Løping

Stor løpshelg står for døren

Idylliske Nøklevann Rundt arrangeres for 34.gang

Løpsfolket står foran en svært så aktiv helg, med mange løp å velge i. Bare i det sentrale Østlandsområdet går lørdag Ivar Formos Minneløp – et tøft terrengløp i Nordmarka der hoveddistansen er på 17 km – samt de to tradisjonsrike løpene Furumomila og Nøklevann Rundt. Furumomila går i Modum, som vanlig med relativt lettløpte 5 og 10 kilometere på myke skogsveier. Og i Østmarka med start og mål på Haraløkka, arrangerer Bøler IF Nøklevann Rundt for 34.gang.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Trond Olav Berg fra arrangørklubben Bøler IF jakter på den forsvunne løpeformen. Kanskje han finner den ved Nøklevann? Her fra fjorårets løp. Foto: Frode Monsen

Høstens vakreste eventyr

Hovedløpet rundt Nøklevann er en noe kort, men desto hardere 10 km (målt til 9,6 km) i det kuperte og idylliske landskapet i Østmarka. Hele distansen går på grusveier. «Høstens vakreste eventyr» kaller ofte arrangøren det, og de har gjerne sine ord i behold.

Sportsmanden har dekket Nøklevann Rundt de siste årene og vi vil være til stede også under morgendagens løp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Reportasjer fra 2014:

Svensk stjerneveteran vant Nøklevann Rundt

Bildereportasje fra Nøklevann Rundt

Reportasje fra 2013:

12-årige Lina vant Nøklevann Rundt!

Blir det hjemmeseire?

Heidi Pharo vant for to år siden, men ble spurtslått i fjor. Tar hun en ny seier i Nøklevann Rundt i år? Foto: Frode Monsen
Heidi Pharo ble nylig norgesmester på halvmaraton under Oslo Maraton, men ble spurtslått i seierskampen i Nøklevann Rundt i fjor. Går Bøler-løperen helt til topps denne gangen?
Foto: Frode Monsen

For to år siden vant den da 12 år gamle jenta Lina Eikenes Hvamstad 10 km i Nøklevann Rundt, mens jevngamle Ane Uglem vant 5 kilometeren. Lina, som den gang løp for arrangørklubben Bøler, er påmeldt også i år, men løper nå for SK Vidar. Hun skal imidlertid løpe fort for å slå Bøler IF sin «nye» stjerne, den ferske norgesmesteren på halvmaraton Heidi Dietrichson Pharo. I fjor måtte Pharo se seg spurtslått av Jessica Gunnarsson, men i år har eleven til Ingrid Kristiansen tatt nye steg og stiller nok som favoritt i morgendagens løp på hjemmebane.

Anders Gløersen er også lommekjent i traktene rundt Nøklevann og står med en seier og en andreplass de to siste årene. Er det noen som kan slå han i morgen? Foto: Frode Monsen
Anders Gløersen er også lommekjent i traktene rundt Nøklevann og står med en seier og en andreplass de to siste årene. Er det noen som kan slå han i morgen? Foto: Frode Monsen

Det samme gjør Anders Gløersen, langrennsløperen som fikk sitt store internasjonale gjennombrudd også som allround-løper med bronsen på 15 km og stafettgull i Falun. Gløersen stiller i spissen for 89 løpere som er forhåndspåmeldt fra Rustad IL, som dermed blir den desidert største klubben i hjemlige trakter i Østmarka. Og Gløersen er svært godt kjent og godt vant i disse løypene, der han gikk helt til topps for to år siden og ble nummer to i fjorårets løp.

Det er fortsatt mulig med etteranmelding på løpsdagen mellom kl 11 og kl 13 ved klubbhuset på Haraløkka, der også start og mål er.

Sprek veteran med eget eliteløp

På Osterøy utenfor Bergen arrangeres Bjarte Viks Eliteløp, der veteranen selv nok kommer til å bite godt fra seg. Bjarte Vik viste i hvert fall solide takter med sin 7.plass i KnarvikMila i august.

Veteranen Bjarte Vik viste solide takter med 7.plass i KnarvikMila. Foto: Frode Monsen
Veteranen Bjarte Vik viste solide takter med 7.plass og 34.26 i KnarvikMila. I morgen arrangerer han på nytt sitt eget Eliteløp på Osterøy utenfor Bergen. Foto: Frode Monsen

Klassikeren Fredrikstadmarka Rundt for 42.gang

Søndag går blant annet det svært tradisjonsrike 20 km lange terrengløpet Fredrikstadmarka Rundt for 42.gang, litt ferskere Nesodden på langs (13,4 km og 6 km), samt fjorårets friske nykommer Re-mila i Vestfold. Tofte Fremad arrangerer også det 9 km lange terrengløpet Rødseterpytten Rundt på Filtvet i Hurum.

I tilegg til flere andre løp, land og strand rundt. Høsten er løpetid for svært mange!

 

Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -