FollotrimmenLøping

Rutinert debutant vant Follotrimmen

Steffen Sæterhagen Paulsen og Marit Haslie raskest i den kuperte løypen på Sofiemyr (reportasjen oppdatert)

7DM29887
Fem løp, fem vinnere. Sistemann ut i rekken er Steffen Sæterhagen Paulsen.
Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden.no

Rekken av nye vinnere i Follotrimmen fortsetter. På de fem første løpene er det fem forskjellige vinnere blant mennene. Langrennsløperen Steffen Sæterhagen Paulsen er siste tilskudd til årets rekke av nye vinnere, da han gikk helt til topps i første forsøk i Follotrimmen. Den kuperte løypen på snaue 8 km ble tilbakelagt på gode 28.56. Men på kvinnesiden ble rekken brutt. Etter fire ulike triumfatorer også her, forsvarte Marit Haslie seieren fra forrige løp da hun tok en ny seier i dagens løp med start og mål ved Sofiemyr stadion. Haslies vinnertid var 31.45

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
7DM29904
Marit Haslie ble den aller første med to seire i årets Follotrimmen, etter at hun forsvarte seieren fra Drøbak med en ny triumf på Sofiemyr.
Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden.no

Steffen Sæterhagen Paulsen var godt fornøyd med å ta seieren i sin første start i Follotrimmen, etter et kontrollert løp der han tok kommandoen fra start og rykket fra tetgruppen inn i lysløypen etter omlag 3 kilometer.

– Jeg måtte ikke grave helt i kjelleren i dag, fortalte vinneren etterpå.

Paulsen er en meget god løper, men har først og fremst gjort seg bemerket i langrenssporet, der han i flere år representerte Rustad IL. Nå går han for gamleklubben Koll IL og for Team Oslo Sportslager, som dermed har sikret seg to seire i dette området på fem dager, etter at teamkollega Erling Christiansen lørdag vant Oppegårdmila. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det ble satt opp et voldsomt kjør fra start og første kilometer gikk unna på rundt 3.17, før farten ble skrudd ytterligere opp.

7DM29782
Setter standarden: Steffen Sæterhagen Paulsen la i vei i et drepende tempo. Nærmest etter 4-500 meter er Henrik Brøvig og tidligere klubbkollega til Paulsen i Rustad IL, Christian Westgaard.
7DM29795
Sterke løpere i gruppen like bak ,der Geir Gjessing drar, foran Team Sportsmandens to beste i sine lyseblå trøyer. Roger Thompson satset på å forsvare den overraskende seieren fra i fjor og hadde det ikke vært for at det dukket opp en ny mann, så hadde han klart det! Lasse Sørlund syntes det gikk styggfort, men superveteranen leverte igjen et strålende løp, selv om han måtte se Geir Simonsen (t.h.) foran seg i klasse M50-54 år. I midten er Marcus Mauricio Knudsen, som imponerte med 3.plass i mål.

– Jeg holdt tetgruppen helt ned til broen etter vel en kilometer, men det gikk for fort, fortalte den sterke veteranen Lasse Sørlund, som var glad for en konkurransepause nå etter et svært tett løpsprogram de siste månedene.

Geir Gjessing var den eneste som fulgte Paulsen inn i de kuperte skogsområdene, men fjorårsvinner Roger Thompson løp meget kontrollert i puljen bak og innhentet etter hvert Gjessing, mens han holdt unna for de andre i gruppen, Marcus Mauricio Knudsen, Geir Simonsen og Henrik Brøvig. Knudsen spurtet også forbi Gjessing på den siste flaten og knep tredjeplassen, men fjerdeplass totalt (og klasseseier i M20-24 år) var vel «Follotrimbeste» for unge Gjessing, som denne gangen holdt bra helt til mål.

Marit Haslie den første med to seire i Follotrimmen i år

7DM29802
Marit Haslie tok også kommandopen fra start i kvinneklassen, og hadde ikke mange menn foran seg heller.

På spinnesiden ble det en ny klar seier til Marit Haslie fra IK Tjalve, som bruker Follotrimmen som nyttig konkurransetrening på sin vei tilbake etter langvarige skadeproblemer.

-Jeg fikk lov til å løpe (av treneren Knut Kvalheim, red.anm.) og det gikk greit med leggen, fortalte vinneren etterpå. Så kanskje hun er tilbake i storform allerede til høsten, og slipper å vente til neste sesong, slik hun antydet etter forrige løp i Drøbak.

Uansett er det ikke lett for de andre jentene å bryne seg på sterke Haslie. Fjorårsvinner Kristine Sakseid var tilbake med andreplass på Sofiemyr, etter at hun måtte bryte i forrige løp i Follotrimmen. Men med 33.41 var hun nesten to minutter bak suverene Haslie.  Janicke Bråthe var også tilbake i manesjen og var tredje raskeste kvinne med klasseseier i K40-45 på 35.04 som belønning.

Follotrimmen tar nå sommerpause og er tilbake med sjette løp fra Langhus skole onsdag 17.august. Velkommen tilbake da!

Bilder fra innspurten kommer her….

 

7DM29891 7DM29897 7DM29899 7DM29900 7DM29901 7DM29902 7DM29903 7DM29905 7DM29906 7DM29907 7DM29908 7DM29909 7DM29910 7DM29911 7DM29913 7DM29914 7DM29918 7DM29929 7DM29930 7DM29935

 


Alle resultater

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Rutinert debutant vant Follotrimmen

 • Jeg synes det er blitt vanskelig å finne resultatlistene for de enkelte løp. Har ennå ikke klart å finne Sofiemyr…?!

  • Hei Odd-Tore, takk for tilbakemeldingen.
   Resultatene fra Sofiemyr ble lagt ut her (og via link på Facebooksidene til både Sportsmanden og Follotrimmen) allerede samme kveld som løpet gikk. Se link nederst i reportasjen over («Alle resultater»). Resultatene fra alle løpene legges alltid ut på nevnte steder samme kveld som løpene går, selv om reportasjene gjerne oppdateres senere med mange bilder. Vi opplevde at linken etter ett av løpene i år var feil, men det skal ikke være tilfelle nå? Håper og tror at linken funker, har ikke fått melding om noe annet fra andre.

   Tidligere la vi imidlertid ut resultatene direkte i reportasjene også uten å måtte klikke på link, kanskje det er å foretrekke? (Grunnen til at det ikke er gjort på en stund er at jeg kun får resultatlistene i pdf-format fra arrangøren, og da er det teknisk vanskelig p.t., samt at listene i pdf-format er svært oversiktlige.)

   Håper dette var oppklarende. 🙂

   Mvh Frode Monsen / redaktør

Kommentarfeltet er stengt