FollotrimmenKarusellerLøping

Bildereportasje fra Follotrimmen på Sofiemyr

Forsinket start da veien plutselig var stengt!

Det siste løpet i Follotrimmen på denne siden av sommerferien var som vanlig den omlag 8 km lange og relativt tøffe løypen til Østre Greverud med retur til Sofiemyr stadion i lysløypen via Fløisbonn gård. Det ble ikke helt slik denne gangen, da veien plutselig var helt stengt da veien på ny var gravd opp, denne gangen helt uten noen passeringsmuligheter for gående eller løpende – og grunneier nektet samtidig å la løperne løpe rundt på ande siden av stallen og over det fraflyttede tunet! En håpløs og helt uakseptabel situasjon egentlig, men stor ros til arrangøren Oppegård Kommune Eiendom(!) og Follotrimmens stab, som på rekordtid klarte å få merket en alternativ trase på de siste kilometerne.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
UTSATT. Skal vi ikke starte snart, lurer løperne på…

20 minutter forsinket kom endelig løpet i gang, og som ved de fire første løpene i år, var det Geir Gjessing fra OSI som var raskest. Dette er tydeligvis Ski-gutten sin store sesong, og det skal bli spennende å se om han klarer å kopiere Henrik Brøvig, som vant samtlige av fjorårets åtte løp.

HVOR BLE DET AV LØPERNE? Så endelig kom førstemann ut av skogen. Ikke overraskende var det Geir Gjessing.
(FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

På onsdagens løp fikk Gjessing hardest konkurranse av en kjent debutant. Eivind Bjørhei fra Myrvoll og Oppegård IL er lokalkjent i området, men debuterte i Follotrimmen og var den som fulgte Gjessing lengst. I mål skilte det imidlertid 40 sekunder mellom dem, med Gjessing først på 26.12, foran Bjørhei på 26.52, og fjorårets store løper Henrik Brøvig på tredjeplass med 27.16.

LOKALKJENT DEBUTANT: Eivind Bjørhei imponerte med klar andreplass.
Henrik Brøvig måtte nøye seg med en sjelden tredjeplass denne gangen.

På fjerdeplass kom Team Sportsmandens bestemann, Pål Onsrud (27.39), mens Follotrimkongen for noen år tilbake, veteranen Geir Simonsen fra Drøbak-Frogn IL, feiret bursdagen sin med en sterk femteplass og seier i klasse M50-54 år på 28.27.

Solide Pål Onsrud gjorde et nytt bra løp i løypen der han vant for noen år siden.
BURSDAGSBARN: Geir Simonsen feiret bursdagen sin med en svetteøkt i Follotrimmen til sterk femteplass.

Større variasjon hos kvinnene da Kongsten vant igjen

Om det har vært en vinner i alle de fem vårløpene i Follotrimmen i år hos gutta, har de fire første løpene hatt fire forskjellige kvinnevinnere. På Sofiemyr ble Emilie Kongsten fra Ås IL den første som tok to stikk i årets sesong, da hun vant suverent på 33.18 og forsvarte seieren fra forrige løp i Drøbak.

FORSVARTE SEIEREN: Emilie Kongsten ble første dame med to seire i årets karusell, her med god pes fra Eivind Skjærven.

Det ble en knallhard spurtduell om andreplassen, der Birgitte Skjærven til slutt var sekundet foran Ida Finstad i mål på 34.59, mens Elin Sophie Ones fra FOPIL og Team Sportsmanden tok sin beste plassering til nå i Follotrimmen med fjerdeplass og seier i K30-34 år.

DUELL: Ida Finstad har et lite grep om andreplassen her, men bak jager Birgitte Skjærven. Det ble tredjeplass i mål og klasseseier i K40-44 år til Ida.
RASK: Birgitte Skjærven tok nemlig spurten og var ett sekund foran i mål.
«KARRIEREBESTE» i Follotrimmen av Elin Sophie Ones.

Flere bilder fra løpet

Morten Tokerud vant klasse M35-39 år.
Karl Henrik Lilleheier (245) vant klasse M45-49 mens Atle Aasterud vant klassen under.
Knut Bjørn Stokke har alltid smilet på lur. Fort løper han også.
Muntre og aktive Knut Lyngar i farta.
Blide Merete Bolin tok enda en klasseseier i K50-54 år.
Olaug Kvilesjø leder an her, og vant klasse K35-39 år.
GOD STEMNING: Ingrid Mollan Jensen og Cecilie R. Simensen tar seg tid til en liten jubelscene.
Det viktigste er ikke å vinne. Tonje Lund og Morten Ransve er også gode eksempler på den fine stemningen som alltid preger Follotrimmen – også når løpet må utsettes pga uforutsette forhold.