LøpingOppegård

Sportsmanden i Oppegård Avis uke 42

Vakkert i Nøklevann Rundt

Mens vi sist uke skrev at høstferien stod i motbakkeløpingens tegn, så er det like sikkert at høsten også er tid for fine løp i terrenget og i skogsområder. Og et av de sikreste høst-tegene er mosjonsløpet Nøklevann Rundt fra Haraløkka, som arrangeres i oktober måned da høstfargene gjerne er på sitt aller vakreste. Så også i år. Det var en flott ramme rundt denne høstklassikeren, som lørdag samlet hele 1332 deltakere med stort og smått – ny deltakerrekord!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

De fleste løper den 9,7 kilometer lange og meget kuperte løypen som har gitt løpet dets navn, på grusveiene rundt det idylliske vannet i Østmarka. Men dette er ingen lett løype, her går det opp og ned hele tiden.

Tidligere stafettverdensmester i langrenn Anders Gløersen fra Rustad IL er lommekjent i området og vant løpet for fjerde gang på gode 32.20, mens unge Pernille Karlsen tok seieren i kvinneklassen. Mange mosjonister fra Oppegård hadde også tatt turen de få kilometerne til Haraløkka Idrettsanlegg, der Bøler IF stod som dyktig arrangør for 37.gang.

Nordlendingen Øyvind Wang var best i kommunen med sin tredjeplass i klasse M45-49 år på 38.19, foran Charles Granquist (forsidebildet), som med 38.55 kom på femteplass i samme klasse. At disse gode tidene i den svært tøffe løypen bare holdt til 41. og 50.plass totalt, sier litt om at det var mange spreke og gode løpere på startstreken. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
BRATT! Sterke Øyvind Wang kjemper seg opp den såkalte «Dreper’n» fra Rustadsaga. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Brøvig på femteplass

Nøklevann Rundt har også på 5 km, som går i en sløyfe i områdene rundt Haraløkka som løpes to ganger. Her var det flere fra Oppegård som hevdet seg høyere oppe på listene. Best av dem var Henrik Brøvig, årets mann i Follotrimmen der han gjorde rent bord med sine åtte strake seire! På 5km i Nøklevann Rundt ble det femteplass på gode 16.42. Og selv om den halve distansen på langt nær er like kupert som den lengste, er den heller ikke av den letteste sorten.

Nøyaktig to minutter bak Brøvig finner vi unge Karsten Ladstein. 15-åringen var nest best «i bygda» og aller best i klasse gutter 14-15 år. Så fulgte tre blad Høntorp, som vi omtalte i forrige ukes avis da de løp motbakkeløp på Sjusjøen. Nå løp pappa Karl-Olaf 5km på gode 19.06 til andreplass i klasse M45-49 år, mens døtrene Hedda og Malin også kom «på pallen» i sine klasser, med henholdsvis tredjeplass i K14-15 år på 21.57 og andreplass i K12 år på 23.11.

Se også: Løyperekorder på 5km i Nøklevann rundt

I RUTE: Henrik Brøvig har ikke konkurrert så mye etter å ha gjort rent bord i Follotrimmen i år, men ser ut til å være i god rute til langrennssesongen. Her i innspurten på 5km på Haraløkka. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Nesodden på langs er et fint terrengløp med ulike distanser. Hardhausen er 13,4 km, mens den noe kortere Styrkeprøven er på 6km. Her ble Oppegårdmannen Morten Tokerud nest best på tiden 25.05.

Og på lørdag går et av høstens virkelige storløp både for flere eliteløpere og for mange mosjonister av stabelen. Hytteplanmila – som med rette reklamerer både med en svært rask løype og et koselig arrangement med gratis boller – er for lengst utsolgt. I tillegg til alle tre brødrene i Team Ingebrigtsen, finner vi 24 påmeldte fra Team Sportsmanden og rundt 40 fra Oppegård i startlisten – og enda flere fra vår nabokommune i Ski. Høsten er løpetid for mange! Mer om dette i neste ukes avis.

God halvmaraton i Gøteborg

Konkurranseglade Steinar Lien fra Trollåsen og Oppegård IL hadde tatt turen over kjølen til Gøteborg for å løpe halvmaraton i helgen. Mens Gøteborgsvarvet som går i mai hvert år er verdens største halvmaraton, er lillebroren Gøteborg Maraton adskillig mindre kjent. Men også der står halvmaraton på programmet, en distanse Lien har løpt langt over hundre ganger og som han behersker bedre enn de fleste.

Så også denne gangen, der 53-åringen løp på gode 1.30.11 – for øvrig en tangering av årsbeste. Personlig rekord fra en del år tilbake er helt nede på 1.17-tallet. Tiden holdt til 58.plass totalt av 295 menn, og var faktisk en forbedring med drøye halvminuttet fra samme løp i fjor.

Ny sterk halvmaraton og tangering av årsbeste i Gøteborg for Steinar Lien. (Foto: Mette Krekling Lien)

Sportsmanden / Oppegård Avis

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -