Astrid Uhrenholdt JacobsenLangrenn

– Verdensklasse

Astrid Uhrenholdt Jacobsen mot sitt livs form

NM på ski ble innledet med 10 km klassisk for kvinner i vakre omgivelser og flott vær i Tromsø i formiddag. Astrid Uhrenholdt Jacobsen var den store forhåndsfavoritten, og hun innfridde til gagns etter et av sine beste løp på svært lenge.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Dette er verdensklasse, sa Nrk sin langrennsekspert Torgeir Bjørn, mens Uhrenholdt Jacobsen selv også var svært godt fornøyd med dagen og løpet.

– Jeg tror jeg begynner å nærme meg mitt livs form, fortalte hun i tv-ruta etter fantomløpet.

AUJ_SAM_0162-450x600
Astrid Uhrenholdt Jacobsen er klubbløperen fremfor noen, og en flott representant for 100-års jubilanten Heming IL. Her fra Holmenkollmarsjen i fjor. (Foto: Frode Monsen)

Astrid Uhrenholdt Jacobsen viste storform i forrige helgs verdenscup i Nove Mesto, der Therese Johaug måtte helt i kjelleren for å holde Hemingløperen bak seg. Kun et par sekunder skilte de to i Tsjekkia. Og etter at Jacobsen måtte reise hjem fra Tour de Ski etter bare et par etapper etter nærmest å ha kollapset, er den 29-åringe NM-eksperten nå tilbake i toppform.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg er stolt over at jeg klarer å gjøre et sånt løp i jubileumsåret og markere Heming på kartet, sa dagens vinner, som tok sitt tredje NM-gull på 10 km og som alltid har satt både Norgesmesterskap og klubben sin høyt. Heming IL fyller 100 år i år.

Jacobsen var nesten minuttet foran Mari Eide på sølvplass, mens dagens store overraskelse var Thea Krokan Murud som knep bronsen to tideler foran fjorårets NM-vinner på 5 km, Kathrine Harsem. Marthe Bjørnsgaard gjorde også et kjempeløp og var med i medaljekampen helt til målstreken. Kun 8 tideler skilte mellom nummer 3 og 5 i mål.

– Det er helt uvirkelig, jeg er nærmest målløs, sa overraskelseskvinnen Thea Krokan Murud etterpå, mens hun takket foreldrene som gjorde det mulig for henne å drive med langrenn.

FULLSTENDIG RESULTATLISTE  NM TROMSØ, 10 KM KLASSISK KVINNER (Uoffisiell):

NM2016-tromso-10k-kvinnerNM2016-tromso-10k-kvinner-s2

NM2016-tromso-10k-kvinner-s3

 

Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -