jeg er veldig godt fornøyd og i dag klarte jeg å tenke positivt også underveis, forteller Marit. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Marit Lundanes hadde en god dag. Her ved passering halvveis.

Det siste er ikke alltid like lett, når musklene begynner å merke all julingen og egentlig skriker etter alt annet enn å løpe flere kilometer på asfalten, mens hodet også prøver å overtale deg til å sette ned farten, og aller helst bare begynne å gå. Maraton er alltid en indre kamp mot seg selv.

An-Magritt Eide holdt lenge følge med Lundanes, men fikk det litt tyngre både i beina og i hodet på de to siste av åtte runder, men hun bet tennene sammen og overvant de negative tankene som var i ferd med å ta overhånd etter passerte 30 km. Det er da man gjerne sier at et maratonløp egentlig begynner. 

An-Magritt Eide holdt lenge følge med Marit Lundanes, men fikk det litt tyngre på siste del.

– En berg- og dalbane av følelser! Lett og spennende i starten, deretter fokusert og målrettet, forteller An-Magritt, før hun legger til:

–42,2 km er langt og lenger enn langt. I dag var det varmt også. Jeg lå an til bra tid fram til 30 km, så var det liksom ikke så viktig lenger.

Det endte likevel med ny, fin pers på 4.05.11. 

Ny pers på An-Magritt Eide, selv om det buttet på slutten.

Også Stine Moesgaard var fornøyd med dagen, selv om heller ikke hun klarte målet om å bryte 4-timers grensen denne gangen. 

–For en gøy dag! Full av «runners high» nå, til tross for en noe tung dag i løypa. Var utslått av varme og en heller irritabel hofte. Men ok nå! Så det lover jo godt. Jakten på pers lever stadig, forteller hun noen timer senere. 

Stine kom i mål på 4.07.29 på Fornebu. Og selv om dette var et fint løp i en lettløpt runde med en sosial ramme, blir man løpende mye alene. Så Stine savnet å ha flere rygger å henge seg på og litt mer liv i løypen. Som i Oslo Maraton, der hun løp på 4.00.30 i fjor. Kun halvminuttet ned til drømmegrensen, altså. 

Neste gang!…

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Stine Moesgaard hadde en fin dag, selv om 4-timers grensen ble for tøff denne gangen.

Flere bilder

Løpets mest meritterte og vinner av maraton på 3.18.22; dansk-norske Louise Skak
Kamilla Thoresen var trolig dagens gladeste. Her løper hun i mål på 1.53.38 på halvmaraton.
Isabel Aarnes får litt næringspåfyll av klubbkameraten fra Romerike Ultraløperklubb Thomas Willy Lindgren. De løp begge Ringerike 6-timers dagen før. Se bilder fra det løpet her! Men mens Lindgren nøyde seg med å være support på søndag, løp Aarnes maraton dagen etter at hun løp hele 54 km på Ringerike.
Kristian Jahre vant 50 km på 4.27.36 etter maratonpassering på 3.43.
Ildsjelen Tom-Rune Bertelsen fullførte nok et maratonløp, på 5.49.30.
Det var fint løpsvær, men varmt nok på Fornebu.
Elin Drangsholt heies inn til seier på kvinnenes halvmaraton…
…og mottar premie som matcher antrekket fra løpsarrangør Ragnar Nygård.
Elin Drangsholt (1.39.38) og Frode Monsen (1.36.46) ble vinnere av halvmaraton.
Foto: Ragnar Nygård
Kamilla Thoresen var kjempefornøyd med Ragnar Nygård og medhjelper Heidi Grønvoll (t.h.), som loste arrangementet trygt i havn. Ny sjanse i samme løype allerede søndag 6.september.
Isabel Aarnes og Stine Moesgaard smilte om kapp etter løpet.

Alle bilder der annet ikke er nevnt: Frode Monsen / Sportsmanden.no

– – –

Sportsmanden i Oppegård Avis

Sportsmanden skriver en side hver uke om det siste fra eliteutøvere og mosjonister fra Oppegård i Oppegård Avis. Om stort og smått fra den kondisjonerte verden, med lokale briller. 
Dette innlegget (med langt færre bilder) står på trykk denne uken.

 Se alle reportasjer fra Sportsmanden i Oppegård Avis her.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -