HalvmaratonOppegårdTeam SportsmandenTriatlon

Vant superduellen i triatlon

Den tidligere syklisten Jon Sæverås Breivold, som det siste året med bravur har satset på en ny karriere i triatlon, var forrige helg i aksjon i Fetsund, der Halv-Fet Triathlon ble arrangert for 10. gang, med halv Ironman som hoveddistanse.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Da svømmer du først 1,9 km, før man sykler 90 km og avslutter med en halvmaraton med 21,1 km med løping.  

Og det var litt av et kobbel som skulle gjøre opp om seieren her. På startstreken stod nemlig både Allan Hovda, tidligere vinner av gjeve Norseman og i en årrekke en av Norges beste langdistanse triatleter, Hans Christian Tungesvik, profesjonell triatlet, vinner av Norseman i 2019 og fersk verdensmester i vintertriatlon fra 2021, samt fjorårsvinner av Halv-Fet, Kristian Grue. Og vår mann, Jon Breivold fra Oppegård og NTNUI Triatlon, som tok dette som en solid oppkjøring og test før han i august får oppfylt drømmen om å stå på startstreken under årets Norseman Xtreme Triathlon. Der blir den relativt ferske triatleten faktisk en av favorittene.

For det var Jon Breivold som til slutt avgjorde en svært tett og spennende duell og knep seieren på Fetsund, skarve 16 sekunder foran Tungesvik, med Grue på den siste pallplassen. Alle tre fullførte på under fire timer og vinnertiden til Jon Breivold var sterke 3:55.25. 

I skrivende stund er for øvrig Jon Breivold i Andorra, der han forbereder seg til proffdebuten i Ironman 70.3 på søndag.

Litt lenger nede på resultatlisten fra Fetsund finner vi også to karer fra Kolbotn, Jens Peter Elton Gransæther, som med sluttiden 4:46.44 ble nummer 30 – og Øyvind Bystrøm, som klokket seg inn på 4:57:50 og ble nummer 41 av de totalt 97 som startet.

Les også: Sensasjonell seier på kjempetid i Ironman Tallinn
STERK TRIO: Jon Breivold på toppen av seierspallen, flankert av Hans Christian Tungesvik og Kristian Grue. (Foto: Arrangøren)

Resultater Halv-Fet Triathlon 2021

På vårslipp til Solastranden

Samfunnet åpner gradvis dørene og selv om mange konkurranser fortsatt er avlyst, har det endelig blitt litt mer normale tilstander også for alle som liker å delta i mosjonsløp. En av dem som virkelig har savnet det sosiale og fine fellesskapet som slike løp også gir, er Christian Odgaard. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

45-åringen fra Myrvolltoppen elsker rammen rundt slike løp og pleier alltid å legge inn noen turer til inn- og utland i løpet av sesongen på sin egen kalender. Han var derfor nærmest yr av glede da han endelig igjen kunne dra på tur, denne gangen til Rogaland og forblåste, men vakre Solastranden.  

–Jeg kjenner meg nå som en våryr okse klar for forsinket vårslipp! Alle varsellamper går, det ligger overtenning i lufta på Jæren!

Slik ordla entusiastiske Christian seg på løpsrapporten han la ut på Sportsmanden.no.

KJEMPER: Christian Odgaard langs Solastranden (Foto: Privat)

Anledningen var altså Solastranden Halvmaraton, som på tredje forsøk klarte å gjennomføre årets arrangement med hele 394 glade løpere på startstreken, fordelt i grupper og med 242 på 10 km og 152 på halvmaraton i en relativt flat og lettløpt løype. En av deltakerne var altså startnummer 1021 Christian Odgaard fra Oppegård og Team Sportsmanden, som beskriver en løype med få stigninger som går på gangveier og som slynger seg i en runde rundt hele Sola flyplass.

–For en fyr som er vant til leveggen i Nordre Follo kan nok dog løypetraseen på en vindfull dag fremstå relativt forblåst. Akkurat denne lørdagen var det heldigvis lite vind, selv om vindpølsa på Sola Flyplass var blitt halvkram på slutten av mitt løp, utdyper Christian, som etter en time, 28 minutter og 54 sekunder kunne passere målstreken jublende til 43. plass totalt og 8.plass i klasse M45-49 år. 

–Ord blir fattige når man skal beskrive følelsen i mål etter sånne løp. Selv om jeg løper over 10 minutter saktere nå enn tidligere på halvmaraton er det bare så utrolig stas allikevel å være en del av dette felleskapet og feire et liv i bevegelse, forteller han gledesstrålende, før han legger til:

–Måtte mitt neste løp komme snart! 

Resultater Solastranden halvmaraton 2021

GLAD! Christian kan juble for fullført halvmaraton. (Foto: Privat)
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -