SkiSkiskyting

Bjørndalen (41) slo til da ingen ventet det

Vant igjen, 20 år etter sin første verdenscupseier!

De fleste superlativer er forlengst brukt opp om Ole Einar Bjørndalen, populært kalt kongen av skiskyting. Men at han skulle gå helt til topps på dagens 20 km i Østersund, det overrasket alle, og ikke minst han selv.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Bjørndalen viste superb skyting, beholdt roen og gikk også overraskende bra i sporet etter alle sykdomsproblemene. Det holdt i massevis, og han var 27 sekunder foran tyske Simon Schempp på andreplass, med russiske Alekseij Volkov på tredjeplass. (tv-bilde)

– Det er helt ubeskrivelig. Dette hadde jeg ikke trodd, sa Bjørndalen til TV 2 etter medaljeseremonien.

– Rennet betyr vanvittig mye for meg. jeg hadde aldri trodd jeg skulle være på start her i dag, etter det jeg var gjennom i sommer. Jeg hadde aldri i mitt liv vært i så dårlig form. Det var fortvilende og VM var kjørt. Nå sitter jeg her i dag og det er enormt, sa seierherren på pressekonferansen etterpå, ifølge NRK. 

Bjørndalen slet nemlig med langvarig sykdom i sommer og fryktet for at avskjedssesongen og VM skulle gå fløyten.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg får håpe at jeg profiterer på å ha trent godt i mange år, uttalte han på NRK nylig. Men at det skulle gå så bra på første forsøk, det var det nok få, om noen, som hadde trodd.

Bjørndalen røper også at han har tatt noen grep i skytingen, der han i fjor kunne være litt for aggressiv. Det så vi til fulle i dag, da han kom ut av rytmen med to skudd igjen på siste skyting. Bjørndalen stoppet opp, pustet dypt og klarte å presse inn de to siste skuddene også, med fullt hus og 20 treff som belønning, som en av kun to løpere. Men superveteranen gikk også meget bra i sporet, og ble f.eks bare slått med 16 sekunder av fjorårsvinner Emil Hegle Svendsen, som med sine 2 tilleggsminutter ble nest beste nordmann på delt 4.plass. Sterkt løp også av Lars Helge Birkeland og Henrik L’Abee-Lund til 9. og 11.plass, mens brødrene Bø måtte nøye seg med å være listefyll denne gangen med 19. og 22.plass.

Og selv om Ole Einar Bjørndalen overrasket stort med dobbelt OL-gull i Sotski, der han ble kåret til beste mannlige utøver i en alder av 40 år, så har ikke veteranen fra Simostranda vunnet et verdenscuprenn på over 3 år, ikke siden 12. februar 2012 har han stått øverst på pallen. Den gangen var han tidenes eldste vinner. En rekord han nå altså knuste.

SAMSUNG CSC
Det er litt av en statistikk Ole Einar Bjørndalen kan vise til. De to beste løperne de siste årene, Martin Fourcade og Emil Hegle Svendsen, har til sammenligning 38 og 37 seire. Bjørndalen tok også sin 11.seier i Østersund, rekord det også, selvsagt. (tv-bilde)

Bjørndalen fyller 42 år i januar, samme måned er det 20 år siden han vant sitt aller første verdenscuprenn, som 22-åring. I dag tok han sin verdenscupseier nummer 95, i tillegg til sin ene seier i langrenn.

Ingen over, ingen ved siden. Mannen som deltok i OL på Lillehammer i 1994 er i sine beste stunder fortsatt verdens beste skiskytter. Det er et eventyr som ingen ende vil ta.

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -